Zdravlje i wellness

19 neverovatnih prednosti sok Turnip

19 neverovatnih prednosti sok Turnip

Repa Juice Ili (Šalgamu Ka Ras) Prednosti i Recepti:

Ko god da je rekao da repa sok je stečena okus je bio u pravu! Ovo čudo veggie, prepun vitamina i minerala, može se pretvoriti u sladak gastronomskih užitaka jedva nekoliko minuta. I što je još? Korist ovo povrće sok siguran nadahnjuje mnoge da steknu ukus za to.

U Turskoj, repa sok je nacionalno piće. Repa sok ne može uzeti sama i treba ga miješati s drugim voća ili povrća da smanji svoje blago gorak okus. Repa sok može biti ukusna i osvježavajuća, kada su svoje nepce navikli na svoj ukus i okus.

Raspakovanu sok treba da se odmah konzumirati. Miješanje sa magnezijumom bogatom povrćem ili voćni sok osigurava efikasno apsorpciju kalija prisutan u njemu. Repa zelje su izvor značajne količine vitamina A i vitamina K.

load...

19 Amazing Prednosti repa sok:

Postoje mnoge prednosti repa sok pije svakodnevno. Neki od njih su:

 1. Repa sok ima visoku koncentraciju hranjivih tvari koje pomažu tijelu u borbi protiv bolesti kao što su problemi jetre i mjehura, i reumatoidni artritis.
 2. Ona ima moćne antioksidanse koji smanjuju rizik od raka, pomažu jetre za obradu toksina, nastanjuju rast tumora, i na kraju se bore sa nuspojave kancerogena.
 3. Pije repa sok dnevno je efikasan način da izgubite težinu i boriti gojaznosti.
 4. Takođe smanjuje anemiju.
 5. Visoke koncentracije vitamina C u to pomaže u čišćenju pluća i bronha zagušenja i poboljšava cirkulaciju krvi.
 6. Repa sok pomaže da se ukloni miris tela.
 7. Ovaj hranjiv sok pomaže da se ukloni kamen u bubregu.
 8. Repa sok snižava loš kolesterol u organizmu, sprečavajući srčanog udara, moždanog udara, zgrušavanje krvi i razne bolesti srca.
 9. Pije repa pomaže da se smiri živce.
 10. Takođe, jača kosti i zube, jer je dobar izvor kalija i kalcija.
 11. Sprečava katarakte.
 12. Repa sok djeluje kao anti-upalni agens. Pomaže izliječiti astmu ili može obuzdati simptome astme.
 13. To je dobro za održavanje strukture kapilara jer je bogata flavonoidima.
 14. Smanjuje slobodni radikali nivo u tijelu.
 15. Repa sok pomaže u održavanju dobrog imunološkog sistema.
 16. To sprečava debelog crijeva tumora i raka debelog crijeva jer pomaže u pravilnom funkcioniranju debelog crijeva.
 17. Repa sok pomaže u liječenju različitih problema kože.
 18. Tretira akne.
 19. Ona također radi kao efikasan lek za mamurluk.

11 Delicious Repa sok Recipes:

To je bio prilično popis, zar ne? Ako to nije dovoljno da vas iskuša da pokušate repa sok, imamo nešto više za vas! Ovdje su neke brzo popraviti recepte da repa sok za svoju porodicu u vlastitoj kuhinji!

1. Turnip Komorač Juice:

Blend ½ repa, 3 šargarepe, 1 jabuka, i 1-2 komorača sijalica. Ekstrakt sok i da ga rashlađene.

2. Repa i sok od cikle:

Sok 1 mala cikle i 1 mali repa iseći na komade. Dodajte crtica limuna i soli i ukusan čašu cikle i repe sok je spreman da bude zadovoljena.

load...

3. Kalcij King Juice:

Ekstrakt sok od 3 cup sjeckani repa zelene i 3 cup sjeckani zeleni kupus. Ovo je snažan kalcija sok pogodan za sve dobne skupine.

4. Sweet Kalcij Juice:

Blend 3 cup sjeckani repa zelene i 3 kup sjeckani jabuke, i ekstrakt sok. Piti sa svojim jutro doručak.

5. Rootastic Juice:

Izdvojite sok od 1 velika repa, 2 srednje cvekle, 2 jabuke, 2 šargarepe i 1-inčni korijen đumbira. Mix ovaj sok ½-cup kokosove vode. Vi ćete biti zapanjeni da se osjećaju kako kul i osvježavajuće ovaj sok je.

6. Detox sok 1:

Feed veličine ugriz komada brokoli, repa zelje, mrkva, crveni kupus, crvene jabuke, kruške, i crvena paprika u sokovnik padobran i ekstrakt soka.

7. Detox Juice 2:

Ekstrakt sokovima sjeckani špinat, rainbow blitva, kelj, zelene salate, repa zelje, crvene jabuke, mrkva, kruška, i đumbira. Piti rashlađeno.

8. Pomiješan sok:

Feed brusnice, grožđe, repa zelje, zelene salate, kruška, crvene jabuke, mrkva, crvena paprika, špinat, repa, u sokovnik srednje veličine i ekstrakt soka. U frižideru prije nego što vam poslužiti sa nekim od mente kao preliv.

9. Mrkva-Špinat-salata-Turnip-Parsley Juice:

Ekstrakt sok od pet mrkva, tri lišće spanaća, četiri zelena salata lišća, ¼ repa, mali šaku peršuna, i ½ svježe naranče za slatkoće. Dva brza minuta u moćan blender, i voila zdrav i hranjiv napitak je spreman da se proguta.

10. Celer i Turnip Magic:

Ekstrakt sok kolač od jabuke, kruške, celer, ljubičasta-top repa, repa zelje, i Serrano Čile. Blend svi ovi super sastojke s malo vode da se ukusan i osvježavajući napitak u tren oka.

11. Juice Bones:

Uzmite 1 šoljicu svježe crvene trešnje, jedan srednje veličine slatki krumpir, i ¼ velikog repa. Stavite ove sastojke u blender i ekstrakt soka. U frižideru i piti rashlađeno po sunčanom danu.

Da, čineći čašu od repa sok je tako lako! Don kapu kreativnosti i stapaju repe s različitim sastojcima. Probajte ove recepte i podijeliti svoje iskustvo s nama.

load...