Zdravlje i wellness

10 neverovatnih zdravstvenih koristi Victoria Plum

10 neverovatnih zdravstvenih koristi Victoria Plum

Priroda je sveobuhvatna-to prihvata sve svoje stvorenja i pruža sve što smo ikada trebati. Postoji dobar razlog zašto smo sve adrese prirode kao 'majka priroda'! Postoje brojni prirodni sastojci koji nam može pomoći voditi zdraviji život. Jedan od tih sastojaka je Victoria šljiva.

Victoria šljiva je jedan od najrjeđih sorti engleskog šljiva koji spada u grupu jaje šljiva pod nazivom "Prunus Domestica '. To je plod ovalnog oblika sa crvenim zamrljane kože i gruba svijetlo žuta meso. Čvrstog kamena poput sjemena prisutan unutar voće ne može se odvojiti od mesa lako. Međutim, možete povucite kožu bez ikakvih problema i uživati ​​u bogatom slatkog okusa, kao i okus zrele, zrelog voća.

Ime je dobio po poznatom kraljice Viktorije (Velika Britanija), Victoria šljiva je prvi put pronađena u vrtu se nalazi u Alderton, Sussex. Prvi put predstavljen in1844 na komercijalnom tržištu Švedske, postalo je iznimno popularan postepeno.

load...

Top 10 Zdravstvene prednosti Victoria Šljiva:

Međutim, najbolja stvar u vezi Victoria šljiva plod je njegova neverovatna zdravstvene prednosti. Ona je prepun vitamina, minerala i antioksidansa. Također je značajno niska u kalorija i nema zasićenih masti. Svi ovi čine ga dobrim izborom za promociju zdravlja. Neka nam istražiti top 10 zdravstvenim prednostima Victoria šljiva:

1. Ubrzava metabolizam:

Viktorija šljiva ima širok spektar vitamina B kompleksa, uključujući vitamin B3 (niacin), vitamina B6 i spojevi pojedinih fenolnih kiselina. Oni rade direktno na masti, proteina i ugljikohidrata naših namirnica i slomiti ih. Kao rezultat toga, proces naših tjelesnih metabolizam postaje brže.

2. Povećava Digestive Health:

Victoria šljiva je bogat izvor dijetalnih vlakana. Osim toga, sadrži i šećer alkohol 'sorbitol "i laksativ kemijski spoj isatin. Sve ove komponente rade zajedno kako bi naš probavni sistem funkcioniše dobro. Ukratko, naš pokret crijeva je olakšan i naš probavni zdravlje je znatno povećana uz pomoć Victoria šljiva.

load...

3. Zaustavlja preranog starenja:

Victoria šljiva je prepun flavonoida antioksidansima poput antocijanina, lutein, Zea xanthin, kriptoksantin, i tako dalje. Oni su poznati da pruži zaštitu našeg organizma protiv destruktivnih kisika izvedenih slobodnih radikala i reaktivnih vrsta kisika (ROS). Ove osobine otkloni oštećenja ćelija, što je na kraju stavlja tačku na preranog starenja i drugih sličnih bolesti.

4. Povećava imunitet:

Kao što je ranije rekao, Victoria šljiva je visok u poli fenolnih antioksidanata. Ona također sadrži vitamin C, koji djeluje kao snažan antioksidans. Redovno jedu voće može pomoći da se bori štetne slobodne radikale, čineći te više imuni na fatalne bolesti.

5. Smanjuje Infekcije:

Od potrošnja Victoria šljive možete napraviti svoj imuni sistem jači, možete izbjeći akutne infekcije, uključujući i voće u svakodnevnoj ishrani. Njegova antioksidans sadržaj će spriječiti zaraznih elemente iz napada ćelije tijela. Prema tome, jedući Victorian šljiva, možete ostati daleko od svih vrsta mikroba infekcija.

6. Održava zdravog srca:

Sadrži minerale kao što su željezo, kalij, fluorida, itd, Victoria šljiva igra značajnu ulogu za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca u našem krvotoku. On takođe reguliše fluid gustoće u našem tijelu. Plod sadrži vitamin K, koji se opire nepotrebne zgrušavanje krvi. Sve ove pomoći u održavanju konstantnog krvni pritisak i broj otkucaja srca kako bi naša srca ostanu zdravi.

7. Borbe Bone Disorders:

Sadržaj vitamina K Victoria šljiva je u stanju da naše kosti jači, sprečavanju bolesti kostiju uzrokovane starenja. To može poboljšati metabolizam kostiju u velikoj mjeri i spriječiti bolesti poput osteoporoze, artritis, itd

8. Održava Healthy Oči:

Bogate vitaminom A, beta-karoten i antioksidans Zea xanthin, Victoria šljive mogu vam dati zdrav oči i oštar vid. Vitamin A se smatra najvitalniji element za poboljšanje naše vid, dok je beta-karoten mogu napraviti svoj zadatak lako kroz aktivaciju. S druge strane, Zea xanthin brine retine i pruža zaštitu za oči iz ultraljubičaste zrake.

9. Smanjuje Alzheimerova bolest:

Istraživanja su pokazala da je Victoria šljiva sadrži mnoge vitamini B kompleksa, koji smanjuju šanse za razvoj Alzheimerove bolesti jačanjem tjelesne metabolizam kao i olakšavanje funkcionalnosti vitamina K.

10. Drži Rakovi Na Bay:

Naučnici su također pokazala da redovna konzumacija Victoria šljiva može spriječiti rast kancerogenih ćelija i pomoći zadržati raka u uvali.

Dok smo pokrenuti nakon ukus, tih prirodnih čuda strpljivo čekati da ih ponovo otkriti. Brza hrana okus velike, ali ne čini ništa za naš organizam. Zašto ne uključuju nešto zdravo u našoj ishrani? Ugraditi Victoria šljiva u vašoj ishrani i ostati zdravi.

Nadam se da je informacija bila od pomoći. Nemojte dijeliti vaš feedback s nama u komentarima ispod teksta.

load...