Zdravlje i wellness

10 neverovatnih koristi za zdravlje slana česna

10 neverovatnih koristi za zdravlje slana česna

Da li ste ikada ranije imali bijeli luk soli? Znaš da ima bezbroj zdravstvene prednosti? Bilo da je visok holesterol ili probavnih tegoba patite od, češnjak sol ima rješenje!

I ne samo oni, postoje i mnoge druge prednosti ove čudo soli dolazi sa! Da li bi joj znaš šta su oni? Molim te, daj se ova poruka za čitanje!

Šta je Garlic Salt?

Beli luk sol je začin so koja je napravljena miješanjem sušenih tlo bijeli luk (po mogućnosti u prahu) i kuhinjske soli. Soli se obično napravljen sa tri dijela soli i jedan dio češnjak u prahu.

load...

Bijeli luk so sadrži većinu kulinarskih svojstava i ljekovitog koristi od njenih konstitutivnih belog luka. Ovdje su navedeni neki nadahnute zdravstvene prednosti češnjaka soli!

1. Smanjuje holesterol:

Češnjak u prahu ima brojne zdravstvene prednosti. Posebno je efikasan u pomaganju niži LDL ili loš kolesterol, a povećava HDL ili dobrog holesterola u organizmu. Velike količine trans masti i drugih zasićenih masnih kiselina u ishrani dovodi do porasta u svoj nivo holesterola. Ovo takođe može dovesti do mnogih stanja poput ateroskleroze. Ova nekretnina češnjaka u prahu u češnjakom soli može pomoći u smanjenju kolesterola (1).

2. Snižava krvni šećer:

Češnjak u prahu pomaže podići nivo insulina u krvi prirodnim putem. To ga čini idealnom lijek za visok nivo šećera u krvi i mogu vam pomoći kontrolirati svoj dijabetes (2).

load...

3. Smanjuje krvni pritisak:

Bijeli luk sol, kao i drugi oblici češnjak, može pomoći u smanjenju krvnog pritiska. Bijeli luk sadrži tvari koje se opusti i šire krvne sudove, što olakšava protok krvi i zauzvrat smanjuje krvni pritisak. Jesti bijeli luk sol pomaže u kontroli krvnog pritiska i sprečava bolesti. Nedavna studija pokazala je da kapsule belog luka pomaže u smanjenju krvnog tlaka u hipertenzivnih pacijenata (3).

4. Antiinflamatorni:

Bijeli luk so je efikasan anti-upalni agens koji pomaže u borbi protiv upale. Ona se na taj način koristi vrlo široko za liječenje upalnih poremećaja kao što su bronhitis i rinitis. Jedinjenja sumpora koji sadrži češnjaka dati anti-upalni objekta (4).

5. Mineralni i vitaminski-Rich:

Češnjak u prahu, koji se koristi da bi bijeli luk sol, sasvim hranjiv i bogat u mnogim esencijalnih vitamina i minerala. Garlic je jedna od najzdravijih namirnica koje sadrže najviše hranjivih tvari. Međutim, češnjak u prahu prolazi kroz mnoge procese i dalje uspeva da zadrži većinu nutrijenata češnjak ima (5).

6. Antitumorski:

Garlic je puno antioksidanata koji eliminiše slobodne radikale iz tijela. Kancerogene ćelije oslanjaju na slobodne radikale koji dovode do rasta tumora. Bijeli luk sol može pomoći da se poveća broj antioksidansa u organizmu, čime je pomogao spriječiti rak i inhibira kancerogene ćelije. Ako imate ličnu ili porodičnu istoriju raka, smatraju konzumiranje belog luka so, zajedno s drugim češnjakom proizvodima. To će pomoći rast vaše tijelo rak borba (6).

7. Poboljšava Bone Health:

Češnjak u prahu ili bijeli luk so će Vam pomoći da se prevaziđu nedostatak estrogena. Nedostatak estrogena je direktan doprinos kosti propadanja, a samim tim češnjak u prahu pomaže u zdravlje kostiju. Studija o ženama u menopauzi je zaključio da Suvi ekstrakt belog luka (u prahu ili mljevenim češnjakom) smanjuje nedostatak estrogena (7). Hrane kao što su češnjak i luk su također pokazali da imaju pozitivne efekte na osteoartritis (8).

8. Stimulant:

Češnjak u prahu, kao što su češnjak, ima svojstva stimulans koji pomažu promovirati i potaknuti različite procese. Sadrži Allium, što je poznati stimulans (9).

9. Treats Scurvy:

Garlic Salt sadrži pristojnu količinu vitamina C, što može pomoći u liječenju nedostatak vitamina kao što su skorbut i štite od niza drugih bolesti (10).

10. Poboljšava varenje:

Bijeli luk sol, ili posebno konstitutivnih češnjak u prahu, je prilično bogata dijetalnim vlaknima. Je agens koji pomaže potez stolici glatko duž probavnog trakta dijetalnih vlakana. Vlakana pomaže u uvjetima lako kao zatvor (11).

To su nekoliko prednosti češnjaka soli. Pa, šta čekaš? Kupiti svoju teglu belog luka so danas. Alternativno, može se pripremite bijeli luk soli kod kuće. Sve što je potrebno je malo belog luka u prahu i so, i voila! Vaš luk so je spreman.

Da li znate bilo koje druge prednosti češnjaka soli? Javite nam komentarišući u okvir ispod! Mi bi rado čuti od vas!

load...