Zdravlje i wellness

Duhovna meditacija - šta je to i koje su njegove koristi?

Duhovna meditacija - šta je to i koje su njegove koristi?

Želite li za dramatične promjene u vašem tijelu, fizički, mentalno i emocionalno? Zatim, trebate usporiti, fokusirati unutar i postaju svjesni sebe. Potrebno je dodatni napor da se isključite iz frenetičan energije svijeta i slušati ono što vaše tijelo govori. Stavi u tom dodatni napor kroz duhovnu meditaciju i doživite čaroliju koja se odvija. Evo, mi smo zapisao proces za vas. Provjeri!

Prije toga, prvo naučiti o duhovnoj meditaciji.

Šta je Duhovni Meditacija?

Duhovna meditacija je iskustvo koje vas vodi u dubine ko si. Ti, kao pravi sebe, lišen svih percepcije ste imali o vama do tog trenutka u svom životu. U tom procesu, imate radost i mir. Osjećaj ljubavi i svjetlosti zagrijava vaše biće.

load...

Duhovna meditacija čini da shvatite večnog istinu i pusti sve što se dogodilo i da će se dogoditi. Sadašnjost je gdje želite biti i naći utjehu u. Potreba da se bave duhovnim meditaciju dolazi iz urođenu čežnju da vide i misle izvan haotičnom svetu vas okružuju.

Sada, da nauče kako se to radi.

Duhovni Meditacija Tehnika

  1. Odabrati udoban položaj
  2. Doživite Proces
  3. Priznaju misli
  4. Izgovori A Prayer
  5. Reflect na sebi

1. Odaberite udoban položaj

Prije nego što počnete praksi, najvažniji aspekt je pronaći mjesto i poziciju da ćete biti ugodno. To uključuje borave daleko od buke grada što je više moguće i okolnih sebe zelenilom i nježan cvrkut ptica. Duhovna meditacija može brzo te uspavati. Da biste izbjegli da, morate biti posebno oprezni položaja želite da meditirate u. Odaberite položaj koji vam odgovara, ali nije nešto što je previše opuštanje i učinit će da lako drift u san. Sede u vađrasana, Padmasana ili sukasana. Ili čak možete sjesti na stolicu sa ispravljenim leđima, ili ustati s leđima naslonjen na zid. Kako god radi. Zatim zatvorite oči lagano.

load...

2. Iskustvo Proces

Kada imate zadatak da postigne, što obično radite? Planirate, imate postupak u glavi, i slijedite obrazac svjesno. Tako smo navikli da rade zadatke. Planiramo i izvršavaju ih na kontrolisan način. Međutim, ovo nije idealan način da se bavi meditacijom. Ovdje ćete morati da pusti. Opusti se i pusti da ide svojim tokom na prirodan i organski način. Trebao bi biti pasivni posmatrač, što je proces da se dogodi na vlastitu. Ne trudi se o tome da je u pravu ili biti zabrinuti za ishod. Neka to teče u prirodnim tokom.

3. Potvrda misli

Živimo u svijetu koji radi na informacijama. Uvijek ste hranjeni sa novim podacima u obliku live updates, breaking news, i društvenih medija. Kao rezultat toga, vaš um je uvijek vrve od novih sadržaja i reakcija mozga na to. To je neprestana igra dok ste budni, pa čak i za vrijeme sna, sasvim je zadatak da smiri svoj zujanje um.

Vi uvijek reagirati na svaku misao i na kraju biti pogođeni. Čak i dok sjedite da meditirate, misli će vas bombarduju. Ali, izazov leži u ne reagira na njih i dopuštajući im da vam kontrolu. Neka ideje prodiru u kao što su oni obično rade, ali kontrolirati potrebu da reaguje na njih. Neka ih WAFT dalje, što vam omogućava da se vratim na vaše meditacije.

4. Izgovori Prayer

Dok sedite tu, sprečavajući svoje misli od sa klevetama svoj mirni staloženost, izabrati molitvu u svojoj glavi. A molitva ne mora nužno biti u vezi sa religijom. Možete izgovorio sve što znači nešto dobro za vas ili nešto što vam se sviđa. To može biti riječ ili frazu. Moglo bi biti nešto vezano za divlje životinje ako ste ljubitelj prirode ili nešto što čini sretnom. To bi moglo biti čak i mantra.

Sada, drži tijelo labave i opušteno. Dišite prirodno i polako. Obratite pažnju na dah kao što ulazi i izlazi. Misli prekinuti vaš proces, ali znaš šta da radim s njima. Vrati se na svoje tijelo i disanje nakon svaku misao prekida. Zatim, na svakom izdisanje, misli na molitve koju ste odabrali. Izgovori ga u glavu svaki put izdišete. Koristite molitvu kao sredstvo da vrati pažnju na posmatranje dah.

5. Razmislite o Yourself

Obratite pažnju na svoje telo i svijesti i prisutnosti u prostoru. Postati svjesni svoje okoline. Promatrajte kako vaše tijelo osjeća. Budite pažljivi sa svojim mislima i dah. Opustite se u potpunosti i ostati mirni. Otvori oči polako i sjedi u istom položaju neko vrijeme. Neka efekti meditacije umivaonik u. Osjetite to, i uživajte u lakoća vaše tijelo osjeća. Razmislite o tome cijeli proces i kako ste otišli u vezi toga. Obratite pažnju kako su postali manje uznemiren nego prije meditacije. Prihvati da je vaša reakcija na proces bilo prirodno.

Na kraju, izaći iz zone meditacije, protežu se malo, i otići o svom danu.

Duhovni Meditacija Prednosti

  • Duhovna meditacija za štampu i spušta naše misli i emocije
  • To opušta nervni sistem i pomaže vaše tijelo opustiti od stresa
  • To će Vam pomoći da pusti iz prošlosti i potonuti u miru
  • Duhovna meditacija pomaže vam shvatiti ko si
  • To vam omogućava i pomaže vam da dostignete višu svest

Vježbajte duhovna meditacija za inicijalno oko pet minuta, a postepeno povećavati trajanje po vaše udobnosti. Sada, pogledajmo neke najčešće postavljana pitanja o duhovnom meditacije.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Ono što je samoostvarenje?

Kada shvatite da ste više nego što je tijelo živite u i dio čiste, vjeran, i neograničen svesti, to se zove samo-realizacije.

Koja je razlika između joge i duhovne meditacije?

Joga je fizički aspekt bavljenja asana koje pomažu vaše tijelo pripremiti za meditaciju. S druge strane, meditacija vam podiže duhovno, pomažući da se povežete na viši svesti.

Je duhovna meditacija nauka?

Duhovna meditacija može se smatrati subjektivnim nauke. To je drevna u organizaciji strukturu podržavaju razmišljanja i posmatranja. Samo praktičar zna stvarni efekti i proces meditacije, a ne uređaj može mjeriti to.

Koja je razlika između duhovnosti i religije?

Glavna razlika između duhovnosti i religije je da je duhovnost prema unutra odraz sebe i pokušaj da se spoji sa višom svijesti, dok je religija eksterni praksa kroz ceremonije, rituale, i festivalima.

Da li je potrebno Guru da me naučiš duhovne meditacije?

Pomaže ako nađete Gurua koji mogu da vas voditi uz pravi način i učiniti vaš put do više svesti lakše. U suprotnom, možete postati vaš Guru ako pusti ego.

Duhovna meditacija je moćan proces koji je relativno lako u praksi. Sve što je potrebno je malo vremena svaki dan sjediti i uspori i doživjeti duboku rezultate. To će učiniti vaš život više smisla, i to je ono što vam je zaista potrebno. Dakle, Glavu gore i početi.

load...