Zdravlje i wellness

14 najboljih pogodnosti crvenog špinača za kožu, kosu i zdravlje

14 najboljih pogodnosti crvenog špinača za kožu, kosu i zdravlje

Da li ste čuli ili vidjeli crveni špinat? Svi smo svjesni zelene spanaća i njegove prednosti, ali crveni spanać sadrži brojne zdravstvene prednosti. Listovi su obično okrugli, debljine, i bogate zelene boje, ali ima svijetlu crvene boje centralne stabljike. Listovi i peteljke crvene spanaća sadrže crvenu tečnost. Ovo je slatkiš, sirovo okus i teksturu je vrlo delikatna kao da zelene spanać. Red spanać potječe iz tropskih dijelova Amerike. To se obično konzumira kao povrće u mnogim dijelovima Indije.

Pogledajmo na vrhu 14 crveni spanaća prednosti ovog prekrasnog dar prirode:

Prednosti Red Špinat:

1. Probava:

Red spanać pomaže u procesu kretanja crijeva jer sadrži mnogo vlakana. Ovo vlaknastih hrana pomaže da se pravilno varenje i korisna za lečenje raka debelog crijeva, dijabetesa, holesterola, kao i za mršavljenje.

load...

2. Bubrega:

To pomaže da se poboljša funkciju bubrega i čisti krv nakon poroda. Konzumiraju spanać sa povrćem u obliku čvorova za jačanje funkcije bubrega.

3. Anemija:

Uzmite 2 šake crvene spanaća lišća i oprati ih lijepo u tekućoj vodi. Mash dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte 1 žlica soka od limuna, 1 žlica meda i jaje i procijediti tečnosti. Piti jednom dnevno nedelju dana dok ne dobijete najbolje rezultate.

4. Dizenterija:

Uzmite 10 stabljike crvene spanaća korijena. Temeljito oprati ih, kaša dok glatka. Dodajte prstohvat soli i dobro promiješajte ga. Naprezati ovo i piti odjednom.

load...

5. Jačanje kose Roots:

Uzmite gomilu svježe crvene spanać i dobro oprati. Mash dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte žličicu soli i promiješati ga ravnomjerno. Naprezati ovo i onda stisnuti. Pijte 2 - 3 puta tjedno.

6. Poboljšava vid:

Sadrži vitamin C koji doprinosi zdrav vid.

7. Manje krvi:

Spere sve nečistoće iz crvene spanać lišća i pire dok se ne formira glatka pasta. Dodajte kašiku limunovog soka, meda i žumance. Promiješati da se uklope pravilno i piti ovo jednom dnevno za nedelju dana da se poveća krv u tijelu.

8. Hrana:

Red spanać može jesti na mnogo načina. Oni se mogu konzumirati bilo sirovo ili kuhano. Možete ih dinstajte, koristiti kao salata lišća, miješati u povrće, voće, jaja, orasi, tjestenine ili sira. Ovo je naširoko koristi u indijskoj recepata s dodatkom arome začina, đumbir, češnjak, luk, kreme, i čili. Također možete pohraniti ih suhe i frižideru oko 01:59 weeks.This je sve o crvenim spanaća recept!

9. Venomous bite:

Ovaj lijek je samo za vanjsku upotrebu. Možete birao neke svježe crvene spanać lišće u glatku masu. Nanesite ovu na rane otrovnih ujeda životinja poput zmije, reptila, itd

10. Grey kose:

Red spanać pomaže u prevenciji preuranjenog prosjed kose.

11. Immune Support:

Red spanać je napomenuti da pomogne jačanje imunološkog sistema organizma.

12. Smršati:

Crvena špinat lišće sadrže proteine ​​koji pomažu da se smanji nivo inzulina u krvi i oni su također oslobađaju hormon koji pomaže da se smanji napade gladi.

13. Rak:

Crvena špinat lišće sadrži esencijalne aminokiseline, željezo, magnezij, fosfor, vitamin E, kalija i vitamina C. Ovo pomaže u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu koji zauzvrat pomaže da se izliječiti ili spriječiti ćelije raka.

14. Groznica:

Uzmite šaku crvenih spanaća lišća. Kuhati ih u posudu napuni vodom dok ovo postaje pola. Cool i troše ovaj gulaš za liječenje groznice.

Nadam se da ćete naći informacije korisne. Ostavite nam svoje komentare ispod.

load...