Zdravlje i wellness

18 neverovatnih prednosti Ginsenga za kožu, kosu i zdravlje

18 neverovatnih prednosti Ginsenga za kožu, kosu i zdravlje

"Ginseng" - često nailazimo ovu riječ o paketima homeopatskih lijekova. To je popularna zdravlje korist supstanca, ali malo nas zapravo zna za ovo sastojak. Ginseng je u osnovi hranljiva biljka koja pripada 11 vrsta sporo rastućih višegodišnjih biljaka iz porodice Araliaceae. To je lekovita biljka s mesnatim korijenima i cveta u Sibiru, Sjeverna Kine i Koreje. Tropical ginseng, pripadaju vrste Panax vietnamensis, se takođe nalazi u Vijetnamu. Sibirski ginseng (Eleuterokoka senticosus) pripada istoj porodici, ali nije isto rod kao pravi ginseng. To je ujedno i adaptogena biljka čija je aktivna jedinjenja su eleutherosides kao protiv ginsenosida u pravom ginseng. To posjeduje drveni korijen umjesto mesnat jedan.

Ginseng je zdravstvena korist sastojak, a koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini tisućama godina. Sada je široko prihvaćena u mnogim zapadnim zemljama zbog svojih ljekovitih svojstava. U stvari, ginseng čaj je najnoviji hir kada je u pitanju zdravlje pića. To je dostupan u obliku praha u kapsulama, korijen ekstrakti i medenog korijen u medicinskim trgovinama. Ginseng čaj se, međutim, smatra efikasnije jer pomaže ginseng da uđu u krvotok brže dok se apsorbuje stomak. Ova biljka može da utiče na vaše zdravlje i ljepotu na različite načine.

Vrste ginsenga:

Uopšteno postoje tri vrste ginsenga na osnovu mjesta porijekla.

  • American Ginseng: Američki ginseng ili Panax quinquefolium L.ginseng ima svoje porijeklo u južnoj Ontario odakle se proširio na Gruziju i Wisconsin. Ona se komercijalno uzgaja u Kini. To je poznat po svojim umirujuće koji pomaže u ublažavanju stresa.
  • Azijskog ginsenga: azijskog ili Panax ginseng ima svoje porijeklo u Sjevernoj Koreji i Kini. To je crvene boje i priprema za obradu i pari Panax bijele ginseng i sušenja. Ovo je uglavnom sastavljena u čaj, kriške ili kapsule i poznat je po svojim zagrijavanja učinak na organizam.
  • Sibirski ginseng: Također poznat kao Eleuterokoka centipoises, to nije pravi ginseng, ali pripada istoj porodici kao i druge vrste ginseng. Ona ima svoje poreklo u Rusiji i Japanu. Njegova korijen je lišen ginsenosida nalaze u drugim vrstama ginseng. Umjesto toga, oni sadrže eleutheroside, što se smatra imitacija ginseng.

Koža Prednosti ginsenga:

Osim svojih različitih zdravstvenih prednosti, ova biljka ima pozitivne efekte na zdravlje kao dobro. Danas, ginseng ili ekstrakt ginsenga je naširoko koristi u ljepotu i zdravlje proizvoda. Neki od načina na koji to može imati koristi vaše kože su.

load...

1. Anti-aging djelovanje:

Ginseng je promovisan kao tretman protiv starenja. Sadrži veliku količinu fitonutrijenata, koji mogu stimulirati i aktivirati metabolizam kože. To oslobađa kožu od slobodnih radikala koji dobiva akumulirane kada je vaša koža redovito izložena suncu i zagađenja životne sredine. Također sadrži određene sastojke koji mogu povećati proizvodnju kolagena u srednji sloj kože poznat kao dermis, čineći kožu čvršćom. Ovaj kolagen čini vašu kožu više elastična i zategnuta, čime se smanjuje bore ili fine linije na licu i drugim dijelovima tijela.

2. Poboljšava Ten:

Ginseng korijenje i lišće su bogate vitaminima, mineralima i antioksidansima, koje su dobre za sveukupno zdravlje kože. Oni metabolišu ćelije kože i olakšati eliminaciju mrtvih ćelija kože na proizvodnju zdrave nove kože. Ginseng čaj je posebno velika za prečišćavanje i rehidraciju kože. To obnavlja stanice kože povećanjem oksigenaciju. Takođe, poboljšava cirkulaciju krvi i odlična je za detoksifikaciju krvi. Svi ovi faktori doprinose zdravijem i svjetliji ten. Topikalnu primjenu ginsenga lišća može zadržati vašu kožu zdravom i užaren.

3. Veliki Toner:

Ginseng je također veliki tonera i osvježivač lica. Ne samo da se poboljša formiranje kolagena, ali i pomaže u smanjenju crne mrlje na licu. Možete pripremiti svoju ginseng masku miješanjem ginseng ulje s drugim sastojcima, kao što su suncokretovo ulje, med ili vode. To bi se trebalo primijeniti dva puta tjedno za najbolje rezultate.

load...

4. Liječenje kožne bolesti:

Metabolizam nepotpune kože doprinosi kožnih problema kao što su akne, ekcemi i grube kože. Ginseng je efikasan u tom pogledu, jer biva apsorbira u kožu vrlo brzo i poboljšava potkožnog vaskularnih cirkulaciju. Redovno uzimanje ginsenga može pomoći da se osloboditi od tih problema, čineći vašu kožu svijetao i vedar.

5. Tretman podočnjaka:

Još jedna značajna prednost ginseng je da pomaže u smanjenju natečenosti očiju i olakšava ispod očiju podočnjake. Možete pokušati koristite ginseng masku za tu svrhu i dobiti slobodu od onih tamnih krugova.

Kosa Prednosti ginsenga:

Zdrava kosa predstavlja zdravo tijelo. Pravilna ishrana je od vitalnog značaja za stimulaciju zdrav rast kose i da ishrana pruža ginseng. Redovno uzimanje ginsenga može pružiti sljedeće prednosti za kosu:

6. Potiče rast kose:

Panax ginseng je anti-apoptoze, što znači da poboljšava proliferaciju dermalno papile ćelija. Stoga, svoje lokalne aplikacije poboljšava sposobnost regeneracije kose. Podstiče rast kose stimulirajući dotok krvi u vlasište. Takođe, poboljšava zdravlje folikula i ćelija, čime se sprečava gubitak kose.

7. Borbe Gubitak kose:

Kosa pada se često povezuje sa slabim imunog sistema. Zdrava imuni sistem omogućava vašem tijelu da se bori protiv infekcija i bolesti, čime se promoviše sveukupno zdravlje, uključujući zdravlje kose. Ali kada vaše tijelo je zauzet popravljanje sebe, postaje nesposoban da obavlja druge poslove kao što su rast dlaka koja na kraju dovodi do gubitka kose. Ginseng olakšava pravilnu cirkulaciju krvi, kao i optimalnu apsorpciju kisika krvlju. Poboljšanjem zdravstvenog stanja dijelova interne tijela, automatski se bori protiv pada kose.

Zdravstvene prednosti Ginseng:

Ginseng se smatra moćan prirodni afrodizijak i tonik. To je bio važan dio kineske medicine. Neke od zdravstvenih prednosti ove biljke su kako slijedi:

8. Antikancerogena svojstva:

Određene supstance u ginseng je utvrđeno da imaju antikancerogena svojstva. Istraživanje koje je sproveo kineske medicine Journal utvrdio da ginsenosida imaju efekte protiv tumora i može oštetiti ćelije raka prostate, ćelije raka jajnika, neurobastoma ćelija i pluća adenokarcinom ćelija. To također može inhibirati staničnog ciklusa napredovanja, tako usporava rast ćelija raka. Studija istraživača Vanderbilt-Ingram Rak otkrili da konzumiranje ginsenga nakon dijagnoze raka dojke poboljšati šanse za preživljavanje i kvaliteta života.

9. Poboljšava mentalno i fizičko zdravlje:

Ginseng može stimulisati fizičkog i mentalnog zdravlja ljudi koji se često osjećaju slabo i umorno. To je velika tonik koji može povećati vaše izdržljivosti i nivo energije. To poboljšava mentalne budnosti i mijenja raspoloženje ublažavanje umora. Prekomjerne stres uzrokuje nadbubrežna hormona kao što su kortizol, adrenalin i noradrenalin da ističe, što dovodi do niz zdravstvenih problema. Ginseng pomaže u balansiranju nivoa adrenalina u organizmu. Ginseng čaj se smatra velikim stimulans za moždane ćelije i poboljšava koncentraciju i razmišljanje sposobnosti.

10. Koristan u TIP II dijabetes:

Potrošnja ginseng može uzrokovati drastičan pad razine šećera u krvi. Studije su primetili da su američki ginseng može smanjiti šećera u krvi natašte i nakon nivoa obroka šećera. Čak i ako uzimate lijekove za dijabetes, možete uzeti u obzir uzimanje ginsenga zajedno sa njim. Međutim, posavetujte se sa lekarom kao kombinacija dijabetesa droge i ginseng može napraviti razine šećera u krvi padne prenisko.

11. Veliko srce Tonic:

Antioksidativna svojstva crvene Panax ginseng su posebno korisni za pacijente sa poremećajima srca jer smanjuje oksidaciju LDL holesterola. To doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema i promovira zdrav protok krvi. Međutim, to može povećati krvni pritisak i tako, oni koji imaju visok krvni pritisak treba izbjegavati ga.

12. Smanjuje holesterol:

Određene studije su pokazala da ginseng smanjuje loš nivo LDL holesterola u organizmu. Ovaj kvalitet se može pripisati prisustvu ginsenocides u ginseng.

13. Jača imunološki i nervni sistem:

Ginseng se koristi u biljnoj medicini za jačanje imuniteta organizma. Jača imunološki sistem, a posebno je koristan za pacijente koji pate od hroničnog bronhitisa, kada se uzima zajedno s antibioticima. Njegova adaptogena svojstva mogu držati mladi dok obnavljanje oštećenih ćelija u starijih ljudi. Takođe povećava efikasnost vakcine protiv gripa.

14. Liječenje erektilne disfunkcije:

Ginseng je snažan afrodizijak i može tretirati uslova koji se odnose seks poput erektilne disfunkcije kod muškaraca. Red Panax ginseng se koristi u kineskoj biljnoj medicini za liječenje seksualnih poremećaja zbog svoje pozitivne efekte na montaži, želje i seksualno zadovoljstvo. Korejski crveni ginseng se takođe koristi za stimulaciju muške seksualne funkcije.

15. Koristi za žene:

Američki ginseng čaj se često se preporučuje za mlade žene kako bi se olakšao menstrualnih grčeva. Ova biljka je efikasan u ublažavanje bol u trbuhu povezani s menstruacijom. Ginseng se često preporučuje peri-menopauzi za unapređenje proizvodnje estrogena u tijelu. Ovo estrogena stimulacija u ženskom jajnicima dovodi do povećanje libida kod žena.

16. Anti-upalni svojstva:

Ginseng se sastoji od sedam konstitutivnih ginsenocides, koje imaju imunološki suzbijaju efekte. Anti-upalni svojstva mogu se pripisati kombinaciji efekte ginsenocides, koji ciljaju različite nivoe imunološke aktivnosti u organizmu.

17. Pomaže u Weight Control:

Ginseng čaj je veliki apetit i pomaže u kontroli težine. Izvod iz ginseng bobica može pomoći u borbi protiv pretilosti i pomoć u upravljanju težine.

18. Poboljšava izdržljivost:

Ginseng je posebno korisna za sportaše jer im omogućava da efikasnije korištenje kisika i reguliše metabolizam, što je rezultiralo u više energije. Zbog svoje sposobnosti da poboljša izdržljivost, to je popularan stimulans tonik kod sportista. Sportaša zahtijevaju visok nivo izdržljivosti kako bi biti u skladu tokom prakse i ginseng može vrlo dobro poslužiti u tu svrhu.

Nutritivnu vrijednost od ginsenga:

Hranjivo Vrijednost Rdi (preporučeni dnevni unos)
Kalorija 25
Kalorija od masti 00%
Ukupna mast 0,0 g. 0%
Zasićena mast 0,0 g. 0%
Holesterol 0,0 g. 0%
Natrijum 5 mg. 0%
Ugljeni hidrati 6,0 g. 2%
Dijetalno vlakno 0,0 g. 0%
Šećeri 6,0 g. 2%
Protein 0,0 g. 0%
Vitamin a 0,0 g. 4%
Vitamin c 6%
Kalcijum 0 %
Gvožđe 0%

Mjere opreza dok koristite Ginseng:

Iako ginseng može biti korisno za vašu kožu, kosu i zdravlje na različite načine, treba pažljivo koristiti jer je povezana sa mnogim nuspojava. U stvari, ove biljke nije pogodan za svakoga. Iako je poznato da smanjiti umor kod nekih ljudi, to može povećati mučninu, vrtoglavicu, i migrene u drugima. Iako se smatra biljni lijek, neki ljudi mogu doživjeti alergijske reakcije koriste bijele i crvene ginseng.

Dijabetičari prolazi kroz inzulin ili slične lijekove može doći do hipoglikemijski reakciju upotrebe američke ginsenga. Utvrđeno je da se poveća epizoda hipertenzije i ubrzan rad srca. Dakle, oni sa nekontrolisanim visok krvni pritisak treba izbjegavati ga.

Ginseng je utvrđeno da inhibiraju krvi razrjeđivanje lek koji se koristi u toku operacije tako da je njegova upotreba treba prekinuti najmanje 7 dana prije operacije. Iako ginseng može sniziti krvni pritisak i šećer u krvi u tijelu, koristeći to može povećati rizik od anemije.

Ginseng se ne preporučuje za trudnice i dojilje, jer može izazvati kontraindikacije. To također može utjecati na reakcije lijekova poput aspirina, varfarin, heparin i drugi diuretici.

Kako bi se žeti maksimalnu korist ginseng, poželjno je da se konsultuje sa svojim lekarom u vezi ispravne doze. Neki istraživači su mišljenja da to može utjecati na hormone kada se uzme u dužem vremenskom periodu. Tako da ne treba uzeti za period od više od 3 mjeseca. Koriste ginseng mudro da se drži podalje od ginsenga nuspojava i tako žive zdraviji život!

load...