Zdravlje i wellness

15 najboljih pogodnosti sušenih kajsija (Sukhi Khubani) za kožu, kosu i zdravlje

15 najboljih pogodnosti sušenih kajsija (Sukhi Khubani) za kožu, kosu i zdravlje

Suhe marelice su dobijeni iz sušenje voća. To uključuje proces sušenja koji isparava sadržaj vode od plodova bez štete ili smanjenja nutritivne vrijednosti suhe marelice. Kao rezultat toga, nutrijenti nisu oštećeni, a vi dati još više koristi od suhe marelice. Oni sadrže kalcij, kalij, fosfor, vitamin A, željezo i vitamin C. Jedna šolja serviranje suhe marelice sadrži 158 mikrograma vitamina A. Ovih sušeno voće isporučiti mnoge hranjive tvari koje su potrebne za zdravo tijelo uz borbu protiv mnogih bolesti.

Prednosti suhe marelice:

Pogledajmo na vrhu 15 suhe marelice prednosti:

1. Borba Anemija:

Suhe marelice su vrlo dobar izvor željeza koje je korisno u borbi protiv anemije (1). Ovo također sadrži bakar koji apsorbuje gvožđe. Uključujući i suve kajsije u svakodnevnoj ishrani pomaže u proizvodnji hemoglobina koji mogu biti korisni za žene koje doživljavaju teške protok tokom perioda.

load...

2. Treats Konstipacija:

Suve kajsije imaju pektin. Oni također sadrže celulozu koja je blagi laksativ i tretira zatvor. Celuloza djeluje kao nerješiv vlakana i pektina održava nivo vode u organizmu tokom zatvor (2).

3. Poboljšava varenje:

Suve kajsije se konzumira prije obroka da stimuliše probavu. Ovo sadrži lužine da neutralizira kiseline (3).

4. Pomaže u smanjenju groznica:

Suve kajsije pomoći da se smanji temperaturu (4). Pripremite tečnost ili možete razrijediti s malo meda pomoću vode. Ovo takođe može dati olakšanje od žeđi.

load...

5. Dry Kajsija Prednosti za kožu:

Suhe marelice sok se može koristiti za liječenje svraba zbog opekotina, ekcema i svrab. Ovo takođe pomaže u čišćenju akni i mnogi drugi problemi na koži (5). Marelica piling se često koristi za piling kože.

6. Očistite probavnog trakta:

Suve kajsije pomoći za liječenje digestivnog trakta djelujući kao blagi laksativ da izbaci neželjene otpada (6). Ovo je korisno da reaguje probavnih sokova organizma i proizvodi više od baznoj sredini za čišćenje probavnog trakta.

7. Pomaže tokom trudnoće:

Sušene marelice se koristi kao biljni lijek odavno u trudnoći. To može izliječiti neplodnost, krvarenje i grčevi. Paste ovog sušenog voća može izliječiti vaginalnih infekcija. To se mora konzumirati umjereno trudnice i dojilja. Tokom trudnoće, sušeno voće kajsija poslužiti kao odličan grickalice umjesto jedu slatkiše i ostale grickalice (7).

8. Regulate Heartbeat:

Jedan od najboljih prednosti suhe marelice uključuju regulaciju rada srca. Suve kajsije daju vrlo dobar izvor kalija (8). Kalijum je minerala i elektrolita što je korisno za regulaciju odgovarajući balans tekućine. Ovo pomaže u odgovarajuće mišićne funkcije i regulira rad srca.

9. Daje dobar vid:

Suve kajsije sadrže hranjive tvari kao što su vitamin A koji je potreban za dobar vid. Vitamin A je snažan antioksidans koji pomaže da se ukloni slobodne radikale i održavanje zdravlja ćelija i tkiva (9). Slobodnih radikala može dovesti do povrede sočiva ljudsko oko što može dovesti do katarakte ili oštećenja očiju. Sušeno unos marelica smanjuje rizik od razvoja katarakte.

10. Pomoć Povećanje Hemoglobin Produkcija:

Suve kajsije se može koristiti za proizvodnju hemoglobina koji može liječiti anemiju. To je zato što suhe marelice sadrže minerale poput željeza i bakra, koja proizvodi hemoglobin (10).

11. Oslobodite Astma:

Suve kajsije zdravstvene prednosti uključuju mogućnost za liječenje simptoma tuberkuloze, astme (11) i bronhitis.

12. Poboljšava Glow kože:

Sušene kajsije ulje je vrlo korisno za njegu kože (12). To može učiniti vašu kožu sjajna i glatka. Ovo je također dobar lijek za liječenje upale uha.

13. Kontrole visok krvni pritisak:

Suve kajsije sadrže tri puta više kalija nego banane i sadrže samo trag soli koja pomaže da se zadrži dolje krvni pritisak (13). Kalij ima svojstva za zadržavanje vode nego natrija, što smanjuje pritisak volumen krvi. Kalija u suhim kajsijama i štiti od bolesti srca.

14. Muscle Building:

Suve kajsije sadrže kalijum koji je neophodan za tjelesne funkcije kao što su poboljšanje metabolizma i uloge tkiva, organe i druge ćelije. Dakle, to je važno za izgradnju mišića i normalan rast tijela. Ona pomaže u regulaciji nivoa kiseline u organizmu i koristan za sintezu proteina (14).

15. Zgrušavanja krvi:

Suhe marelice sadrže vitamin K koji je neophodan za zgrušavanje krvi u slučaju povrede i sprečavanja obilnog krvarenja (15). Troše šolju suhe marelice dnevno će dobiti 4 mcg vitamina K.

Nadam se da ćete naći članak o prednostima suhe marelice informativno. Volite li jesti suhe marelice?

load...