Zdravlje i wellness

Kako koristiti Mineralno ulje za uklanjanje uho voska?

Kako koristiti Mineralno ulje za uklanjanje uho voska?

Jeste li u potrazi za način da se očisti ušni vosak? Zatim, tu je dobra vijest za vas. Mineralno ulje je poznato da je veoma efikasan u čišćenju kroz ušne masti. To je bolje nego bilo koji drugi OTC lijekovi koji tvrde da ocisti svoj ušne masti.

Želite znati više? Držati čitanje.

Ušna - Pregled

Dok uho vosak pomaže u održavanju unutarnje dijelove uha suhe i štiti uho od infekcija bakterija, insekata i gljivica, to može oštetiti uho ako previše toga dobiva akumulirane. To može dovesti do tinitus, gubitak i earaches sluha. Pronalaženje prirodna i bezopasna rješenje za čišćenje od ušne masti je važan za sprečavanje ovih problema.

load...

Kako se koristi Mineralno ulje za uho vosak za uklanjanje

Mineralno ulje je jedan od najjeftinijih pravna sredstva za uklanjanje ušne masti kao što je lako dostupna. Da biste ga koristili za čišćenje voska iz vaše uši, potrebno je da:

 1. Uzmite malu količinu ulja iz boce uz korištenje čiste eyedropper ili šprica.
 1. Nagnite glavu lagano u stranu i ispustite ili nanesite nekoliko kapi u ušni kanal.
 1. Pobrinite se da vaša glava ostaje u položaju sve dok se ulje prodire duboko.
 1. Ponovite ovaj dvaput svaki dan kako bi bili sigurni da su ušne masti biva olabavio.
 1. Zatim zagrijati malo vode na oko 98,6 stupnjeva F. Popunite čistu sterilizirana gumom sijalica špric s nekoliko kapi kuhanog i malo ohladi luke toplom vodom.
 1. Koristeći svoj besplatni ruku, povuci uha i špricati nekoliko kapi vode u ušni kanal.
 1. Neka ostatak kapi vode iscuri iz uha. Pobrinite se da ste pravilno provjeriti klompe od ušne masti.
 1. Ako nema klompe, ponovite postupak sve dok ne bude uklonjen.
 1. Nakon što ste završili, koristite peškir obrišite višak kapi vode iz vašeg vanjskog uha.
 1. Dalje, ispunite istom ili drugom čist eyedropper s nekoliko kapi trljanje alkohol.
 1. Držite ruku uz uho dok naginjanje glave u stranu i stavite nekoliko kapi alkohola u ušni kanal i čekati nekoliko sekundi.
 1. Zatim, lagano ponovo nagnite glavu, ali u suprotnom smjeru, i neka svi trljanje alkohol iscuri van. To će vam pomoći u sušenju unutrašnjem uhu potpuno bez potrebe za korištenje pamuk brisevi.

Kao što vidite, nema puno čišćenja od uha vosak sa mineralnim uljem. Sve što je potrebno da budu pažljivi u vezi je temperatura od prokuvane vode. Nepotrebno je reći da voda koja je previše vruće ili previše hladno će oštetiti vaše uši, i rizik od trajnog oštećenja je uvijek tu. Hladna voda može izazvati jake bolove dok tople vode može dovesti do vrtoglavice i mučnine. Takođe bi trebalo da proverite da li ste očistiti stavke kao što su eyedropper i šprica dobro prije upotrebe.

Ostali Savjeti To Remember

 • Ako ne možete staviti ruke na mineralna ulja, možete koristiti i maslinovo ulje ili baby ulje. Oboje su sigurne i nježan alternativa.
 • Možete koristiti i druga ulja, kao ulje čajevca, kako bi se opustiti i dobiti osloboditi od ušne masti. To je još jedan dobar izbor jer pomaže u ubijanju gljivica i bakterija koje mogu biti prisutne u ušni kanal.
 • Također možete koristiti hidrogen peroksid za sigurno uklanjanje ušne masti. Sve što trebate učiniti je popuniti eyedropper sa tečnošću i stavite nekoliko kapi polako u ušni kanal. Nakon što ste čekali par minuta da raspusti ušne masti, ispunite čistu gumom žarulja špricu sa toplom vodom i koristiti ga isprali vodikov peroksid.

Sada kada znate kako koristiti mineralno ulje za uklanjanje ušne masti, šta čekaš? To je bolje nego proizvodi naći u apotekama kao što je prirodno i nježan.

load...

Da li ste ikada koristili mineralno ulje za uklanjanje ušne masti? Kako je li vam pomoći? Nemojte nam reći komentarišući u okvir ispod.

load...