Zdravlje i wellness

8 neverovatnih prednosti Gotu Kole za kosu i zdravlje kože

8 neverovatnih prednosti Gotu Kole za kosu i zdravlje kože

Gotu Kola je vrlo mala biljka, poseban u Indiju. Ova posebna biljka raste u močvarnim područjima i također u blizini prirodne vode. Ova biljka može jesti kao povrće svaki dan, a može se koristiti i kao biljni lijek. Postoji mnogo zdravstvenih koristi jedenja Gotu Kola. Neke od tih prednosti su autentičnost naučnici i drugi su još uvijek otvoren za raspravu! U nastavku su neke od prednosti kože i kose u prilogu s ove biljke.

Zdravstvene prednosti Gotu Kola:

1. Liječi bakterijskih i virusnih infekcija:

Ova biljka se koristi za liječenje prehlade, infekcije urinarnog trakta, gripe, šindre, tuberkuloze, lepre, H1N1 (svinjske gripe), dizenterija, kolera itd Gotu Kola se može koristiti za liječenje svih vrsta bakterijskih, virusnih i parazitske infekcije u ljudskim bićima.

2. Se oslobodila umora:

Ova biljka se koristi za liječenje umora. Na jesti ovo čudo biljka, to vam pruža osvježavajući energije koji će izliječiti tvoju slabost.

load...

3. Poboljšava pamćenje:

Gotu Kola također pomaže u poboljšanju memorije i inteligencije, liječenju bolesti, depresije i anksioznosti Alzheimerove bolesti itd

Koža Prednosti Gotu Kola:

4. Isceljuje rane i Burns:

Znanstveno ove biljke je poznat kao Gotu kola. Ima anti-bakterijska, anti virusne i protuupalno tendencije. Dakle, ova biljka se lako može koristiti za liječenje opekotina kože, psorijaza, dermatitis itd biljka može lako izliječiti rez, rane i opekotine na koži jer ima osobine koje povećavaju dotok krvi u ugroženom području i na taj način, podiže antioksidans etaži. Rast u antioksidans razini promovira proizvodnju fibroblasta. Fibroblasti pomoći u sintezu kolagena i na taj način, pomažu u smanjenju strija i ožiljaka koji se pojavljuju na koži.

5. Savršen za starenje kože:

Gotu Kola također djeluje kao toner za kožu. To tonove i zateže kožu ako se primjenjuju biljke površinski. To je razlog zašto je Gotu Kola naći u većini protiv starenja kože i učvršćivanje kreme ovih dana. Kao što je to biljka može promovirati proizvodnju kolagena u organizmu, može definitivno pomoći u poboljšanju stanja na starenje kože, bore i fine linije. Pad proizvodnje kolagena dovodi do fine linije, starenje i bore. Sposobnost Gotu Kola na pretek snabdijevanje kolagena u ljudskom tijelu čini glavni sastojak u većini formula protiv starenja.

load...

6. Fights celulita:

Gotu Kola biljka je i klasični sastojak u borbi protiv celulita na koži. Celulit često uzrokuje kvrgave, jamicama i ružan izgled - baš kao narančine kore! Oblasti problem celulita su nadlaktice, bedra i stražnjice. Gotu Kola djeluje kao diuretik povećanjem protoka krvi u tom području i smanjenje moguće upale.

 [Read: Prednosti Preslica]

Kosa Prednosti Gotu Kola:

7. Korisno za gubitak kose:

Gotu Kola je također vrlo poznat za liječenje gubitka kose. Ova biljka također služi kao platforma za ponovni rast kose. Gubitak kose se događa kada folikul postanu slabi zbog neuhranjenosti. Ova biljka ima veoma važnu ulogu u jačanju folikula i hrani vlasište. On jača krvne sudove u tom području i omogućava malim folikula da se širi.

8. Poboljšava cirkulacija krvi u vlasište:

Cirkulaciju krvi postaje bolja krvnih žila opustiti, zbog ove biljke. To čini prostor za ulazak kisika i drugih važnih hranjivih tvari u vlasište. Na kraju, sve što se može ovdje navedeno je da Gotu Kola igra važnu ulogu u hrani kožu glave, sprečava gubitak kose i promociju ponovni rast kose. To će nam pružiti jak, sjajan i lijepe kose.

Jedini blagi problem je u tome da je efikasnost Gotu Kola kao tretman za kosu i kožu još nije potvrđen od strane naučnika.

Nutritivnu vrijednost od Gotu Kola:

Hranjivo Vrednost u procentima
Asiaticoside 40%
Azijska kiselina 29- 30%
Mjedena kiselina 29-30%
Menjak 1-2%
Kalcijum 170 mg
Kalijum 414 mg
Fosfor 30 mg
Beta karoten 6.58 mg
Askorbinska kiselina 2.1 4 mg
Tiamin 0,15 mg
Niacin 1,2 mg
Riboflavin 0,14 mg

To se lako može reći da Gotu Kola kao biljka je definitivno hranjiv, iako postoje određeni elementi koji ostaju pod znakom pitanja. To je biljka koja se može uključiti u ishrani. Može se pokušati kao ljekovita biljka za tretiranje kože i kose vezane probleme.

load...