Zdravlje i wellness

10 najboljih prednosti Kakadu šljive za kožu, kosu i zdravlje

10 najboljih prednosti Kakadu šljive za kožu, kosu i zdravlje

Kakadu šljiva je poznat i kao Gubinge, BillyGoat Plum, Gurumal ili Murunga. Kakadu šljiva je najbogatiji izvor vitamina C. Sadrži vitamin C i više nego naranče, kivi i čili paprika. Ona se uzgaja u Top End sjeverne Australije. To je naširoko koristi u mnogim za njegu kože i farmaceutskih proizvoda.

Ovo se koristi od stoljeća kao pravoslavni metoda za liječenje mnogih bolesti i kao antiseptik. Pogledajmo na vrhu 10 koristi od ove divne dar prirode:

Kakadu Plum Prednosti:

1. Antioksidansi:

Vitamin C je najvažnija antioksidans koji usporava proces starenja. To pomaže da se formira prolin, amino kiselina koja čini kolagen. Od Kakadu šljive sadrže bogatu količinu vitamina C, oni se popularno koristi u mnogim proizvoda za njegu kože.

load...

2. Rak:

Kakadu šljiva ima fitohemikalije kao galskog i ellagic kiseline. Galne kiseline sadrži antibakterijski, antivirusno, antigljivično, anti-in fl ammatory, anti-tumor, anti-mutagena i anti-bronchodilatory svojstva. Elaginska kiselina pokazuje anti-kancerogene efekte na održavanju zdravog tkiva. Ovo je jedan od zapaženijih kakudu zdravlje šljiva pogodnosti!

Briga 3. Kože:

Kakadu šljiva se koristi u mnogim hranjivim kreme za lice i maske. To daje prirodan sjaj i sjaj kože. To također može spriječiti starenje kože.

4. Cure bubuljice:

Kakadu šljiva je australijska voće koje je vrlo bogat izvor vitamina C. Ovaj vitamin može biti korisno jasno bakterije bubuljica izazivaju na licu. Može se miješati sa glinom da umiruju kožu i isperite sa nečistoća za ujednačen ten. Primijeniti ovaj nedeljnik na cijelo lice da se oslobodi bakterija bubuljica izazivaju. Isprati nakon 10 minuta za lakši i ponovno uravnotežen kože. Ovo tretira mjesta, bubuljice i liječi nepravilnosti.

load...

5. Njega kože za muškarce:

Antioksidansi u proizvoda za njegu kože može popraviti oštećenja kože uzrokovane suncem ili zbog starenja. Ovo voće je korisno da stimuliše proizvodnju kolagena za uklanjanje finih linija ili ožiljke. Ovo također ima galne kiseline koja djeluje kao adstrigentno, antimikrobna, antigljivično i antibakterijski. Kakadu šljive su uključeni kao sastojak u mnogim prirodnim njegu kože za muškarce proizvoda. Oni se dodaju pilinzi, toneri, maske, sredstva za čišćenje, serumi, kreme i ovlaživača.

6. Infekcije kože:

Unutrašnje kore kakadu šljivu može izliječiti mnoge bolesti kože i infekcija. To se koristi za izliječiti rane, rane i čireve. Takođe je efikasan za sprečavanje ili kontrolu gljivičnih i bakterijskih infekcija. To se pokazalo kao odličan rana iscelitelja i pomoći u liječenju psorijaze.

7. Probava:

Ovo sadrži dobru količinu vlakana i topivih ugljikohidrata. To pomaže da se očuva vitalnih vitamina C koji vodi do zdravog probavu i apsorpciju u crijevima.

8. Protiv starenja:

Kakadu šljiva se konzumira u mnogim prehrambenim proizvodima kao dobro. Oni se mogu jesti sirove, kao cjelina voćne kaše, sok ili kao ekstrakt. Kakadu šljiva se koristi u proizvodima kao što su umaci, uživa, sokovi, džemovi, slastica i sladoleda.

9. Mršavljenje:

Kakuda šljiva je efikasan voće konzumiraju u svakodnevnoj ishrani za mršavljenje. Antioksidansi u ovom voća imaju "značajan potencija" za borbu protiv masnih ćelija i spriječiti debljanje. Ovo takođe pomaže da se izliječiti metaboličkog sindroma (MetS) koja uzrokuje gojaznost, hipertenzija, i poremećen glukoze i metabolizam inzulina. To zauzvrat može dovesti do dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

10. Kose zdravlje:

Kakadu šljiva daje vlagu i hidrataciju vašoj kosi. Održava razinu kolagena i elastina, što je bitno za zdrav i sjajan kose. Ovo takođe dodaje instant hidratantna i otpetljava za kosu. Oni su uključeni u mnogim šamponima za popunjavanje kosu sa vlagu i sjaj. Redovna upotreba ovog šampona može izglađuju i hidriraju normalnu do suhu kosu.

Nadam se da ćete naći informacije korisne. Da ostavite nam komentar ispod.

load...