Zdravlje i wellness

10 neverovatnih koristi za zdravlje molokhije

10 neverovatnih koristi za zdravlje molokhije

Su razine visokog krvnog pritiska čineći vaš život nered? Mislite li da vaš nivo holesterola se crpi energiju i vitalnost iz svog života? Šta ako je jedan sastojak koji vam može pomoći da se bore protiv ovih pitanja, uz brojne druge zajedničke probleme?

Govorimo o molokhia ostavlja ovdje! Ovo malo poznato povrće je naširoko koristi za mnoge poznate zdravstvene prednosti. Želim da znam šta su oni? Samo naprijed sa svojim čitanja!

Zdravstvene prednosti molokhia - Top 10:

1. Snižava krvni pritisak:

Molokhia lišće je utvrđeno da smanjuju rizik od hipertenzije, prema efikasno pomaže da se smanji krvni pritisak. Molokhia lišće su bogate kalijumom, a od kalijum je poznat vazodilatator, pomaže opustiti arterije. Ova nekretnina kalija pomaže da se poboljša oksigenaciju i smanjuje kardiovaskularne naprezanje (1).

load...

2. Poboljšava cirkulaciju:

Molokhia Listovi su bogati gvožđem, koji ne samo da povećava proizvodnju RBC, ali i dovodi do poboljšanja cirkulacije krvi. Željeza je potreban za krv prenosi kisik i nedostatak željeza obično rezultira anemijom. Je dijeta bogate gvožđem osigurava da cirkulaciju krvi na optimalnom nivou, što zauzvrat pomaže vam da ostanete energičan (2).

3. Aids Probava:

Molokhia Listovi su bogati dijetalnim vlaknima, a to ih čini posebno dobro za zdravlje probavnog. Je agens koji pomaže osloboditi razdražljiva stanja kao što su nadimanje i zatvor (3) dijetalnih vlakana.

4. Smanjuje holesterol:

Molokhia lišće su dokazano smanjuje krvni pritisak, a posebno su bogate dijetalnim vlaknima. To im je jedan od najboljih agenata za smanjenje kolesterola čini. Dijetalnih vlakana je utvrđeno kako bi se smanjila loš (LDL) kolesterola, što direktno smanjuje rizik od vas ugovaranje arterijske bolesti kao što su moždani udar, srčani udar ili čak ateroskleroza (4). '

load...

5. Ublažava Insomnia:

Molokhia je bogata mnogim bitne minerala, prije svega magnezij. Magnezij je dokazano da pomogne eliminirati poremećaja spavanja poput nesanice, pa čak i hrkanje poremećaja poput apneje. Magnezij pokreće oslobađanje hormona koji opuštaju tijelo i smire živce. Povećanje unosa magnezija je direktno povezana sa redovnim i bolje ciklusa spavanja (5).

6. Poboljšava imunitet:

Molokhia Listovi su bogate vitaminima A, C i E. To je posebno efikasan za imuni sistem. Vitamin C je jedan od najefikasnijih antioksidansa koji eliminiše ne samo slobodnih radikala, ali i pomaže potaknuti WBC proizvodnje (6). Zemlje Zapadnog Balkana obično prvi napadaju patogene i infekcija. Vitaminima A i E su antioksidativni vitamini koji sprečavaju slobodnih radikala. Potrošnja molokhia lišća pomaže jačanje imuniteta.

7. Antitumorski:

Zajedno sa drugim esencijalnih minerala i hranjivih tvari, molokhia je bogat antioksidans vitaminima A, C i E (7), (8). Antioksidansi obično pomažu u zaštiti organizma od raka izazivaju slobodni radikali i ograničiti širenje kancerogenih ćelija i tumora. Visok sadržaj antioksidanata od molokhia lišća ga čini idealnim anti-kancerogen.

8. Poboljšava Bone Health:

Molokhia je opterećen sa esencijalne vitamine i minerale koji imaju brojne zdravstvene prednosti. Neki od njih su pronađena da poveća zdravlje kostiju i štite jedan protiv bolesti poput osteoporoze i artritisa uvjetima. Željezo, selen, kalcij i magnezij, samo su neke od bitnih minerala koji molokhia lišće sadrže (9), (10).

9. Antiinflamatorni:

U tradicionalnoj medicini, molokhia listovi su intenzivno koristi kao anti-upala agenata. Jedan od konstitutivnih antioksidanata koji čine molokhia je vitaminom E, što je posebno efikasan anti-upalni agens koji se obično leči i tretira većina simptoma upale. Ako patite od reumatoidnog artritisa, cistitis ili drugih upalnih stanja, uzeti u obzir dodajući molokhia ostavlja svoju ishranu (11).

10. Cellular rasta:

Molokhia lišće sadrže mnoge esencijalne hranjive tvari i minerale koji ne samo pomoći u pravilno funkcioniranje tijela, ali i pomoći u stvaranju novih ćelija, kože, ligamenata, mišića i sistema organa. Kao molokhia je posebno bogata magnezijumom, velika je hrana koja povećava ćelijski rast. Magnezij pomaže u izgradnji novih organskih materijala i je neophodan za pravilan rast ćelija (12).

Dakle, nadamo se da će sve te zdravstvene prednosti od molokhia će vas da preispita svoju ishranu. Recite nam nešto o svojim iskustvima sa molokhia ostavlja ovdje. Ostavite komentar ispod!

load...