Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti Breadfruit (Bakri Chajhar) za kožu, kosu i zdravlje

10 neverovatnih prednosti Breadfruit (Bakri Chajhar) za kožu, kosu i zdravlje

Breadfruit zapravo pripada grupi povrća. Ovo potiče iz cvjetanje stabla pod nazivom 'Artocarpus Altillis'. Je hlebnim stablo je član duda porodice, i zbog toga se često smatra vrsta duda. Rodno mjesto ove nutritivno bogatog povrća je zapadni Pacifik Otoci i malajski poluostrva.

Breadfruit je zelena izvana i žute iznutra. Ovo meko povrće čini ukusna jela kada kuhani pravilno. Zbog svoje visoke vrijednosti ishrane, može redovno imati hlebnim bez šanse za bilo nuspojava. Također je poznat i kao 'Bakri Chajhar' u Hindi, 'Seema Panasa' u Telugu, 'Nirphanas' u Marathi, 'Irppla' u Tamil, 'Kada Chakka' u Malayalam, 'Gujjekai' u kanada, i "Nirphanas" u Marathi. Breadfruit ima mnogo zdravstvenih prednosti, a ove prednosti su evidentni na kožu i kosu.

breadfruit Prednosti

Zdravstvene prednosti Breadfruit:

1. Breadfruit je bogata vlaknima. Sadržaj vlakana povrća daje osoba olakšanje pati od dijabetesa (1). Istraživanja su na ovo povrće su utvrdili da redovno konzumiranje hlebnim može smanjiti rizik od dijabetesa i drži isto pod kontrolom. To čini tako što smanjuje apsorpciju šećera ljudski organizam iz hrane.

load...

2. Za što bogate vlaknima, hlebnim je također odličan za povećanje snage. To daje punoću ishrani bez povećanja unos kalorija. Stoga, osoba osjeća energičan i aktivan nakon jela hlebnim. Ovo povrće je također dobar u smanjenju rizika od srčanih poremećaja i holesterola problema. Istraživanja su pokazala da hlebnim pomaže da se smanji loš holesterol, a izazivanje iznos od dobrog holesterola u organizmu (2).

3. Breadfruit je bogat izvor omega - 3 i omega - 6 masnih kiselina. Osim što je korisno za kožu i kosu, ove dvije esencijalne masne kiseline su prilično dobri za održavanje zdravlja srca. Omega - 3 masnih kiselina je neophodna za rast mozga i uma. Stručnjaci su komentarisali da redovno konzumiranje hlebnim može pomoći raste dijete u razvoju mozga u velikoj mjeri (3).

4. Redovni unos hlebnog je korisno za pravilno stolicom i crijeva functionalisms (4). Sadašnja vlakana u hlebnim ponovo pomaže da prođe stolice i odvodi se toksina iz crijeva.

load...

5. Breadfruit idealno su dijetalna hrana kao dobro. Za ljude koji pate od višak kilograma, hlebnim je najbolja opcija. Ovaj veliki kušati hrana je dobra za gojazne osobe, jer sadrži manje kalorija i velike količine vlakana (5). Vlakana u hlebnim je zaista multi-Tusker, jer pomaže da se bori s masti tijelo i celulit.

Koža Prednosti Breadfruit:

6. Osim raznih zdravstvenih pogodnosti koje hlebnim pruža sve to ima neke prednosti kožu kao dobro. Povrća je punjen sa dosta omega - 3 i omega - 6 masnih kiselina, koje su, kako smatraju odličan za kožu. Osim toga, također je bogat izvor vitamina C, koji se smatra odličnim za zdravlje kože (6).

7. Redovno konzumiranje ove hrane čini kožu zdravom i iz izvana i iznutra. Nedavne studije su utvrdili da antioksidansi prisutni u hlebnim su dobri za sprečavanje infekcije kože i osip (7). To je dobro jesti hlebnim za poboljšanje tonusa kože kao dobro. Osoba bi sigurno uživati ​​glatka i sjajnom kožom jedući hlebnim u adekvatnu količinu.

Breadfruit Prednosti za kose:

8. Breadfruit je odličan izvor svih vitamina i minerala. Što sam tako, čini zdrav izbor za zdravlje kose previše. Opet, omega i 6 masne kiseline dokazati da se pita za folikula (8).

9. Redovni unos hlebnog jača koren kose i stimulira rast kose. Povrća je vrlo dobra opcija za jedan koji izgleda za zdravu i gustu kosu.

10. Breadfruit sprečava poremećaje kose, kao što su perut efektivno (9). Sažeto, to je odličan prirodni tretman za kosu razrjeđivanje.

Breadfruit Nutrition grafikon:

Princip Vrednost hranjivih sastojaka Procenat rda
Energija 103 kcal 5%
Ugljeni hidrati 27,12 g 21%
Protein 1,07 g 2%
Ukupna mast 0,20 g 1%
Holesterol 0 mg 0%
Dijetalno vlakno 4,9 g 13%
Vitamini
Folati 14 μg 3.5%
Niacin 0.900 mg 6%
Piridoksin 0.100 mg 8%
Riboflavin 0,030 mg 2%
Tiamin 0,110 mg 9%
Vitamin a 0 iu 0%
Vitamin c 29 mg 48%
Vitamin e 0,10 mg 1%
Vitamin k 0,5 μg
Elektroliti
Natrijum 2 mg 0%
Kalijum 490 mg 10.5%
Minerali
Kalcijum 17 mg 2%
Bakar 0,084 mg 9%
Gvožđe 0,54 mg 7%
Magnezijum 25 mg 6%
Mangan 0,060 mg 2.5%
Fosfor 30 mg 4%
Selen 0,6 μg 1%
Cink 0,12 mg 1%
Fito-hranljive materije
Karoten-ß 0 μg
Kripto-ksantin-ß 0 μg
Lutein-zeaksantin 22 μg

load...