Zdravlje i wellness

9 neverovatnih prednosti meditacije Sahaj Samadhi na vašem umu

9 neverovatnih prednosti meditacije Sahaj Samadhi na vašem umu

Ako smatrate da meditacija može usrećiti i donijeti promjene u svom životu, onda veruj svoj unutarnji glas i ići za to! Uz toliko haos se događa u svakodnevnom životu, postalo je izazov da ostanu mirni i zadovoljni. Meditacija pomaže declutter um, poboljšati razinu koncentracije i vodi nas fokusiran. Osnivač Art of Living Foundation, Sri Sri Ravi Shankar, objašnjava meditaciju kao "fine umjetnosti radi ništa, pustiti sve i da ti budem sebe".

Ali meditacija nije "jedna veličina odgovara svima 'stvar! Postoji veliki broj meditacije tehnike može birati. Tehniku ​​ćemo razgovarati danas je Sahaj Samadhi meditacija.

Ono što je Sahaj Samadhi meditacija?

Sahaj Samadhi meditacija je lako oblik meditacije koji se fokusira na dah i mantru tokom procesa meditacije. Sahaj znači "napora" na sanskritu i Samadhi je tiho stanje svijesti. Ova svijest leži na izvoru misli, a to je država iznad budnog stanja, sanjanja i spava. Samadhi je neograničen rezervoar energije, kreativnosti i inteligencije. To je stanje neograničenog mira i tišine.

load...

Ovo je meditacija mantra na bazi, gdje mora biti tiho ponoviti svete mantre ili riječ. Ova mantra je trebalo da bude tajna i ne treba otkrivati ​​bilo koga drugog.

Sahaj Samadhi meditacija Postupak:

Meditacija znači potpuno opuštanje uma i tijela. Tokom prakse Sahaj Samadhi, um napora doživljava stanje Samadhi. Prema Sri Sri Ravi Shankar, "Samadhi nam daje energiju i dugotrajan blaženstvo". Postoje 4 Umijeće življenja principa koji treba slijediti za ugodan meditaciju. Ovi principi su:

 • Ovom trenutku je neizbježan
 • Očekivanja smanjiti radost
 • Prihvati svakoga i svaku situaciju jer su
 • Ono što odoljeti, i dalje postoji

Sahaj Samadhi meditacija je mentalna praksa sa jednostavnim i jednostavan za naučiti postupak. A svakodnevna praksa od 20 je sve što vam je potrebno da transformirati vaš život! To poboljšava jasnoću uma i misli.

load...

Sahaj Samadhi meditacija je da se učili pod stanju vodstvom kvalificiranog instruktora. To mora biti učinjeno na sistematski način da biste dobili željenu korist.

Sahaj Samadhi meditacija Tehnika:

Značenje Sahaj Samadhi je lako transcendencija. Tokom meditacije, pojedinci koji učestvuju nauči da pusti sve stresa i napetosti. Kako se um odmara i smiri, on se fokusira na sadašnji trenutak. Ovo omogućava da dožive pravi radost i sreću. Ova meditacija ne ističu po koncentraciji, ali mentalno ponavljanje mantre.

Dok vježbanje Sahaj Samadhi meditacija, Beej Mantre različitih boginja se koriste. Ove Beej mantre su:

 • Aum za Goddess Saraswati
 • Shreem za Goddess Laxmi
 • Kreem za Goddess Kali
 • Hreem za boginje Parvati / Maheshwari
 • Shyama za Boga Krishna ili čak za Ram

Ove Beej mantre će se praktikuje za 20 minuta svaki dan, poželjno ujutro i navečer. Okruženje treba da budu tihi. Iako nije potrebna koncentracija, ali kad god um udaljava od mantru, treba ga lagano vratiti. Mantre treba da bude izabran po pojedinca zanimanje, dob i orijentacije.

Prednosti Sahaj Samadhi meditacija:

Sahaj Samadhi meditacija ima sposobnost da stvori osjećaj lakoće, smirenosti, budnost i ima sposobnost transformirati vaš život! Neke od prednosti Sahaj Samadhi meditacija su:

 1. Povećava fokus i koncentraciju
 2. Poboljšava kreativni kvalitetama
 3. Vas čini više energije
 4. Doživljava unutrašnji mir i spokoj
 5. Pomaže kontrolirati svoje misli
 6. Povećava emocionalne stabilnosti
 7. Pruža jasnoću misli i povećanje nivoa samosvijesti
 8. Pročišćava svoj karakter i razvija snagu volje i intuitivna sposobnost
 9. Povećava osjećaje podmlađivanja i vitalnosti

Bez obzira na tehniku, meditacija daje svoj život fokus. Nekoliko minuta dnevno-siguran sam da da odvojim da je za bolji život!

Da li praktikuju Sahaj Samadhi meditacija? Molimo vas da podijelite svoje iskustvo o tome kako ste koristi od ovog meditacije, u komentarima ispod teksta.

load...