Zdravlje i wellness

15 neverovatnih prednosti Endive (Kasni) za kožu, kosu i zdravlje

15 neverovatnih prednosti Endive (Kasni) za kožu, kosu i zdravlje

Endivija, poznat i kao 'belgijski endivija ", je zeleno lisnato povrće sa zadivljujućim kože, kose i zdravstvene beneficije. Postrojenja, što je neznatno gorak u okus, je široko dostupan u cijelom svijetu. Također je poznat i kao 'Kasni' u Hindi, and'Cikkari 'u Tamil. Dostupni u mnogo varijanti, oni imaju više brojeva od koristi za našu kožu, kosu i zdravlje.

Top 15 Amazing Prednosti Endive:

Neke od prednosti endivija ovdje su predstavljene će vam pomoći da ostanete zdravi:

Koža Prednosti Endive:

Naša koža je najvidljiviji deo nas. Držeći je zdrav je zadatak, ali sa endivija taj zadatak postaje malo lakše:

1. Daje Acne-Free Skin:

Pije svježe endivija sok može biti vrlo korisno za vašu kožu jer to može pomoći da riješi akni. To može efikasno detoksikaciju organizma i zadržati interni sistem čist.

load...

2. Čini kožu glatkom i Moist:

Biti dobar izvor vitamina E, endivija može vam pomoći zadržati prirodnu vlažnost vaše kože. Dakle, ako vam je koža suha, morate uključiti ga u svakodnevnoj ishrani da hidratizira kožu za mekše i mlađi izgled kože.

3. Tretira Skleroderma Uspješno:

Sklerodermija je stanje kože u kojoj tkivima različitim dijelovima kože teško postati. Međutim, vitamin A prisutan u endivija mogu tretirati poremećaj i vratiti prirodnu teksturu kože.

Kosa Prednosti Endive:

Problem kose je čest problem-zahvaljujući sve veće razine zagađenja. Sa endivija, sada možete izliječiti oštećenu kosu i povrate svoje zdravlje.

load...

4. Daje jak i gustu kosu:

Sadržaj vitamina A endivija igra ključnu ulogu u donošenju kosa gusta i jaka. S obzirom da je antioksidans, promoviše ravnotežu ulje vlasišta i drži je hidratizirana. Kao rezultat toga, kosa folikula ne budu osušio, a vi dobiti gusta i jaka dlaka niti.

5. Čini kosu Long i sjajna:

Ovo zeleno lisnato povrće također mogu vam dati dugo pramenova sa prekrasnim sjajem. Vitamin E prisutan u endivija pomaže u rastu kose povećanjem cirkulaciju krvi u vlasište kako bi se zdravo.

Zdravstvene prednosti Endive:

Osim vođenja kosu i kožu zdravom, endivija može nam pomoći da vode zdrav život. Neki od endivija zdravstvene prednosti su kako slijedi:

6. Održava Digestive Health:

Endivija su puni dijetetska vlakna, što im je odličan laksativ napraviti. To je dobar izbor za koji se bave različitim želuca pitanjima uspješno. Žvaću endivija neposredno prije obroka može da stimuliše apetit previše.

7. Heals anemičan uvjeti:

Ako ste pate od anemije, treba uključiti endivija u svakodnevnoj ishrani. Bolest se u osnovi uzrokovane zbog nedostatka željeza u našem tijelu. Ovo zeleno lisnato povrće je bogato mineralnim. Ili popiti sama ili pripremiti sok miješanjem peršuna sok i celer sok svježe pripremljeni endivija sok. Djeluje kao tonik krvi koji pomaže proces stvaranja krvi u našem tijelu i drži nas podalje od anemije.

8. Treats astmom:

Protuupalno u prirodi, Endives može zaustaviti sve vrste respiratornih infekcija, štiti vas od teških poremećaja poput astme. Napravite pomiješan sok miješanjem svježeg endivija lišće, celer lišća i mrkve komada sve zajedno. Redovno pije ovaj sok može vam pomoći u sprečavanju napada astme.

9. Drži zdravog srca:

Kada je u pitanju uplifting kardio zdravlje, endivija igraju značajnu ulogu. Ovo veggie je malo zasićenih masti, što je dobro za srce. Sadrži kalij, koji pomaže u održavanju nivoa krvnog pritiska pod kontrolom. Osim toga, ima prirodni polisaharid inzulina, koji pomaže u smanjenju lipoproteina niske gustoće (LDL), ili loši holesterol u našem tijelu efikasno. Svi ovi doprinose dobrobit našeg srca.

10. Čini zuba i kostiju jače:

Endivija su bogate kalcijumom, što je najviše vitalna komponenta naših zuba i kostiju. Uključivanje ove povrća u vašoj ishrani može pomoći da se suprotstave gubitak kalcijuma u organizmu. Kao rezultat toga, kosti i zube dobiti jači i možete ostati daleko od teških bolesti kao što su artritis, osteoporoza, zubni šupljine, itd

11. Brine o jetre i žuči:

Fresh endivija sok može raditi kao neverovatan detox za vaše tijelo. To može stimulisati žuči tajnim pravu količinu žuči, što eliminira toksične materije iz jetre. Shodno tome, normalno funkcionalnosti organa promovišu za održavanje sveukupno zdravlje.

12. Osigurava dobru zdravlje Oči:

Ništa ne može biti bolji od endivija za čuvanje vaše oči zdrav i lijep. Bogata svim esencijalnih nutrijenata, ovaj zeleni povrće štiti od ozbiljnih komplikacija oko poput katarakte, senilne makularne degeneracije, glaukoma, i tako dalje. Nema potrebe da žive na snažnim moćne lijekove ili proći kroz skupe operacije. Svaki dan samo piti endivija sok i to je sve.

13. Pomaže Lose Extra Pounds:

Znatno malo kalorija, endivija su korisni za osobe sa prekomjerne tjelesne težine. Dakle, pobrinite se da sadrže sirova endivija u vašoj ishrani mršavljenja da iskoristite treninga napora. Pije endivija sok također može vam pomoći u svoju težinu putovanje gubitak i odvesti tamo brzo.

14. Bori se protiv Alzheimerove bolesti:

Opterećen s vitaminom E, endivija, prema nekoliko studija medicine, može se bori protiv atipične degenerativni neurološki poremećaj pod nazivom "Alzhemier bolest. Drugim riječima, često konzumiranje svježeg sirovog endivija može vam pomoći u održavanju zdrave nervnog sistema.

15. Drži Rak na Bay:

Vitamin E je jedan od najefikasnijih pravni lijekovi za rak prostate. Osim vitamina E, endivija su obogaćena vitaminom A, koji može spriječiti oralne rak šupljine i raka pluća. Sadržaj kalcija u veggie pruža zaštitu od jajnika i raka dojke. Je dijetetska vlakna prisutna u endivija su dobri za borbu protiv raka debelog crijeva.

Pa, kada ćeš uključiti endivija u svakodnevnoj ishrani? Počni danas!

Jeste li ikad pokušali endivija? Je li pomoći vaše zdravlje? Da li podijeliti svoje iskustvo s nama u komentarima ispod teksta.

load...