Zdravlje i wellness

Plan kalorijskog ishrane od 500 kalorija za mršavljenje - Šta uključiti za doručak, ručak i večeru?

Plan kalorijskog ishrane od 500 kalorija za mršavljenje - Šta uključiti za doručak, ručak i večeru?

Ovih dana postoje razne dijete koje su zadovoljene prema gubitak težine, pomaže vam prolio onih dodatnih kilograma. A 500 kalorija dijeta je jedan takav plan prehrane. To vam može pomoći da izgubite do 6 kilograma za nedelju dana. Ova dijeta također pomaže u sprečavanju raznih drugih zdravstvenih problema koji su povezani s pretilosti.

Svaka žena zahtijeva 1500-2000 kalorija u jednom danu, a za muškarce brojanje je 2000-2500 kalorija dnevno. A 500 kalorija dijeta je daleko ispod ove dnevne potrebe kalorija. Drugo ime za kalorija 500 je 'vrlo niskokalorična dijeta. Obično to dijeta je za one koji su jako gojazni i imaju indeks tjelesne mase preko 30. Ali ako se ova dijeta je učinjeno pod vodstvom stručnjaka za profesionalne zdravstvene zaštite, bilo tko može to probati.

Preporučuje se da svaki plan prehrane treba pratiti i dobro uravnotežena od strane stručnog ili dijetetičar. Osnovni 500 kalorija dijeta težina plan gubitak koji bi vam pomoći se navodi u nastavku.

load...

500 kalorija po planu Loss dan Težina

1. Doručak:

 • No srdačna doručak je dozvoljeno, kada ste na 500 kalorija.
 • Tipičan 500 kalorija doručak može imati 8 unci bez kofeina čaj ili obrano mlijeko.
 • Za zaslađivanje, koristite saharin ili stevije.
 • Trebalo bi jesti samo niskokalorični voća poput dinje, naranče, grejp ili grožđa.
 • Također pokušati izbjeći jedu žitarice ili kruh i ne zaboravite da pijete puno vode, jer je vrlo važno da ostanete hidrirani.

2. Ručak:

 • Za ručak previše, izbjegavajte jesti žitarice ili kruh.
 • Ručak može uključivati ​​povrća juha sa kupusom, spanać, brokoli, ili bilo lisnatog povrća.
 • Mala količina kuhanog pilećeg ili riba također mogu biti pojeden.
 • Nema ulja ili salatu dozvoljeno, umjesto toga možete jesti nekuhano povrće salata sa malo soka od limuna.
 • Piti najmanje 16 unci vode na ručak.

3. Večera:

 • Večera će biti nešto slično na ručak.
 • Sirove salate od povrća, juhe i mala količina piletine ili ribe bi trebao biti stvari na tanjiru.
 • Opet, ne zaboravite da pije vodu.

Sasvim je moguće da ćete dobiti gladi tijekom dana, jer je u osnovi gladi dijete. Ali dijeljenjem svoj 500 kalorija u male zalogaje, možete olakšati napade gladi. Grickalice mogu uključivati ​​svježi sok bez šećera, malo kikiriki, celer ili neki unbuttered kokica.

Postoje neki rizici koji su povezani sa ovim planom mršavljenja na 500 kalorija dnevno, što treba imati na umu prije nego što se odlučite za ovu dijetu. Oni su kako slijedi:

1. Nutritivni Manjak:

Ako smanjiti kalorije u vašoj ishrani sigurno ćete smanjiti neke esencijalnih nutrijenata previše, koje su potrebne od strane tijela. Moguće je da možda imate zatvor, proljev ili neki drugi probavni problemi zbog deficita u ishrani.

load...

2. Eating Disorders:

S obzirom da ishrana nije uravnotežen, to je moguće da ste naići bilo koji poremećaj ishrane. To znači da možete razviti nekoliko prehrambene navike kao što su oni vidjeli u anoreksiju ili bulimiju.

3. Ketoze:

Kao što znamo, 500 kalorija je gladovanje dijeta. Ponekad, dok su lišeni potrebnu količinu hranjivih tvari, naše tijelo počinje da koristi pohranjene masnoće, kako bi se proizvoditi energiju. I kao masti su spaljene, ketoze razvija. Iako je, u kratkom roku to nije ozbiljan problem, ali u razvoju ketoze može dovesti do bubrežnih kamenaca, gihta ili otkazivanje organa. Ketoze može jednostavno biti otkriven kroz osnovni test urina.

4. Drugi ozbiljni problemi:

A 500 kalorija može dovesti do nekih drugih ozbiljnih problema, poput visokog kolesterola koji povećava rizik od moždanog udara ili srčanog udara. Takođe, povećava rizik od osteoporoze i neke vrste raka.

Preporučljivo je da odrasli sa anemija, problemi sa bubrezima, nizak krvni tlak, probleme sa srcem, stomačne probleme ili su starije od 50 godina, treba strogo izbjeći odlučuje za ovu dijetu. Čak i trudnice i dojilje ili djecu mlađu od 18 godina treba da ne ide za ovu dijetu.

load...