Zdravlje i wellness

7 Joga Asanas da biste dobili Instant Energy

7 Joga Asanas da biste dobili Instant Energy

Dugog dana rada nije izgovor da se osjećaju slabi. Ne dozvolite da odliv mozgova, slaba koljena, i nerazumljiv govor da te i staviti te. Da biste mogli da snop energije cijeli dan i oporaviti sutradan sa istim snagom i entuzijazmom, naselje u joga asane. Čitajte na znati više o njima.

Prije toga, hajde da uče o tome kako joga povećava energiju.

Joga graditi energetski

Joga stvara i održava energiju u svojim tijelima kroz asana. Tu je uspavan kosmičke energije unutar svakog od nas da se asana probuditi. Oni izgradnju i održavanje energije u vašem tijelu što jogi go-to prirodne energije-buster koji razbija komade energije pohranjene uz dužinu tijela. Njegova jedinstvenost leži u buđenju svi sistemi u vašem tijelu i donošenja novog života na njima. Odgovor se prostire otvoriti svoj sistem za okrjepu posjetitelja energije u cijelom tijelu. Provjerite sljedeće asane koji će vam pomoći izgraditi energiju.

load...

Ujutro Joga za energetiku

  1. Vriksasana (Tree Pose)
  2. Natarajasana (Dance Pose)
  3. Utkatasana (Stolica Pose)
  4. Ustrasana (Camel Pose)
  5. Čakrasana (Wheel Pose)
  6. Buđangasana (Cobra Pose)
  7. Kapotasana (Pigeon Pose)

1. Vriksasana (Tree Pose)

Vriksasana ili Tree Pose dobio ime zbog sličnosti sa čvrstim prisutnost drveta. Za razliku od većine drugih yoga asane, trebalo bi da držite oči otvorene za ovu predstavljaju za održavanje ravnoteže. To je najbolje učiniti asana ujutro jer treba kompletan fokus i pažnju koja se može lako postići u ranim jutarnjim satima u danu. Drži ovo početni nivo Hata joga poza za barem jednu minutu na svakoj nozi.

Prednosti: Vriksasana jača kičmu i poboljšava koordinaciju neuromuskularne. On učvršćuje koljena i stopala. Poze podiže vaše mentalne sposobnosti i podiže snagu ramena. Prostire grudi, unutarnja bedra i poboljšava osjećaj za ravnotežu.

load...

Znati više o pozu i kako se to radi, provjeravanje Vrikshasana.

2. Natarajasana (Dance Pose)

Natarajasana ili Dance Pose je nazvan tako kao pozu liči jedan od plesa stavovi Lord Shiva u svom plesač avatar. To je izazovan poza koja najbolje radi kada izvodi ujutro na prazan želudac. Natarajasana je srednji nivo Vinyasa joge koji bi trebao biti održan za najmanje 15 - 30 sekundi, a dalje se ako možete.

Prednosti: Natarajasana jača grudi, kukove i noge. To daje dobru protežu na butine i poboljšava vaše držanje. Poze čini vaše tijelo fleksibilnim i fit. Ona uklanja stres iz tijela i poboljšava ravnotežu.

Znati više o pozu i kako se to radi, provjeravanje Natarajasana.

3. Utkatasana (Stolica Pose)

Utkatasana ili predsjedavajućeg Pose je kao sjedi na imaginarnom stolici. Zvuči lako, ali zahtijeva puno granulacija da to učine. To je moćan pozu koja zahtijeva mnogo strpljenja. Ovaj osnovni nivo Vinyasa joge potrebno najmanje 30 - 60 sekundi drži poze i najbolje radi kada je učinjeno u jutro na prazan želudac. Vaša energija je najviši ujutro, a vi ćete morati sve da održe Utkatasana.

Prednosti: Utkatasana proteže svoj torzo, kukove i donjeg dijela leđa. To povećava odlučnost vaš um i podstiče svoje srce. Poze ublažava zajednički i bolova u leđima. To tonovi noge i jača teladi. Utkatasana povećava snagu i fleksibilnost butina.

Znati više o pozu i kako se to radi, provjeravanje Utkatasana.

4. Ustrasana (Camel Pose)

Ustrasana ili Camel Pose je neverovatna backbend. To je najbolje učiniti asana ujutro na prazan želudac i čisti crijeva i uz energije iz probavljene hrane od prethodnog dana večeru. Prakticiranje asana u večernjim satima je u redu previše ali pazite da postoji razmak od najmanje 4 - 6 sati od poslednjeg obroka. Drži ovo osnovni nivo Vinyasa predstavljaju najmanje 30 - 60 sekundi.

Prednosti: ustrasana otvara grudnog koša i prednji deo vašeg torza. To jača leđa i ramena. Poze uklanja bol u donjem delu leđa i čini kičmu fleksibilniji. To jača bedra i ruke. Ustrasana tonovi vrat i leči zatvor.

Znati više o pozu i kako se to radi, provjeravanje ustrasana.

5. Čakrasana (Wheel Pose)

Čakrasana ili Wheel Pose je izazovan leđa predstavljaju da je dio joge režima Ashtanga. Držite asana za najmanje 1 - 4 minute za najbolje rezultate. Najbolje vrijeme za pretpostaviti da je to osnovni Ashtanga joga poza je u jutarnjim satima nakon što obrišete crijeva i prije nego što imate doručak. U stvari ovo je jedan od najboljih jutarnje joge predstavlja za povećanje energije.

Prednosti: čakrasana daje snagu za noge, ruke, stražnjice i donjeg dijela leđa. Stimulira štitne žlijezde. Poze leči astmu i proteže se vaše jezgre. Smanjuje depresiju i čini da se osećate energičan i pun života. Poze točka čuva sve sisteme u vašem tijelu u harmoniji i pali svojim sedam čakri.

Znati više o pozu i kako se to radi, provjeravanje čakrasana.

6. Buđangasana (Cobra Pose)

Buđangasana ili Cobra poza je energizirajući backbend i izgleda slično podigao haubu kobra. To je dio 12 poze režimom Surya Namaskar. Držite ove osnovne Ashtanga joga poza za najmanje 15 - 30 sekundi. To je najbolje da se bave buđangasana u ranim jutarnjim satima na prazan želudac kada možete koristiti pohranjene energije iz prethodne noći obrok.

Prednosti: buđangasana stimuliše sistem za varenje i tonizira organa donji stomak. On reguliše metabolizam i daje pluća dobar istezanje. Ova poza poboljšava krvi i kisika cirkulaciju u cijelom tijelu. Ona podiže svoj um i smanjuje ukočenost u donjem dijelu leđa.

Znati više o pozu i kako se to radi, provjeravanje buđangasana.

7. Kapotasana (Pigeon Pose)

Kapotasana ili Pigeon Pose kada pretpostavlja liči na graciozan stav goluba. Ako je učinjeno redovito, golub predstavljati će imati koristi vaše tijelo u velikoj mjeri. Kapotasana je nivo početnik Ashtanga joga poza koja najbolje radi kada se drži za najmanje jedan minut i praktikuje ujutro na prazan želudac i čisti crijeva.

Prednosti: Kapotasana jača i proteže zglobove i mišiće nogu. Smanjuje krvni pritisak i povećava unos kisika u vaše tijelo. Poze tretira urinarni poremećaji i smanjuje ukočenost u kuku, leđa i ramena regiona.

Znati više o pozu i kako se to radi, provjeravanje Kapotasana.

Sada kada znate sve o jogi za povećanje energije, šta čekaš? Ove zgrade energije asane su sigurni da podigne raspoloženje. Sada, da odgovori na neka često postavljana pitanja u vezi joge i energije.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Koliko dana u tjednu treba da se bave jogom zadržati netaknut moje nivo energije?

Praksa joge dnevno kako bi vaš nivo energiju. Ako to nije moguće, ostvarivanje najmanje od 2 - 3 puta tjedno za oko 20 minuta do sat vremena će učiniti.

Kako je joga razlikuje od drugih oblika vježbanja?

Joga radi i na um i tijelo istovremeno, i koristi vaše tijelo kao sredstvo za liječenje probleme koje prolaze kroz. Ona povezuje svoj um, tijelo i dah, što pogledate unutra i svjesni vašeg bića. To je zdrav proces, a ne samo kretanje udova.

Naša dan-to-dan aktivnosti sisati energiju iz nas, a vrućina i prašine u kojem živimo samo će pogoršati stvari. Do kraja dana, ne želite izgledati kao stisne sok paket. Početi vježbanje energije povećava asane i osjetiti razliku.

load...