Zdravlje i wellness

16 neverovatnih prednosti vitamina E ulja za kožu, kosu i zdravlje

16 neverovatnih prednosti vitamina E ulja za kožu, kosu i zdravlje

Jeste li ikada primijetili da je većina kozmetičkih proizvoda sadrže Vitamin E kao primarna komponenta? Vitamin E tretira kože, kose i sve zdravstvene probleme efikasno. Ovdje smo svi The Amazing prednosti vitamina E ulje za zdravlje, kožu i kosu.

Vitamin E ulje za zdravlje:

Vitamin E mnoge prednosti može se pripisati činjenici da je antioksidans. Vitamin E poboljšava imunitet, kao antioksidansi uklanjanje slobodnih radikala koji oštećuju tijelo.

1. Vitamin E Heals strije:

Česte fluktuacije težine može lako dovesti do strija. Vitamin E ulje isceljuje kožu iznutra i nestaje strije (1), kao i tamne ožiljke.

load...

2. Vitamin E za Burns:

Korištenje vitamina E ulje se preporučuje da zaraste opekotine (2). Ovo će raditi samo za manje opekotine, a ne one glavne. Neka opekotina ohladi, nanesite malo vitamina E ulje direktno na područje koje je pod uticajem i ostavite ga, na umu da ne povući ili staviti previše pritisak na koži.

3. Vitamin E ulje za prevenciju raka kože:

Ljudi koji većinu vremena provode na suncu može biti visok rizik od raka kože (3). Jednostavan vrh dodavanjem sloja vitamina E ulje na kožu na način miješanja kreme za sunčanje s uljem i nanošenjem na kožu prije izlaska može biti zaista korisno to izbjeglo ozbiljnih zdravstvenih problema.

4. Vitamin E ulje za tretman ekcema i psorijaze:

Primjena vitamina E ulje na zahvaćeno područje na redovnoj osnovi je pokazala efikasne rezultate u lečenju stanja kože kao što je psorijaza (4) i ekcema (5).

load...

5. Vitamin E ulje za Healing Hladnog Sores:

Bilo koja kože sklone teškim suhoće ili oštećenja mogu lako tretirati s vitaminom E nafte. Ne zaboravite da uvijek kupiti bočicu na odeljenja radnji kada zime postavljaju u. Redovna primjena ulja može izliječiti hladne čireve (6). Možete sebi svakodnevno zaštitu od usne čireve pomoću ovog ulja kao usne hidratantnu kremu.

6. Vitamin E ulje za srce:

Vitamin E ulje pomaže u razrjeđivanje krvi što je odličan korist izbjegli srčani udar ili bilo blokade u srcu. To je najbolje da razgovara sa doktora za pravu količinu vitamina E koje treba poduzeti da biste dobili najbolje rezultate. Također je istina da je dobar visok nivo vitamina E smanjuje rizik od Sunčanica i nereda arterija ili bilo koje bolesti srca (7).

7. Vitamin E ulje izgraditi imuni sistem:

Vitamin E ima dobre količine antioksidativna svojstva. Antioksidansi ukloniti sve slobodne radikale iz tijela. Razine imunitet poboljšati i time, a vi ćete osjećati bolje i pasti bolestan manje (8).

Vitamin E ulje za kožu:

8. Vitamin E ulje za mjesto i bore:

Vitamin E učinkovito uklanja staračke fleke. Ona također pomaže u smanjenju bora i polako nestaje ih sa redovnim korištenje. Vitamin E uzvraža slobodne radikale i na taj način, nestane bora. Fine linije u koži može smanjiti kao Vitamin E će povećati proizvodnju kolagena koji će povećati elastičnost. Vitamin E ulje, kada se redovno primjenjuje će podmladiti kožu čineći ga zdravije i sjajna (9).

9. Vitamin E ulja i čini kožu mekom:

Vitamin E ulje se može primijeniti kao noć kozmetičkih salona jednom nedeljno. Antioksidansi u ulju štite ćelije u kožu i sprečavaju stvaranje novih slobodnih radikala koji se mogu lako oštetiti kožu (10).

10. Vitamin E ulje Uklanja smeđe mrlje:

Smeđe tamne mrlje koje su uzrokovane zbog proizvodnju melanina i starenja može efikasno smanjiti uz primjenu vitamina E. Vitamin E ulje ima snage da popravi kožu i sprečavaju spotova (11). Možete se prijaviti Vitamin E ulje za kožu direktno, kako bi se razvedri ove tačke, kao i da bi kožu zategnutom.

11. Vitamin E ulje za zanoktice:

Prilikom kupovine zanoktica ulja dokazuje skupo, treba probati Vitamin E ulje kao zanoktica strengthener. Ulje od vitamina E je efikasan u dodajući sjaj suve zanoktice. Lagano primijeniti nekoliko kapi ovog ulja direktno na zanoktice i nokte da ih spriječi isušivanje. Ćete primijetiti poboljšanje u nokte. (12)

12. Vitamin E ulje As A sredstvo za čišćenje:

Vitamin E ulje je neverovatan sredstvo za čišćenje pogodan za sve tipove kože. Nečistoće kao što su prljavština i zagađenja uzrok oštećenja na koži. Jednostavna ideja primjene vitamina E ulje, nežno slojeva kožu ovog ulja svake večeri prije spavanja može prenose blistav sjaj kože (13).

Vitamin E ulje za kosu:

Vitamin E ulje je vrlo korisno za rast kose i sjaj. Redovna masaža ovog ulja podržava uravnotežene ishrane može pokazati velike koristi od sjajne i sjajne kose. Masaže vitamina E ulje poboljšava cirkulaciju krvi u vlasište i na taj način, dodaje sjaj kose. Vitamin E ulje za kosu je naširoko koristi u kosi spa tretmane za gubitak kose i drugi problemi vezani za kosu.

13. Vitamin E ulje Potiče rast kose:

Vitamin E ulje za masažu povećava cirkulaciju krvi u sve dijelove tijela. Zdrava dotok krvi je dobar stimulans za kosu da raste i cveta (14). Ona pomaže u sprečavanju sijede kose i hrani kožu glave.

14. Vitamin E ulje za Lustrous kose:

A dobro ulje za masažu vitamina E ulje redovito će duboko uslovljavaju kosu i učiniti je zdraviji i sjajniji. Najbolji ulja može postići konzumiranjem vitamina E ulje koje pomaže u povećanju sadržaja kisika u organizmu, koji na taj način, poboljšava cirkulaciju krvi u vlasište. Ovo stimulira sebuma u kosi, zbog čega kosa više sjajan (15).

15. Vitamin E ulje za ispucale vrhove:

Kosa tretmana, zagađenje, kosa suhoća su uzroci za kosu split kraju problems.It mogu lako tretirati kod kuće. Masaža 2 velike žlice vitamina E ulje blago do vlasišta i zatim prikrila svoju kosu sa toplim ručnikom (16). Ovaj tretman kose će osigurati glatka i hidratizirana kosa.

16. Vitamin E ulje za preuranjeno prosede:

Vitamin E ulje je jedan od najboljih izvora usporiti proces starenja (17). Siva kosa izgleda nezdravo i definitivno nije dobro na bilo koji. Sve što trebate učiniti je primijeniti Vitamin E ulje. Najbolji koristi od vitamina E može se dobiti primjenom ulja na kosu od korena do vrhova i, konzumiranjem Vitamin E hranu bogatu u ishrani kao što su soja pšenične klice, grah, klice, spanać, brokoli i jaja.

Vitamin E ulje koristi su stvarno efikasne ako se uzima pod odgovarajuće smjernice; Uvijek obratite se lekaru za verifikaciju doze. Za vanjske kože i kose koristi, trebalo bi napraviti mali test patch da proverite da li ste alergični ili ne. Ako volite da se zdravo tijelo i mlađi izgled kože i kose, uključuju vitamin E ulje u vašem svakodnevnom životu.

load...