Zdravlje i wellness

5 neverovatnih zdravstvenih prednosti Baba Ramdev Lauki sokova

5 neverovatnih zdravstvenih prednosti Baba Ramdev Lauki sokova

Većina nas zna o nutritivnim prednostima Lauki. Također je poznat kao dudhi, ghiya i boca tikva. Ovo povrće nudi razne zdravstvene koristi. Lauki se koristi za kuhati različite ukusna jela. Ali, da li znate da lauki mogu biti previše namamili?

Da! Lauki sok ima onoliko zdravstvene beneficije kao lauki curry! U stvari, lauki sok zauzima značajno mjesto u Ayurvedi. Provjerava loše posljedice bolesti poput dijabetesa. Takođe održava razinu kolesterola pod kontrolom. Ljudi su bili u neznanju o različitim zdravstvenim prednostima lauki soka do Baba Ramdev otkrila svoje prednosti na televizijskoj emisiji. Evo u ovom postu ćete naučiti o baba Ramdev lauki sok koristi.

Popularnost Koeficijent:

Lauki sok dostigao zenit popularnosti kada Baba Ramdev savjetuje ljudima da konzumiraju lauki sok. Novine dodao dalje prijavljuju kao "Baba Ramdev Effect". Ayurveda spominje o dobrotu sok jezera, ali zasluge za dovođenje to znanje za mase ide u Baba Ramdev. Čim Baba Ramdev naveo prednosti lauki soka na televiziji, sok krunisan kao "magični zdravlje piće". Na kraju, taj zdravi sok je našao svoj put u meni soka radnji previše!

load...

Zdravstvene prednosti Baba Ramdev Lauki Juice:

Neke od zdravstvenih prednosti lauki soka baba Ramdev su:

 1. Pije čašu svježe lauki soka sa slanom pruža osvježenje u vrućim ljetnim mjesecima.
 2. Lauki sok ne samo pomagala u gubitka težine, ali i prenosi prirodan sjaj kože na redovnoj potrošnje.
 3. Lauki sok također pomaže u varenju i sprečava kiselost.
 4. To je terapeutski za dijabetes. Alternativni lijekovi pokazuju da konzumiranje svježe lauki sok ujutro na prazan želudac, nudi efikasan lijek za dijabetes.
 5. Lauki sok sprečava i tretira urinarni poremećaji i gubitak prekomjerne natrija iz organizma.

Kalorije:

Boca tikva ili lauki ima sadržaj vode 96% i predstavlja dobar izbor za spremaju sokovi. Lauki sok je odličan izvor dijetalnih vlakana. Sadrži vitamine C, vitamin B1 tiamin, B2 riboflavin, B3 niacin, B6, folata, DEF i vitamin A. Boca tikva sok je skladište minerala. Neki od njih su kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij, natrij i cink. Također je malo masti i holesterola, što ga čini idealnim zdravlje piće čini.

Baba Ramdev Lauki Juice Recept:

Priprema lauki sok je lako i jeftino. Evo jednostavnog lauki ka sok receptu baba Ramdev za vas da pokušate:

 • Za pripremu lauki sok kod kuće, odaberite svježe lauki ili boca tikva.
 • Narezati mali komad po ukusu i osigurati da to nije gorak. Bacite lauki, ako se utvrdi da je gorak.
 • Oguliti lauki i iseći na male komade.
 • Stavite male komade u multipraktik ili sokovnik za svježe lauki sok.
 • Zategnuti kroz sito i začinjene solju i biberom po ukusu.
 • Sada, uživajte lauki sok.

Baba Ramdev također proizveo je u velikom obimu i učinili ga komercijalno dostupna. To se prodaje po Patanđaliju Yogpeeth - Divya Yog Mandir Trust. Ovo povjerenje i prodaje svoje proizvode u zemlji i na internetu.

load...

Dakle, sada znate kako napraviti lauki sok baba Ramdev, pogledajmo u njegove efekte na naš organizam.

Upozorenje:

U 2017. Godini, skromni lauki sok je također u vijestima kada CSIR naučnik umro nakon pijenja lauki soka. Nakon ovog nesrećnog slučaja, javna savjetodavna izdat će izbjeći takve slučajeve. Savjetodavno je predložio da se ne miješati lauki sok sa bilo kojim drugim povrća.

Važno je da prvo probaju komadić boce tikva za gorčinu. Ako se ista se utvrdi da je gorka, onda odmah odbaciti povrća. Istraživanje je pokazalo da je gorka bocu tikva ima visoku toksične komponente zove tetraciklični triterpenoid Cucurbitacins, što može dovesti do ozbiljnih nuspojava.

Toksičnost može pokazati simptome, kao što su povraćanje, proljev, mučnina ili gastrointestinalnog krvarenja. Traži hitnu medicinsku pomoć u takvim slučajevima.

Lauki sok duguje svoj novi pronađena popularnost Baba Ramdev i TV! prije-i, ali Ayurveda kaže o tome vekovima da mudrost važi i danas. Hajde, dodajte čašu lauki soka vašoj ishrani danas!

Jeste li ikad pokušali baba Ramdev lauki sok? Jeste li uživali u ukusu? Podijelite svoje iskustvo s nama u komentarima ispod teksta.

load...