Zdravlje i wellness

17 najboljih pogodnosti Tamarind sokova za kožu, kosu i zdravlje

17 najboljih pogodnosti Tamarind sokova za kožu, kosu i zdravlje

The Tamarind pod je zemljani smeđe boje i ima vrlo sirovi Tangy ukusa. To se može koristiti za pripremu tamarind sok koji ima brojne zdravstvene beneficije. Ovo je naširoko koristi kao začin u lokalnoj kuhinjama Latinskoj Americi, Aziji, i Karipskim otocima. Tamarind sok se može koristiti i kao aroma. Ovo sadrži vitamin B, karotena, vitamina C, kalija i magnezija.

Tamarinda Juice Prednosti:

Pogledajmo na vrhu 17 koristi od tamarinda soka:

1. Laksativ:

Tamarind sok je blagi laksativ. Ovo se koristi za liječenje poremećaja žuči i pomaže organizmu da se bori protiv virusnih infekcija, kao što su hladno i groznica.

load...

2. Njega za oči:

The Tamarind pulpe sok se može koristiti za liječenje konjuktivitisa. Kapi za oči su pripremljeni od strane tradicionalne metode pomoću tamarinda sjeme za liječenje sindroma suhog oka.

3. Piles:

Sok The Tamarind cvijet je izvučen i to je da se pije za liječenje krvarenja gomile.

4. Kuhanje:

Tamarind sok je naširoko koristi u mnogim državama Indije za izradu kari, preliv za salatu, itd

  • Dodaj sok na povrće za osvježavajuće finiš.
  • Također možete napraviti svježe piće miješanjem šećera i tamarind soka sa 2 šalice hladne vode i kriškama limuna.
  • Napravite Tangy piće dodavanjem ovo svježi sok od naranče sa šećerom.
  • Pripremite preliv za salatu od tamarinda, sok od limuna, šećer i maslinovo ulje.

5. Metabolizam:

Tamarind sok pojačava metabolizam da zauzvrat je odličan način da se smanji gubitak težine.

load...

6. Želudac zdravlje:

Upotreba tamarind soka tretira upalne bolesti crijeva poput ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti. Tamarinda pulpe sok pomaže da čira na želucu i želuca kiseline u uvali.

Mix ovo s medom, mlijeko, limun i datume za pomoć probavne smetnje. Oni su bogati izvori vlakana koji regulira rad creva i leči zatvor, crijevnih crva i parazita kod djece. Ovo je odličan prirodan način izliječiti dijareje i dizenterije, i niže upale izazvane zbog hemoroida.

7. Dijabetes:

Tamarind pulpe sok sadrži UH-blokiranje svojstva koja pomažu vašem tijelu da apsorbuje ugljenih hidrata. Ovo smanjuje nivo glukoze u krvi kod dijabetičara nakon obroka. Tamarind sok je tradicionalni način za liječenje dijabetesa i nižih nivoa šećera u krvi. Tamarind sok sprečava oksidativnih oštećenja u pankreasu koji je povezan sa dijabetesom. Dijabetičara također mogu razviti koronarne bolesti srca. Pije tamarind sok redovno smanjuje rizik od ove i drugih srodnih bolesti.

8. Imuni sistem:

Ovaj sok sadrži mnoge antioksidanse koji su korisni za dobro zdravlje. Ovo također poboljšava imunološki sistem i druge probleme koji se odnose na to kao hladno, kašalj, gripa, itd

9. Antioksidansi:

Tamarind sok je vrlo bogat izvor antioksidansa koji štiti tijelo od opasnih slobodnih radikala.

 10. Zdravlje srca:

Ovaj sok ima moć da spriječi proces oksidacije holesterola, što može zaustaviti holesterol drži na zidove arterija i da ih blokira. To će smanjiti rizik od srčanih bolesti i visok nivo holesterola.

11. Gojaznost:

Mnogi ljudi sa gojaznošću trebaju izgubiti na težini da održe svoju tjelesnu težinu. Tamarind sok može biti vrlo koristan u takvim slučajevima za mršavljenje i za liječenje pretilosti.

12. Rak:

Ovo je vrlo visok u antioksidanata koji su korisni za smanjiti rizik od raka i poboljšati imunitet organizma.

13. Hlađenje Effect:

Ovo prenosi efekat hlađenja na temperaturu tijela. Dakle, piće je da se troši za liječenje sunce udaraca u tropskim područjima.

14. Anti-upalni:

Tamarind sok je anti-upalni koji mogu biti korisni za liječenje upale grla. Ispirati grlo sa tamarind sok da se smanji bol i smiruje upalu grla. To se može primijeniti na zglobove za ublažavanje upala i bol.

15. Skin Health:

Tamarind sok je odličan za zdravlje vaše kože i za liječenje opekotina i spriječiti edem. Nanesite sok za održavanje užaren i zdravu kožu. Ovo takođe može smanjiti ili ukloniti zajedničke akni ili boginje ožiljaka sa lica i drugih dijelova tijela. Tamarind sok ima enzima, vlakana, vitamina B, vitamin C i alfa hidroksilne kiseline koji uklanjaju mrtve stanice kože.

16. Blood Purifier:

Tamarind sok se koristi u kozmetici, kao maske tamarind lice i piling za lice. Sadrži kiseline, minerale, dijetalnih vlakana i vitamina C, koji je dobar pročišćivač krvi.

17. Piling za tijelo:

  • Take 3 - 4 šolje svežeg tamarind pulpe soka.
  • Mix s 2 žlice soka od limuna, malo sode bikarbone i 2 kašike smeđeg šećera.
  • Blend dobro dok se ovo pretvori u glatku masu.
  • Piling s lufa uzimajući tuš za sjajne kože.

Nadam se da ćete naći članak o tamarind sok koristi informativno. Da ostavite nam komentar ispod.

load...