Zdravlje i wellness

Kako to učiniti Supta Baddha Konasana i kakve su njegove koristi

Kako to učiniti Supta Baddha Konasana i kakve su njegove koristi

Baddha Konasana, Bound kut Pose, ili Cobbler Pose je asana. Sanskrit: सुप्तबद्धकोणासन; Supta - Ležaljka, Baddha - Bound, Kona - Angle, Asana - Pose; Proglašen - ČORBA-tah BAH-dah kupe NAHS-Anna

Ova poza uliva osjećaj duboke opuštenosti. To je ne samo restorativne stav, ali i otvaranje hip asanu. To je osnovni poza, koji je upravo o tome svako može okušati u. Ova asana se naziva i polegnut Cobbler je Pose ili polegnut Boginja Pose.

Sve što vam treba da znate o supta Baddha Konasana

1. Ono što bi trebali znati prije Doing Ovo Asana 2. Kako da se uradi supta Baddha Konasana 3. Mjere opreza i kontraindikacijama 4. Početnike Savjet 5. Napredni Pose Varijacija 6. Prednosti Reclining Bound kut Pose 7. Science Behind The supta Baddha Konasana 8. Pripremne pozira 9. Praćenje Poses

load...

Ono što bi trebali znati prije Doing Ovo Asana

Ova asana mora biti praktikuje sa drugim joga asane u ranim jutarnjim satima. Ali, u slučaju da ne može probuditi, ili imaju druge poslove da prisustvuju na ovaj asana se može obaviti u večernjim satima.

Samo budite sigurni da ostavite razmak od najmanje četiri do šest sati između obroka i prakse. Vaš želudac i crijeva mora biti prazan kada to radite asane.

Nivo: osnovni stil: Vinyasa Trajanje: 30 do 60 sekundi Ponavljanje: Nema Rasteze: Koljena, bedra, prepone Jača: Noge, Back, probavnog sistema, reproduktivnog sustava

load...

Kako to učiniti supta Baddha Konasana (Ležaljka Bound kut Pose)

 1. Leže ravno i ravno na terenu. Zatim, lagano savijte koljena. Donijeti noge zajedno sa vanjskim rubovima oba stopala na podu. Postavite pete blizu prepona.
 1. Dlanove mora ležati pored kukove i pritisne prema dolje.
 1. Izdahnite, i osigurati da vaše trbušne mišiće ugovor kao trtičnu kost kreće blizu stidne kosti. Osjetite istezanje u donjem delu leđa i stabilnost u kičme kao zdjelice naginje. Držite ovu poziciju.
 1. Brzo udišu, a kao što ste ponovo izdahnite, neka kolena otvoriti tako da to stvara dobar istezanje u preponama i unutarnje butina.
 1. Morate osigurati donji kičma nije na silu zasvedena. Također, osigurali su vam ramena opuštena i postavljen dalje od vrata.
 1. Sada borave u pozi do minut, diše duboko i polako.
 1. Izdahnite i izađite iz poze. Ali prije nego što to učinite, pritisnite tvoj donji dio leđa i koljena na pod da bi to konačna potezu. Zatim zagrli koljena, a rok od jedne na drugu stranu prije nego što pustite.

Napomena: Alternativno, možete i da stavite dlanove okrenuti prema gore ako tražite za potpuno opuštanje.

Mjere opreza i kontraindikacije

Ovo su neke bodove oprez morate imati na umu prije nego što ovo radite asane.

 1. Izbjegavajte bavljenja ovim asana ako imate sljedeće probleme.
 • Koljena povrede
 • Prepone povrede
 • Bol u donjem delu leđa
 • Ozljede ramena
 • Hip ozljede
 1. Trudnice moraju učiniti asana pod nadzorom instruktora. Moraju se uvijek drže grudi i glave podigao dok je u tom položaju.
 1. Žene koje su upravo isporučena moraju izbjegavati ove poze za oko osam tjedana, odnosno do mišiće karlice regiji su čvrsti.

Početnički Savjet

Kao početnik, možda ćete osjetiti naprezanje u preponama i unutarnje butina kao što se bave ovim asana. Da se bave ovim, lagano podignite noge malo iznad poda dok ne dođete udobno.

Advanced Pose Variation

Da bi se povećala potezu u preponama i bedrima, možete povući karlicu gore, tako da je sa poda. Ako pritisnete noge teško na podu, karlicu će se automatski podiže. Da bi se lakše, stavite blok ispod karlice. Pritisnite kolena na terenu, a zatim pritisnite svojim tabanima zajedno.

Prednosti Ležaljka Bound Angle Pose (supta Baddha Konasana)

U supta Baddha Konasana prednosti su kako slijedi:

 1. Bavljenja ovim asana aktivira jajnika, prostate, bubrega i mokraćnog mjehura.
 1. I podstiče srca i poboljšava cirkulaciju krvi.
 1. To daje svoj prepone, unutrašnji butine i koljena dobar istezanje.
 1. To oslobađa stresa i napetosti i leči blage depresije.
 1. Smanjuje napetost mišića i ublažava vas od umora i nesanice. Takođe, smiruje um.
 1. To smanjuje stres u nervni sistem.
 1. Proteže vaše bedrima i preponama mišića.
 1. To energizira vaše tijelo.
 1. Smiruje probavni i reproduktivni sistem i tretira stanja kao što su sindrom iritabilnog kolona, ​​neplodnost, menstrualni poremećaji, probavni problemi, menopauza, itd
 1. Ona ublažava glavobolje.
 1. Ova asana pomaže da se otvori kukove i savijte fleksora kuka.

Science Behind The supta Baddha Konasana

Ova asana je gotovo magičan, a kada se udobno u njoj, to je skoro kao da ste na odmoru. Promoviše duboke relaksacije, a u roku od nekoliko minuta, osećate osvježena i podmlađena.

U supta Baddha Konasana daje vaše tijelo, a posebno unutarnje butina, dobro istezanje. To je, pak, poboljšava cirkulaciju krvi u donjem trbuhu i tako pozitivno utječe na reproduktivni i probavni sistem. Takođe, otvara grudi i proširuje ramena i ključne kosti, što ih više u stanju da podrže gornjem dijelu leđa.

Pripremni Poses

Baddha Koṇāsana Virasana Vrikshasana supta Padangusthasana

Pratite-Up Poses

Gomukhasana Lotus položaj Malasana

Bavljenja ovim asana čini svjesni vaše tijelo i pomaže vam da shvate koliko je važno da se brine o sebi.

load...