Zdravlje i wellness

6 neverovatnih prednosti Castor ulja za vaše oči

6 neverovatnih prednosti Castor ulja za vaše oči

Da li pomen ricinusovog ulja dočarati stare uspomene, vaših baka pritiskom veliku kašiku u gnjecav tečnost u grlo? Koliko god ga prezirali, da ćete se složiti da je nekoliko sati kasnije, stomak ponovo mi je bilo lakše!

I ne samo to, ricinusovo ulje ima nevjerojatan prednosti za vaše oči, kao i! Da li bi joj znaš šta su oni? Čitajte!

Castor Oil - A Brief:

Ricinusovo ulje je biljno ulje koje se dobiva u svom najčistijem obliku iz zrna ricinusa sjemena. To je bez okusa, mirisa i bezbojan. Trup sjemena se odstranjuje kotač bean kultivatori prije nego što se pritisne za izdvajanje ulja. Ricinusovo ulje ima dugu povijest. To je naširoko koristi u starom Egiptu, a kasnije usvojio kao lijek u Persiji i Kini. Smatra se da je oko 4000 pne, drevni Egipćani koristili da gori sijalica.

load...

Grčki moreplovci kao što su Herodot snimljen u svojim knjigama da ovo ulje je također koristi kao mast Egipćani. Prema izvještajima, Cleopatra koriste ovo divno ulje uljepšati bjelinu njenih očiju. Bilo je to u 17. Stoljeću da ricinusovo ulje napravio svoj put u Ameriku i Evropu.

Već dugi niz godina, ugled ricinusovog ulja je znatno porastao u svijetu prirodnih lijekova za što je odlična katarze, laksativ i sredstvo za čišćenje medicine. Čak i poznate ličnosti kao što su Britney Spears i Angelina Jolie su veliki fanovi ove magično restorativne ulje!

Prednosti ricinusovog ulja za oči:

Ricinusovo ulje koristi za oči su višak. Neki od njih su navedene u nastavku:

1. Treats suve oči:

Možda niste znali, ali ricinusovo ulje je jedan od najboljih prirodnih tretmani za suve oči. Za siguran i prirodan lijek za ovo stanje, trebalo bi da koristite kotač kapi ulja oka. On pruža podmazivanje da vaše oči je potrebno da bi bili sigurni da uvijek ostati vlažna. Suve oči mogu izazvati druge ozbiljne probleme s očima, kao što su keratoconjunctivitissicca, tako da je važno da se tretira što je brže moguće (1). Brzo ćete dobiti olakšanje od nelagodnosti koji dolazi s ovim problemom.

load...

2. Treats Katarakta:

Ricinusovo ulje je poznato da je djelotvoran pravni lijek za rastvaranje rano katarakte (2). Stručnjaci preporučuju kap ovog ulja u svako oko svake noći prije nego što odete u krevet. Trebalo bi ga koristiti prije nego što spava kao vizija ulje oblaka za neko vrijeme; stoga to je najsigurnije da ga koriste noću. Ovisno o tome kako je razvio stanje, katarakte trajati oko 2 do 6 mjeseci da nestane. Ne zaboravite da ne koriste ricinusovo ulje koji je napravljen za kupke ili paketa ulja.

3. Ublažava upale:

Upala oko očnih kapaka mogu biti tretirani sa ricinusovog ulja. Ona također pomaže u smanjenju peckanje, otoka, i crvenilo koje se javljaju kada su ti oči upaljene. Sve što trebate učiniti je primijeniti čisto ricinusovo ulje na prsten prst i širiti ga oko očnih kapaka, vodeći računa da se prijave dobro na područja koje izgledaju upaljene i crvene.

4. Poboljšava rast kose:

Primjenom ricinusovo ulje lokalno oko trepavice i obrve mogu stimulirati rast kose. Ovo će vam dati guste i tamne trepavice i obrve. Također možete koristiti ulje za efikasno upravljanje uraslih ili obrnuti trepavice i dobiti reljef iz iritacije u i oko očiju.

5. Sprečava podočnjaka i bora:

Nježno masiranje kože oko očiju redovno sa ricinusovog ulja može pomoći zadržati kožu mekom i glatkom. Ona također pomaže u sprečavanju podočnjaka i bora. Cirkulaciju krvi je povećan sa primjenom ove divne ulja, dajući vam besprijekoran kože. Možete spriječiti noge vrane i druge znakove starenja prikazivala oko očiju uz pomoć ovog super ulje!

6. Sprečava očiju Infekcije:

Ricinusovo ulje se može koristiti protiv bakterija. Možete koristiti kotač kapi ulja oči kao prirodni tretman za bakterijske infekcije oka kao što je konjunktivitis (3). Umjesto korištenja medicinirane kapi za oči, definitivno bi trebalo koristiti ovo ulje jer je sigurniji i pruža druge pogodnosti za vaše oči u isto vrijeme.

Kao što ste pročitali, ricinusovo ulje koristi više od vaše kože i kose. Možete imati lijep i zdrav oči pomoću ovog fantastičnog ulje kad god je potrebno da se!

Da li ste ikada koristili ricinusovog ulja za oči? Da li podijeliti svoje iskustvo komentirajući u okvir ispod!

load...