Zdravlje i wellness

6 Joga tehnika disanja za mršavljenje

6 Joga tehnika disanja za mršavljenje

Ljudi prekomjerne težine nose teret toga, svuda. Vi ste stalno svjesni vašeg pojavljivanju pred drugima. Želudac nabora, podbradak, i punije ruke držati podalje od tog malu crnu haljinu ste oduvijek željeli nositi. Gymming i hardcore treninge dati grčeve u mišićima i bolove u tijelu. Alternativni način je ono što vam je potrebno i ovdje su šest joga tehnike disanja da će nestati sve višak masnoće. Pokušati!

Yoga disanje za mršavljenje

Joga disanje može da popravi ono što skupe sprave za vježbanje i treninga za mršavljenje ne mogu. Duboko disanje povećava oksidaciju u organizmu dovodi do gubitka težine. Unos kisika u krvi raste daje više energije te da ostvare. Disanje povećava metabolizam što posredno dovodi do gubitka kilograma. Neke tehnike disanja pomoći masirajte trbuh je rezultiralo brže spaljivanje tela masti. Sada, hajde da pogledamo neke od njih.

Težina Smanjenje tehnike disanja

  1. Kapalbhati
  2. Bhastrika
  3. Anulom Vilom
  4. Bramari
  5. Surya Namaskar (Pozdrav Suncu)
  6. Sjedeći Spinal Twist

1. Kapalbhati

load...

Prednosti: Kapalabhati je odličan način da se prirodno izgubite težinu i kontrolu gojaznosti.

Postupak: Da biste to Kapalbhati, sjedi na podu s preklopljenim nogama, držeći svoj vrat i leđa ravno. Držite oba dlanove na koljena. Zatvori oci. Sada, udahnite polako i izdahnite na silu. Dok izdišete, osjećat ćete se ići prema unutra svoj trbuh. Ponovite postupak za najmanje za 5 - 10 minuta.

2. Bhastrika

Prednosti: Bhastrika Pranayama daje energiju i snagu. To povećava metabolizam funkcija i sagorijeva masti brže.

Postupak: Da biste to Bhastrika Pranayama, sedi udobno s leđa i vrat uspravno. Opustite želudac mišiće i zatvorite oči. Postavite dlanove na koljena. Počni disanja snažno s jednakim naglaskom na udisanje i izdisanje. Disanje treba da bude u-dubine i moćne nakon ritam sa tempom od jedne sekunde za udaha i izdaha. Dijafragme treba da se proširi i ugovor u tandemu sa svojim disanjem. Ponovite postupak za 5 - 10 minuta.

load...

3. Anulom Vilom

Prednosti: Anulom Vilom poboljšava radne vašeg sistema za varenje i leči zatvor. To balansira hormone i povećava energiju.

Postupak: Da biste to Anulom Vilom, sjede u položaju lotosa. Zatvorite desnu nozdrvu sa desnim palcem i udahnite lagano kroz levu nozdrvu. Sada, zatvorite levu nozdrvu sa svojim indeksa ili srednji prst i izdahnite kroz desnu nozdrvu. Ponovite isti, obrnuto. Učinite to za dobar 15 - 30 minuta.

4. Bramari

Prednosti: bramari poboljšava metabolizam, povećava unos kisika i balansira lučenje hormona.

Postupak: Da biste to bramari, sjesti u vađrasana ili Padmasana na mirnom mjestu. Ramena moraju biti ispružena i kičmu pravo. Sada, otvoriti dlanove i zatvorite uši palčevima. Postavite kažiprst na čelu, odmah iznad obrva. Neka tvoje srednje i domalog prsta odmoriti na zatvorene oči. Udahnite duboko i izdahnite polako, držeći usta zatvorena. Dok izdišete, napraviti malo zujanje sound.Your prstima treba osjećati vibracije zvuka. Uklonite prstima nježno sa lica i odmoriti ih na koljena. Jednu rundu je završeno. Ponovite postupak za 5 - 10 puta.

5. Surya Namaskar (Pozdrav Suncu)

Prednosti: Pruža zdrav set vježbi sa disanja koje su odlične za mršavljenje.

Postupak: Postoji dvanaest koraka u Surya Namaskar. Svaki od ovih poza je praćen sekvencirao disanje koji ako se radi sa koncentracijom i preciznost promiče gubitak težine toniranje celo telo.

6. Sjedeći Spinal Twist

Prednosti: dobro za trbuh i leđa.

Postupak: Sedite na joga prostirku sa ispruženim nogama prije nego što. Dišite i relax.Bend vaše desno koljeno i dovesti petama koliko blizu vaše stražnjice moguće. Sada savijte lijevog koljena i preći ga preko desnog koljena. Vaš lijevo gležanj stopalo bi trebao biti samo po strani svoje pravo knee.Take lijevu ruku i stavite ga iza vas dlanom o floor.Your desnu ruku treba dodiruje prste leve foot.Now da ste pozicionirani sebe , uzeti u duboko i višnje svoj spine.Twist svoj torzo u lijevu i tražiti preko lijevog ramena. Kao što twist exhale.Inhale i ispravi kičmu; izdahnite i twist.Stay za 5 udaha i pustite twist. Sada okrenite na drugu stranu previše.

Ove poze joge za disanje i gubitak težine, bez sumnje će vam dati dugoročne koristi!

load...