Zdravlje i wellness

13 neverovatnih koristi za zdravlje tamarindskih lišća

13 neverovatnih koristi za zdravlje tamarindskih lišća

Tamarind je jedna biljka koja ima bezbroj zdravstvenih prednosti. Od voća pulpe na lišće i kore svaki dio biljke Tamarind nudi stotine koristi. Ovaj članak se fokusira na prednosti Tamarind lišća.

Tamarind se uglavnom koristi u indijskoj jela da prenese klasična kiselog ukusa. Ali, tamarind lišće ponuditi mnogo više od kiselosti!

Ovdje su neke od prednosti Tamarind lišća (imli ke patte):

1. Pruža olakšanje od malarije:

Malarija je uzrokovana ženski Anopheles komaraca. Prema istraživanju, tamarind ostavlja ekstrakti inhibira rast Plasmodium falciparum, koji se provodi od strane komaraca i uzrokuje malariju.

load...

2. Liječi Žutica i dijabetes:

Konzumiranje napitak od tamarinda lišća pomaže kontrolu razine šećera u krvi u tijelu i povećava osetljivost na insulin. Ona također pomaže izliječiti žuticu.

3. Pomaže Cure Scurvy:

Skorbuta je izazvan zbog nedostatka vitamina C. Također poznat kao bolest mornara, skorbuta je obično praćena simptomima poput krvarenja desni i noktiju, umor, itd Tamarind lišća sadrže visok sadržaj askorbinske kiseline, koja djeluje kao anti-skorbut vitamina.

4. Isceljuje rane:

Kada se sok od tamarinda lišća se izdvajaju i primjenjuje se na rane, oni zarastaju brže, zahvaljujući antiseptički prisutne u listovima. Sok takođe sprečava bilo koje druge infekcije i parazitskih rast. Generacija novih ćelija ubrzava previše.

load...

5. Poboljšava Dojenje

Izvod iz tamarind lišća pomaže dojilja poboljšati kvalitetu mlijeka dojke.

6. Inhibira genitalne infekcije:

List tamarind ekstrakti su korisni u zaustavljanju genitalne infekcije i pružiti olakšanje od svojih simptoma.

7. Pruža olakšanje od menstrualnih grčeva:

Svi znamo koliko je strašno menstrualne grčeve može biti. Da bi se smanjilo bol i čineći vaš razdoblja lakše upravljati, možete koristiti tamarinda lišća i kore ekstrakti jer su analgetik. Lišća papaje, soli i vode mogu se dodati da se poveća efikasnost lišća. Ali, pazite da ne koristite previše soli.

8. Posjeduje protivupalna svojstva:

Tamarind lišće posjeduju anti upalni svojstva i može se koristiti kao lijek za bolove u zglobovima i druge upale.

9. Štiti organizam od infekcija:

Tamarind Listovi su skladište vitamina C, koji odjelima daleko bilo mikrobnih infekcija, što je dovelo do zdravog tijela.

10. Good For oralnog zdravlja i zubobolja:

Oralna higijena je izuzetno važno. Jedan od glavnih pacijenata pritužbe koji pate od oralnog problema je loš zadah. Zubobolja također na vrhu grafikona. Za oba pitanja, tamarind lišće se može koristiti kao idealan tretman.

11. Povećava antioksidativni kapacitet tijela:

Antioksidansi su super važno da se riješi slobodnih radikala. Slobodni radikali su krivci iza starenja kože, rak i mnoga druga pitanja. Ekstrakt lišća tamarind može pomoći usporiti ove probleme jer sadrži visoku dozu antioksidansa.

12. Tretira čir:

Čirevi su bane nečijeg postojanja kao što može dovesti do nepodnošljivog bola. Sok od tamarinda lišća može davati za liječenje ulkusa i pružiti olakšanje od simptoma.

13. Pruža olakšanje od Hyper Tension:

U današnjem načinu života, gdje hiper napetost, ili visoke BP je prilično uobičajeno, tamarind lišća može pomoći da ga spusti. Nizak krvni pritisak znači manji rizik od moždanog udara, kardiovaskularnih bolesti i još mnogo toga.

Sa ovim mnoge prednosti da ponudi, nije ni čudo da tamarind lišće su najtraženiji dio dobrog starog tamarinda stablo. Možete konzumirati ekstrakata kao na tvoj zahtjev. Ali imajte na pamet da bi prije nego što krene na bilo samo lijek, razgovarajte sa svojim doktorom. Nikada ne možemo biti sigurni infekcija i alergija koje određenih enzima mogu izazvati.

Dakle, ostati mudri i ostati zdrav!

I prije nego što se krećete dalje od ove stranice, javite nam kako koristite tamarind listove u vašem svakodnevnom životu.

load...