Zdravlje i wellness

7 Joga daje hladnoću

7 Joga daje hladnoću

Ljeto je ovdje! Prošli su dani kada je ljeto je oko prijatan sunce i umirujuće topline. Sada, radi se o ekstremno visokim temperaturama, koje se nadovezuje nelagode i razdražljivost u našim tijelima. Kontinuirano znojenje, peckanje očiju i sasušena grla postati vaš stalni pratioci ove sezone, kao i sve što želite učiniti je skok u bazen i ohladi. Ovdje ćemo ponuditi alternativu i trajnije rješenje - 7 joga predstavlja da se ohladi ove ljetne sezone. Pogledaj.

Prije toga, da nauče kako joga može ohladi temperaturu tijela.

Joga na smanjenju Body Heat

Joga smanjuje tjelesnu temperaturu na prirodan način. Toplotne energije iz metaboličkih aktivnosti vaše tijelo uzrokuje tijelo topline. Ponekad, zbog prevelikog toplote van, a manje unos vode, vaše tijelo se zagrijava na nezgodnom nivoa, koji je potrebno rješavanje. Određene joga poze imaju sposobnost sniziti temperaturu vašeg tijela i ohladi ga. Promjeni svoj dnevni joga prakse uključuje sljedeće pozama ovog ljeta.

load...

Tjelesne temperature Spuštanje Joga poza

  1. Tadasana (Mountain Pose)
  2. Baddha Konasana (leptir Pose)
  3. Anjaneyasana (Crescent Pose)
  4. Simhasana (Lion Pose)
  5. Ustrasana (Camel Pose)
  6. Buđangasana (Cobra Pose)
  7. Savasana (Corpse Pose)

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana, poznat i kao Mountain Pose, je stalni predstavljaju i osnova svih ostalih pozama. To se može praktikovati tokom bilo kojeg dijela dana, a ne nužno na prazan želudac, pogotovo kada radite samo ove asane. Tadasana je osnovni nivo joga, i morate ostati u pozi za najmanje 10 - 12 sekundi. Trajanje održavanja na ovom pozu zavisi od vaše udobnosti.

Prednosti: Tadasana usklađuje svoje tijelo i um i smanjuje tuposti i depresije. To energiju i osvježava te, poboljšava cirkulaciju krvi, i umiruje disanje.

Znati više o pozu i kako se to radi, pogledaj ovo potpuna i sveobuhvatna vodič: Tadasana

2. Baddha Konasana (leptir Pose)

Baddha Konasana, također poznat kao leptir Pose, zove se tako kao kretanje u asanu predstavljaju leptir maše krilima. To je relativno jednostavan pozu i ima mnoštvo različitih naknada za različite dijelove tijela i mozga. Učinite to asana ili ujutro ili navečer za 10-12 minuta. Pobrinite se da postoji razlika od četiri do šest sati od svog poslednji obrok prije nego što učiniti asana.

load...

Prednosti: Baddha Konasana stimuliše svoje srce i čini ga pumpa više krvi. Takođe, ublažava nervozu i umor. To je dobro za oslobađanje od stresa i uklanja umor od duge sate fizičke aktivnosti.

Znati više o pozu i kako se to radi, pogledaj ovo potpuna i sveobuhvatna vodič: Baddha Konasana

3. Anjaneyasana (Crescent Pose)

Anjaneyasana, koja se naziva Crescent Pose, je poza da Hanuman od Ramajana je poznat pretpostaviti. Također je poznat i kao Half Moon Pose zahvaljujući svom obliku. Bave ovim asana ujutro na prazan želudac za najbolje rezultate. Držite poza za za 10 - 15 sekundi na svakoj nozi.

Prednosti: Anjaneyasana gradi svoj mentalni fokus. To otvara pluća, grudi i ramena, balansira vaše tijelo, i povećava koncentraciju i svijest. To ne samo da oživljava svoj probavni sistem, ali i podstiče ceo sistem.

Znati više o pozu i kako se to radi, pogledaj ovo potpuna i sveobuhvatna vodič: Anjaneyasana

4. Simhasana (Lion Pose)

Simhasana ili Lion Pose, poznat je kao razarača svih bolesti. Je asana predstavlja urlajući lav. To je prilično jednostavan i udoban pozu i traje oko 30 sekundi da radim. Preporučuje se da se to obavlja u jutro na prazan želudac.

Prednosti: simhasana oslobađa napetost u vašem tijelu, posebno na licu i na grudi. To poboljšava cirkulaciju krvi u lice i drži oči zdrav. Takođe drži upaljeno grlo i loš dah.

Znati više o pozu i kako se to radi, pogledaj ovo potpuna i sveobuhvatna vodič: simhasana

5. Ustrasana (Camel Pose)

Ustrasana, takođe naziva Camel Pose, je u prosjeku nivo unazad bend i to otvara srčanu čakru. Držite poza za najmanje 30 - 60 sekundi u ovom asana. Preporučuje se da to pozu na prazan želudac ili u jutarnjim ili večernjim satima pod vodstvom instruktora.

Prednosti: ustrasana poboljšava disanje i isceljuje čakre u vašem tijelu. Poboljšava probavu i leči zatvor. To je dobro za sveukupno zdravlje i wellness tijela. Takođe poboljšava cirkulaciju krvi u mozak, detoksikuje vaše tijelo i poboljšava fleksibilnost.

Znati više o pozu i kako se to radi, pogledaj ovo potpuna i sveobuhvatna vodič: ustrasana

6. Buđangasana (Cobra Pose)

Buđangasana, također pod nazivom Cobra Pose, dio je Surya Namaskar vježbe. Ona dobiva svoje ime, jer je poza je sličan podigao haubu kobra. To je hardcore unazad bend koji treba da se strogo učinjeno na prazan želudac. Prazan želudac omogućuje vam da proširite još u pozi. Jedan bi idealno ostati u ovoj pozi za 15 - 30 sekundi.

Prednosti: buđangasana otvara grudi i pomaže u čišćenju srca i pluća prolaza. To poboljšava cirkulaciju krvi, smanjuje umor, podiže vaše raspoloženje i olakšava simptome astme.

Znati više o pozu i kako se to radi, pogledaj ovo potpuna i sveobuhvatna vodič: buđangasana

7. Savasana (Corpse Pose)

Savasana ili Corpse Pose, liči na mrtvo tijelo. Je asana izgleda kao lako, ali može se ispostaviti da je teško zato što uključuje potpunu isključenje uma i tijela. Ostanite u Savasana za 10-12 minuta, ali pazite da ne zaspi dok to radite.

Prednosti: Savasana opušta celo telo, u potpunosti i sveobuhvatno. To je osvježavajući i pomlađivanje i odličan je za cirkulaciju mentalno zdravlje i krv. Stres, umor, depresija, a napetost sve nestanu kad ti je Savasana. Pomaže da se fokusirate bolje i poboljšava samopouzdanje.

Znati više o pozu i kako se to radi, pogledaj ovo potpuna i sveobuhvatna vodič: Savasana

Ovih sedam poze pomažu u smanjenju vaše tijelo topline i pružaju pun trening režim stoji, sjedi, savijanje, i ležeći vježbe.

Sada, da odgovori na neka najčešća pitanja vezana za jogu u ljeto.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Koliko često radim jogu?

Svaki dan, ako je moguće. Neka bude dio vaše svakodnevne režim vežbanja.

Mogu li nositi cipele, a jogu?

Joga mora da se uradi bosi. Moramo osjećati noge kao i mi jogu da nam pomogne da se stabilizuje i ravnoteže.

Mogu učiniti yoga kad sam bolestan?

Jogu dok ste bolesni zavisi kakvu bolest ste pate od. Obratite se svom yoga instruktor i djelovati u skladu s tim. Obično, joga može riješiti vaše bolesti.

Mogu učiniti yoga kad ranjen?

Mogu učiniti yoga kad ranjen? Preporučuje se da ne rade jogu odmah nakon patite od ozljede. Jednom bubrenjem ili rana smiri, da pogodan joga poze, kao što je predložio instruktor, da pomogne svojim ljekovitim.

Koja je prednost joge u odnosu na druge vježbe?

Joga ne samo da povećava fizičke sposobnosti, ali i ima učinak na um i mnogim drugim ljekovitim svojstvima. To dolazi u ruci u mnogim situacijama, kao što je u ljeto, da se ohladi tijela.

Ljeto je tu da ostane. Da li dozvoliti da tijelo topline stop živim svoj život punim plućima. Ove jednostavne joga asane sa zadivljujućim ozdravljenja prednosti su život spasioci, a tvoj jedini napor je dati dovoljno vremena da se bave. Prvi koraci prije vrućina stigne do tebe.

load...