Zdravlje i wellness

14 neverovatnih zdravstvenih koristi od Persimmon-a (Tendu)

14 neverovatnih zdravstvenih koristi od Persimmon-a (Tendu)

Persimmon, također poznat kao "Božanski voće 'zbog svoje naučno ime grčkog porijekla, nalazi se u jesen. Iako postoje razne sorte ovog voća obrađuje, popularna je jedan kineski native, Diospyros Kaki, nadaleko poznat kao japanski Dragun. Postoje neke najbolje prednosti persimmon voća. Briljantnog narandžaste boje kože voće koje dijeli sličnost sa paradajzom u izgledu, u stvari, je bobica.

Šta je Dragun voće?

A niskokalorične voće, dostupan je u adstringentno i ne-adstrigentno varijante, a može se uživao sirove ili sušene. Također se koristi za pripremu raznih jela, uključujući i pudinga. Bogata dosta minerala kao što su fosfor i kalcij i vitamini, uključujući vitamin A i C, ovaj niskokalorični voćni dolazi sa neke divne prednosti. Čitajte na znati više o zdravstvenim prednostima koje nudi persimmon, poznat i kao 'Tendu' (Hindi) detaljno.

Zdravstvene prednosti Dragun voća

Pogledati ovdje neke od najboljih persimmon koristi za zdravlje.

1. Aids Mršavljenje

A voće srednje veličine teži oko 168 grama i nudi samo 31 grama ugljikohidrata. Plod ima jedva da ima masti u njoj. Ova dva faktora čine ga idealnim prijateljem za one koji žele da snack na dok je pokušavao da se oslobodi tih dodatnih funti!

load...

2. Bogat izvor Fitohemikalije

Plod je bogat rezerve razne fitohemikalije - katehina i polifenolnih antioksidansa. Katehin je moćan anti-upalni i anti-infektivni agent. Tako, to bi moglo pomoći u warding neželjene upalne reakcije i infekcije.

3. Prirodni Anti-hemoroida

Japanski persimmon je poznato da imaju anti-hemoragijska svojstva. Nije ni čudo što se koristi u kontroli obilnog krvarenja iz rana od pamtiveka.

4. Za zdrav probavni sistem

Vlakna, kao što znate, su neophodni za dobar rad creva. Redovna upotreba ovog voća vlaknima bogate može pomoći u ublažavanju pitanja u vezi crijeva pokreta, čime se otvara put za održavanje zdravog probavnog sistema. Tanini, prisutan u japanske jabuke, reguliše rad creva, pružajući na taj način olakšanje od dijareje. To je, pak, pomaže u održavanju probavnog trakta zdravim.

load...

5. Dobra za dijabetičare

Oni koji pate od dijabetesa su skloni glad žudnje, i da previše često. Biti bogata vlaknima, ovo voće može biti uživao dijabetičari da suzbije nivoa gladi. Plod je poznat i da reguliše nivo šećera u krvi.

6. Dobro hipertenzije

Natrijum, kada je uključen pretjerano u ishrani, može izazvati hipertenziju. Persimmon Poznato je da imaju nizak nivo natrijuma. Stoga, može se koristiti kao dio uravnotežene niskim unosom natrija dizajniran za one koji imaju hipertenziju.

6. Jača imunitet

Biti dobar izvor vitamina C, voće, kada se redovno koristi u uravnoteženu ishranu, može pomoći u jačanju nivoa imuniteta. Dakle, to djeluje kao štit protiv prehlade, gripe, kao i razne infekcije pluća, uključujući i astmu.

7. Pomaže u borbi protiv raka

Budući da je bogat izvor antioksidansa, ovo voće pomaže u suzbijanju slobodnih radikala. To su, inače, mogu oštetiti stanice i pokrenuti raka. Prisustvo vitamina A, kao i shibuol i betulinic kiselina, obogaćuje svojstva raka borbi protiv ovog voća.

8. Poboljšava Vision

Persimmon sadrži vitamin A u značajnim količinama. I, kako je utvrđena činjenica da je vitamin A ima potencijal za poboljšanje vida.

9. Pomaže u poboljšanju proizvodnja crvenih krvnih zrnaca

Bakar, prisutan u ovo voće pomaže u odgovarajućem apsorpciju željeza. To je, pak, pomaže u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca.

10. Prirodni olakšanje za štucanje

Japanski persimmon se često koriste kineske medicinske prakse u liječenju štucanje.

11. Održava jetre Healthy

Persimmon je bogata antioksidansima, koji gravitiraju štetnih kisika izveden slobodni radikali u našem tijelu. Takođe smanjuje učinak toksičnih materijala i sprečava oštećenja ćelija. Ovo na kraju dovodi do detoksikacije tijela i zdrav jetre.

12. Smanjuje vode Zadržavanje

Biti diuretik u prirodi, persimmon može zaustaviti zadržavanje vode, kao i povećati količinu urina koja teče kroz bubrege. Bogata kalijumom, to osigurava da nema značajnih mineralnih izgubljen tokom mokrenja.

13. Nudi obilje energije

Persimmon sok se smatra prirodnim Energizer zbog svoje visoke kalija i šećera sadržaj. Potrošnja čašu persimmon soka nam može dati instant energije za obavljanje bilo koje aktivnosti snage prepune. To je dobar izbor za olakšavanje iscrpljenosti i stresa.

14. Drži Infekcije Na Bay

Persimmon je neverovatan izvor fitohemikalije uključujući polifenolnih antioksidansa i katehini. Ovi doprinosi anti-upalni u vlasništvu voća, što je na kraju pomaže u sprečavanju napada zaraznih bolesti.

Kako napraviti Dragun Juice

Provjeriti lako i jednostavno persimmon sok recept:

  1. Take od 2 - 3 velike i svježe japanske jabuke. Čist i dobro ih operite pod hladnom tekućom vodom. Uzmite čisti ručnik ili tkiva papir i potapše osušiti bobice lijepo.
  1. Ukoliko postoji bilo kakva stabljike ili list pričvršćen sa japanske jabuke, izvadite ih nježno. Zatim, izrezati ih na dva dijela uz pomoć oštrim nožem. Također, pažljivo deseed komade pomoću malog kašiku. Ako želite, možete oguliti i japanske jabuke isključena prije rezanja i sokova bogatih.
  1. Sada, stavite persimmon komada u blenderu. Dodaj pola šolje vode na njega. Blend dobro tako da dobijete glatku sok srednje konzistencije.
  1. Ako želite deblji piće, jednostavno preskočite vode i uklopiti sirove persimmon komada u kašu. Nakon toga, prebacite ga u sito i ekstrakt sok u posudu pritiskom ona ili prstima ili kašikom.
  1. Vaš svježe i hranljive persimmon sok je spreman.

Dakle, to je oko Dragun voće koristi. Jeste li spremni biti zdraviji? Persimmon sok je zaista dar prirode. Koristite ga da bude zdrav, sretan i fit!

Japanski Dragun Nutrition Facts (USDA Nutrition Chart)

Posluživanje Veličina: 1 oz = 28 g

Princip Vrednost hranjivih sastojaka Procenat rda
Energija 20 kcal 1%
Ugljeni hidrati 5 g 2%
Dijetalno vlakno 1 g 4%
Šećer 4 g
Protein 0 g 0%
Ukupna mast 0 g 0%
Holesterol 0 mg 0%
Vitamini
Vitamin a 456 iu 9%
Vitamin c 2,1 mg 4%
Vitamin e 0,2 mg 1%
Vitamin k 0,7 mcg 1%
Tiamin 0,0 mg 1%
Riboflavin 0,0 mg 1%
Niacin 0,3 mg 1%
Vitamin b-6 0,0 mg 1%
0,0 mcg 0%
Folat 2,2 mcg 1%
Holin 2,1 mg
Minerali
Kalcijum 2,2 mg 0%
Gvožđe 0,0 mg 0%
Magnezijum 2,5 mg 1%
Fosfor 4,8 mg 0%
Kalijum 45,1 mg 1%
Natrijum 0,3 mg 0%
Cink 0,01 mg 0%
Bakar 0,0 mg 2%
Mangan 0,1 mg 5%
Selen 0,2 mcg 0%
Steroli
Fitosteroli & lt; 1,1 mg
Ostalo
Voda 22.50 g
Pepeo 0,1 g

Niske u ugljikohidrata, masti i natrija, ovo voće ima mnogo dobrih osobina. Reap zdravstvene persimmon koristi odmah!

Nadam se da vam se sviđa naš post o prednostima Dragun. Da li spomenuti svoje komentare ispod.

load...