Zdravlje i wellness

15 neverovatnih prednosti Bugle za kožu, kosu i zdravlje

15 neverovatnih prednosti Bugle za kožu, kosu i zdravlje

Trubu - poznatiji kao Bugleweed nije baš uobičajeno. To nije samo još jedna trava koja raste divlje, niti je ukrasna biljka, kao što izgleda na slici gore! To je divna biljka koja dolazi u paketu sa mnogo dobrote i koristi. Ova biljka je naširoko koristi u antičko doba kao prirodni lijek za kašalj, respiratorni poremećaji, pa čak i neispravan štitnjače. Osim toga, bila je poznata kao prirodni narkotik.

Član porodice Mint, lišće i cvijeće biljke trubu služi više medicinske svrhe. Njegova upotreba je nije tako čest kao što je to učinjeno mente i vrlo malo istraživanja o tome kako bi potkrijepio svoje prednosti. Zato je neverovatna bugleweed koristi tek treba istražiti.

Prije nego otkrivajući prednosti bugleweed biljke, uzmimo bliži pogled na šta je to.

Što je Bugleweed?

Poznati botanički kao Lycopus virginicus, ovo je višegodišnja biljka koja uglavnom uspijeva u vlažnim područjima. Prepun raznim fotohemijska jedinjenja, uključujući i tanina, likopen, lithospermic kiselina, klorogenske kiselina, kofeinska kiselina, ružmarinske kiselina, i ellagic kiselina, to je također dobar izvor smole i magnezijuma. Ako izvore treba vjerovao, ova biljka duguje svoje ljekovita svojstva obilja lithospermic kiseline i drugih organskih kiselina.

load...

Bugleweed Prednosti za kožu:

1. Potiče Quick Healing:

Oblog od bugleweed kada primenjuje lokalno na rane se zna da to zaraste brže. Takođe je poznato da ponudi žalidbeni od opekotina. A Ukuvano cvijeća i lišća u vinu se koristi da raspusti krv koja biva zgrušala zbog modrice. Njegova styptic priroda sprečava višak gubitka krvi, utirući put za brže zarastanje.

2. Poboljšava Ten:

Cigani koriste ekstrakt ove biljke da poboljšaju svoj ten. Također je koristiti kao kozmetički u drevnim vremenima. Ali budite oprezni prije korištenja trube kao kozmetički jer nema studije učinjeno kako bi potkrijepio svoje kozmetičke svojstva.

Zdravstvene prednosti Bugleweed:

3. Ublažava respiratornog distresa:

Ova biljka je poznata po svojim snažnim iskašljavanje i anti-prouzrokovan kašljem svojstva. To omogućava da se koristi kao efikasan lijek za kašalj, kao i raznih drugih respiratornih poremećaja. Topao šolju bugleweed čaj opušta sluznicu, decongests respiratornog sistema, i pomaže u bržem oporavku. Pripremite infuzija od natapanje 1 kašičice sušenog lišća biljke bugleweed u 200 ml vode za 15 minuta. Naprezanja i piti to triput dnevno kako bi respiratornog sistema zdrav.

load...

4. Održava Zdrava štitne žlijezde Nivoi:

Istraživanja pokazuju da je infuzija je sa listovima Bugle može regulisati funkcije štitne žlijezde. To se suzbija sintezu višak hormona štitnjače, ublažavanje i sprečavanje hipertireoza i njegovih povezanih negativnih uticaja.

5. Prirodni Opuštajuće Agent:

Tinkturu kao i čaj od ove biljke se zna da posjeduju anti-anksioznost svojstva. Osim toga, oni su bogate antioksidansima. A sinergijsko funkcioniranje ovih osobina omogućava da suzbije slobodnih radikala koji uzrokuju stres i depresiju. To je poznati prirodni sedativ previše. To omogućava da se koristi kao alternativni lijek za stres, anksioznost, depresija, pa čak i nesanica.

6. Poboljšava zdravlje srca:

Studija provedenih na ove biljke ukazuju na to da ima moćne srce toniranje svojstva. Trubu pomaže u održavanju zdravog stopu srca olakšavanjem palpitacije. Također je poznato da je efikasan u lečenju Graves 'bolest, stanje u kojem ste otkucaje srca spirale u nekontrolisanu način, ostavljajući bez daha i klimavo.

7. Ublažava menstrualne grčeve:

Studije pokazuju da ovaj korov može pomoći ženama koje pate od intenzivnog predmenstrualni poremećaja. Ova biljka je poznata za ublažavanje anksioznosti, napetosti i stresa doživjeli u ovoj fazi kroz poboljšanje protoka krvi. Također je efikasna u smanjenju boli iskusili u grudima tokom pre-menstrualnog fazi. Infuziju, kao i tinktura Bugle Poznato je da ženama daju period bez muke regulacijom menstruacije i ublažavanje grčeva.

Žene, koje su u potrazi za odviknuti svoje mala, može uzeti pomoć ove biljke kao što je poznato na niže, pa čak i potiskuju proizvodnju majčinog mlijeka.

8. Efektivna Cure za tuberkulozu:

Bugle je iznijela kao efikasan biljni lijek za tuberkulozu. Poznato je da je efikasniji u slučajevima kada su pacijenti koji boluju od tuberkuloze ima i nježnost u grudima, srce nemoć, kao i lupanje srca.

9. Pozitivan uticaj na Dijabetes Tip 2:

Tinktura se zna da posjeduje hipoglikemije svojstva koja pomažu u snižavanju razine šećera u krvi. Ona također pomaže u ublažavanju boli, kao i kontrakcija iskusili Tip 2 dijabetičara u tkivima svojih sluzi membrane.

10. Pomaže u Mršavljenje:

Biti mali u kalorične vrijednosti i bogata hipoglikemije svojstva, ove biljke mogu se koristiti od strane onih koji su na režimu gubitak težine. Ona također pomaže u suzbijanju visokog nivoa apetit, sprečava vas od prejedanja.

11. Održava krvni pritisak:

Ove biljke je anti-hipertenzivnih i anti-hipotenzivni agent. To vam štiti od negativnog uticaja niskog i visokog krvnog pritiska, održavajući vaše tijelo borbe fit.

12. Potiče Probava:

A prirodno bogata tonik za vaše tijelo, pomaže u ublažavanju poremećaja želuca. On reguliše apetit i podstiče probavu. Poznat je i kako bi se olakšao iritacija izazvana dijarejom, pomaganje u brži oporavak od dijareje. Trubu čaj također pomaže u liječenju raznih bolesti želuca, uključujući probavu i dispepsija. Također je djelotvoran lijek za enteritis i gastritis.

13. Efektivna za Dizurija:

Dizurija je zdravstveno stanje, gdje se mokrenje praćeno intenzivnim bol. A prirodni diuretik, truba je i vaso-opuštanje. Ova svojstva pomažu ublažiti mišića urinarnog trakta, olakšava bol u vezi sa ovim stanjem.

14. Prirodni antipiretik Agent:

Bilo je i još uvijek se koristi kao alternativa lijek za visoku temperaturu, pogotovo ako je u pratnji krvarenje iz nosa. Takođe je poznato da smiri napete nervni sistem, pomažući da se u rušenju visoke temperature iskusili tokom groznica.

15. Sprečava Prekomjerna gubitak krvi:

Trubu Poznato je da se smanji hemoroida i krvarenja iz nosa previše. Tinkturu kao i čaj pripremljen pomoću trubu Poznato je da budu efikasni u suzbijanju krvarenja tokom mokrenja.

Kako koristiti Bugleweed?

Bugle je najbolje koristiti u obliku tinkture ili čaja. Ako koristite vrećice za čaj, a zatim strmo 1 vrećica čaja od trubu ostavlja u 200 ml kipuće vode za 8 minuta. Ako želite da vaš piće biti jači, a zatim strmo za 10 minuta. Ne zaboravite infuziju je gorak ukusa. Tako da možete dodati oko 1 kašičice svakoj od meda i limuna kako bi se smanjio gorčinu.

Također se možete pripremiti čaj sa sušenim listovima. Koristiti 1 kašičice sušenog trubu lišća. Strmim ga u 200 ml vode za 10 minuta, soj, zasladiti po želji i piti.

Trubu korova tinkture su dostupni na tržištu previše. Dodaj 6 do 12 kapi na sok ili vodu i piti tri puta dnevno.

Bugleweed Side Effects:

Kao i kod bilo koje druge biljke, trubu biljka previše da ti utjecati negativno. Važno je biti svjestan svojih neželjenih efekata da ga sigurno koristiti.

  • Ova biljka ima hipoglikemije akcije i poželjno je da dijabetičari konsultuju sa svojim doktorom prije uzimanja ove biljke. To može drastično smanjiti nivo šećera u organizmu, posebno kada se koristi zajedno s lijekova na recept.
  • Trubu, nije preporučljivo za one koji pate od hipotireoze.
  • Trudnice treba izbjegavati upotrebu ove biljke jer ne postoje naučni dokazi na raspolaganju koje podržavaju njegovu upotrebu u tom stanju.
  • Dojilja se također savjetuje da se drže podalje od trube, osim ako ne želite da počnete odbijanja.

Upotreba trubu nije tako čest kao druge biljke, a tu je i nedostatak utvrđenih dokaza koji podržavaju njegove prednosti. Provjerite sa svojim lekarom pre nego što počnete da koristite biljke da bi se izbjegli neželjeni efekti na vaše zdravlje.

Koje su vaše misli o bugleweed upotrebe? Da li ste ikada koristili? Podijeliti s nama odmah ispod u komentarima!

load...