Zdravlje i wellness

5 neverovatnih prednosti Eckhart Tolle meditacije

5 neverovatnih prednosti Eckhart Tolle meditacije

Jeste li ikada imali potrebu da meditira bez praćenja određeni stav? Šta ako biste mogli uživati ​​u blagodatima meditacije, bez potrebe da zapravo sjediti na jednom mjestu za nekad? To bi bilo odlično, zar ne? Onda Eckhart Tolle meditacija je ono što trebate raditi!

Eckhart Tolle je poznati autor uma fantastičnih romana "Moć sada '. Njegova knjiga otkriva izvanredan način meditira bez praćenja određeni stav. Je Eckhart Tolle meditacija je prilično nova Meditating tehniku ​​koja se fokusira na postizanje podsvesni stanje uma bez uzimanja mnogo boli o tome.

Želite znati više o tome? Onda prva stvar koju treba učiniti je dati ova poruka dobar za čitanje!

Činjenice o Eckhart Tolle Meditacija:

Eckhart Tolle meditacija insistira na misaoni proces ljudskog mozga. Ljudski um je rezervoar misli. Te misli da zgrabi svoj um i fokusirati se u bilo koje doba dana. Ne morate sjediti sa zatvorenim očima u tihu sobu sa savršeno usklađen kičme kako bi se pratiti ovaj neverovatan meditacija obliku.

load...

Sljedeće su činjenice ove prekrasne tehnike meditacije!

  1. Eckhart Tolle meditacija je vođena tehnika koja ima buđenje praksa za mozak. Pomaže mozgu da dođem slučajne i periodične misli koje drži um zauzet cijelo vrijeme. Dakle, ljudski um sinhronizuje sa telom sa lakoćom.
  1. Ova meditacija tehnika počinje s uma opuštanje. Prvi korak u obavljanju ovaj oblik meditacije čini mozak manje otvoren za slučajne misli. Ne morate ići u tihu sobu za tu svrhu. Jednostavno ukrotiti svoj um da se ne previše razmišljati o bilo čemu ste primjetiti u svakodnevnom životu. Slušanje muzike je jedan od najboljih načina da zadrži mozak dalje od nasumičnih misli. Jednostavno posmatrati stvari oko sebe, ali ne mislim puno o njima.
  1. Sljedeći korak izvodi roll prema svojim unutrašnjeg bića. Ako vam je teško odvojiti mozak od nasumičnih misli dugo, počne duboko dišući. Ovo je najbolji način da se skrene svoj um od nasumičnih misli. To je neverovatan način povezivanja sa svojim unutrašnjim sebe. Nađite malo vremena svaki dan da se fokusiraju na rad srca. Ovo nudi dublje opuštanje uma. To čini um stabilno i aktivniji nego ranije.
  1. Nakon što ste uspješno naučiti umjetnost povezivanja sa svojim unutrašnjim sebe, to je vrijeme da se analizira. Analiziranje je važan korak u bilo kojem obliku meditacije. Moć analiziranja dolazi od pet čula mi svi blagosloveni. Vidi, miris, okus, dodir i čuti kako bi se analizirali stvari i situacije oko sebe. A mirniji i stabilan um je najbolji sudija koji ne pretpostavlja, ali analiza. To daje potpunu slobodu od nasumičnih misli. Ona vam nudi bolju vlast nad svojim osjetilima.
  1. Bacite sve negativne misli i prikupiti sve pozitivnosti iz svoje okoline. Ovo je sljedeći korak treba da postepeno usvojiti vašu osobnost. Do tog vremena, ne bi bilo dobro da se analiziraju situacije sa mirnim uma. Bez obzira na to, fontana pozitivnosti će napraviti mjesto u svoju dušu u ovom trenutku. To će vas na kraju odvojiti od ljutnje, negativnost, pesimizam, nebitno misli, pa čak i depresije.

Prednosti Eckhart Tolle Meditacija:

Navedenih načina bavljenja ovom čudesnom oblik meditacije fokus na promjeni načina života neke osobe dosadan i negativnog na visualistic i pozitivan. Ova meditacija forma je postepeno put da ste na kraju vodi do zadovoljstva i mira bez potrebe za redovno nakon konvencionalne načine meditacije. Saznati izvanredan prednosti ove nekonvencionalne forme posredovanja ispod.

1. Liječi depresija:

Eckhart Tolle meditacija pomaže umu da postane zdrav, aktivan i sretniji. To automatski leci depresiju čineći cjelokupni proces misao uma pozitivno.

load...

2. Povećava mentalnu pažnju:

Ovo je sjajna korist meditacije tehnike Eckhart Tolle. Zlo i stalno prigovara misli Odmor i um dolazi pod vašom kontrolom. Ovo povećava mentalnu budnost, što povećava koncentraciju moći.

3. Poboljšava disanje:

Ova meditacija oblik fokusira na duboko disanje. Ovo poboljšava disanje tokom određenog vremenskog perioda. Kao rezultat toga, ona također olakšava respiratornih poremećaja.

4. Povećava cirkulacija krvi:

Povećana mentalnu budnost daje jedan stanje sreće i mira. Ovo vraća kemijske ravnoteže u mozgu. Stoga, cirkulaciju krvi poboljšava. Kao rezultat toga, krvni pritisak dolazi pod kontrolom.

5. Povećava fizičku Alertness:

Tijelo postaje aktivna zbog povećanja cirkulacije krvi. Povećana cirkulaciju krvi direktno znači povećanu dotok kiseonika u mišiće i tkiva. Ovaj popravak oštećenih mišića i tkiva. Takođe, ublažava zamor mišića. Dakle, tijelo postaje popustu i aktivan.

Dakle, da li ste spremni za meditaciju sa Eckhart Tolle? Gore navedene prednosti su neverovatne načine promocije mentalnog i fizičkog zdravlja. Jeste li previše impresioniran sa prednostima Eckhart Tolle tehnike meditacije? Već ljubitelj ove meditacije obliku? Podijeliti s nama!

load...