Zdravlje i wellness

Top 10 joga u Kolkata

Top 10 joga u Kolkata

Bez obzira na to koliko zarađuju, bez obzira koliko egzotične odmor vas, bez zdravog tijela, ništa od toga će vam dati savršenu sreću. Jesti pravo i razrada apsolutni osnove kada se radi o zdravom tijelu. Koji je bolji način da se brine o potrebi vašeg organizma da ostanu u dobroj formi i zdravi nego prastari zdrav način bavljenja joge? Joga je all-round zdravstveni tretman za tijelo koje osigurava da svi mišići tijela pružao onako kako treba da bude. Najbolja stvar o jogi je da se radi ne samo na vašem tijelu, ali i na umu. To će Vam pomoći da de-stres i opustite.

Znamo da ste zauzeti i nemaju vremena da izvidi za dobar joga škole. Ali ako borave u Kolkata, ovdje je lista koja može da se stvari lako za vas.

Izaberite onaj koji je najbliži vama i počnete!

Top 10 Yoga nastavu u Kolkata:

1. The Art of Living:

The Art of Living Foundation je stvorio svijest o tome šta joge zapravo podrazumijeva. Postoji veliki broj lokacija za joga centar u Kalkuti, gdje se održavaju Art of Living klase. Možete pokušati svojim tokom informacije SOS telefon da biste dobili više informacija.

load...

Adresa: 60, Pushpanjali, 2. Kat, Mahanirvan Road, Sarat Bose Road, Ballygunge, Kolkata

Kontakt: +91 7676 440044

2. Zdravstveno Mission:

Ovo je jedan od najbolje ocijenjene mjesta za moć joge u Kolkata. Oni nude početnicima sve smjernice koje su im potrebne da uče jogu u svom najboljem izdanju.

load...

Adresa: Gitanjaly Park, Near Boral Telephone Exchange, Boral, Boral, Kolkata.

Kontakt: + (91) - 33-44504414

3. Z4 Dancing Mreža:

Sa sjedištem u Ballygunge, Z4 Dancing Network je također dobro mjesto za započeti trening joge. Dakle, samo odem do svoje funkcije i početi svoj joga put danas.

Adresa: 26 A, blizu. Gariahat Junction, Hindustan Park, Ballygunge, Kolkata.

Kontakt: + (91) - 33-44505528

4. Temple joge:

Kažu da vaše tijelo je hram. Dakle, ono što bolji način da obožava vaše tijelo u odnosu na hram Yoga? Ovo je još jedan yoga studio koji nudi odličan način za osvježenje tijela sa jogom nakon dana na poslu. Također se možete kombinirati vaše zdravlje joga sesiju sa sjednice fizioterapeuta, ukoliko želite dobiti više koristi.

Adresa: 10 A, Near Khanna Kino, Ultadanga Road, Shyambazar, Kolkata.

Kontakt: + (91) - 33-66037611

5. Greehasth Yoga Tretman društvo:

Ovo je još jedan institucija koja nudi način za zdravlje preko joge kroz tradicionalna praksa u svakom trenutku. Ako ne želite da se za vlast jogu, ovo mjesto će biti savršen za vas

Adresa: 355, Mahendra Banerjee Road, Near GaraGachha Auto Stand, Parnasree Pally, Kolkata.

Kontakt: + (91) - 33-66038777

6. Oblik i snage:

U osnovi teretanu, oblik i čvrstoća nudi sve vrste usluga i klasa za zdravlje svesti. Može im se pridružiti za strukturirane i dobro osmišljen klase joga za kompletan posao svakodnevnih.

Adresa: 16C, Near Deshopriya Park, Bipin Paul Road, Kalighat, Kolkata.

Kontakt: + (91) - 33-44506327

7. Prachinyog i Fizioterapija Research Institute:

Ovdje je još jedan veliki mjesto za početak jedan je trening joge i režima. Ovo mjesto također nudi različite usluge od strane stručnjaka joge, koji dolaze kući i pružiti obuku.

Adresa: F / T - 3, Near-JyangraBattala, MahamayaSarani, Baguihati, Kolkata.

Kontakt: + (91) - 33-66245334

8. Majumdar je Workout:

Ovaj čudan mjesto nudi kombinaciju treninga ideja da pomogne postići uravnotežen pristup zdravlju i fleksibilnost.

Adresa: Jug Pansila, Near Majumder Plivanje centar, RN Avenue, Sodepur, Kolkata.

Kontakt: + (91) - 33-66346414

9. Vivekananda Yoga anusandana Samsthana:

Ako ste u potrazi za mjesto koje podučava jogu u svom tradicionalnom obliku, pokušajte Vivekananda Yoga anusandana Samsthana. Svoj tradicionalni pristup joge će vam pomoći u postizanju dobrog zdravlja i lijepo oblikovana tijela, pod kontrolom disanja i fokusirati se na pravilno držanje.

Adresa: 69 K, U blizini Tollygunge Girls High School, princ Baktier Shah Road, Lake Gardens preko mosta, Tollygunge.

Kontakt: + (91) - 33-66246037

10. Yoga Mantra:

Ako želite zdravije tijelo, učiniti yoga svoj mantra! Ovo je odlično mjesto za početak vaše rutinske zdravstvene zaštite sa joge ili da se kući obučeni u jogi.

Adresa: 6 noćenja, Near KasbaPurano Thana, RK Chatterjee Road, Kasba, Kolkata.

Kontakt: + (91) - 33-44501985 pristupanja bilo koje od ovih joga centara i dobiti set-go ka zdravijem um, tijelo i dušu!

Dakle, to su bili top 10 joge u Kalkuti. Grad Joy ima svoj udio od mjesta koje možete dati zdravije tijelo. Sve što je potrebno da uradite je da podigne slušalicu i zakažite.

Da li praktikuju jogu? Planirate li sada početi? Koji joge to pohađa? Da podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...