Zdravlje i wellness

4 neverovatne prednosti Malije kiseline

4 neverovatne prednosti Malije kiseline

Jeste li zabrinuti zbog mišića ili metaboličkih zdravlje? U potrazi za prirodno sredstvo koje će vam pružiti veliki broj zdravstvenih koristi? Onda vjerojatno treba početi s obzirom jabučne kiseline. To je super zdrav, dolazi skoro bez neželjenih efekata, i ima niz prednosti za ponuditi.

Želite znati više? Držati čitanje.

Ono što je jabučna kiselina?

Jabučna kiselina je prirodna supstanca koja se uglavnom nalaze među voće i povrće. Često, jabučna kiselina je povezana s voćem kao što su jabuke, a najpoznatiji je po pretvaranje ugljikohidrata u energiju. To je korisno u liječenju zdravstvenih stanja kao što su fibromialgija i hroničnog umora sindrom (1). Ne samo to, ako želite svjetlija, mekša i glatkija koža, rješenje za vaš problem je definitivno jabučne kiseline.

load...

U nastavku su prednosti jabučne kiseline:

1. Pojačava Energy

Energija je ono što nam je svima potrebna za život našim punim plućima. Ako ste ponestaje energije do dana dođe do kraja, ili su osjećaj letargičan vrlo često bez obzira na dobro spavao, nije problem sa telom, ali ono što si jeo. Ishrani nedostaje jabučne kiseline. Dobra stvar jabučna kiselina je da se znatno povećava nivo energije. To se događa da je važna komponenta ivičnjaka ciklusa koji pretvara proteina, masti i ugljikohidrata u energiju u vašem tijelu. Takođe, poboljšava proizvodnju nivoa energije u vašem tijelu.

2. Best za oralnu higijenu

Jabučna kiselina je dobra za oralnu higijenu kao dobro. To povećava proizvodnju pljuvačke i smanjuje nivo toksičnih bakterija u ustima. Često, jabučna kiselina se dodaje u komercijalne proizvode, vodice za ispiranje usta i paste za zube.

load...

3. Beautiful Skin

Još jedan prekrasan korist možete izvući iz jabučne kiseline je prekrasan i zdravu kožu na duge staze. Kada se primjenjuje direktno, to uklanja mrtve stanice kože, omekšava je i smanjuje znakove starenja (2). To također može ukloniti bore. Osim toga, to može promovirati proizvodnju kolagena i nadam se eliminirati sve znakove akni. Ako je ikako možete naći na zdravlje vaše kože pogoršava, ići na jabučna kiselina umjesto drugih OTC lijekovi koje ne mogu vam dati obećane rezultate.

4. Smanjuje bolove

Jabučna kiselina je popularno zvana za smanjenje bolova tijelo. Međutim, jedina stvar je da ćete morati uzeti na redovnoj osnovi kako bi se vidjeli rezultati na duge staze. 48 sati se obično smatra dovoljno da se smanji bol tijela. Dakle, u slučaju da pate od teške bolove i bolove, znaš šta treba da za najbolje rezultate.

Koliko da preduzme kako bi dobili najbolje rezultate?

Prema većini istraživanja i istraživača, raspon preporučenih količina jabučne kiseline ide do 1.200 do 1.800 miligrama dnevno. Poznat je i za liječenje zdravstvenih stanja kao što su sindrom kroničnog umora. Iako jabučna kiselina nema toksičnosti, često može dovesti do stolice za nekoliko pojedinaca. Ako se preporučuje da uzmete jabučne kiseline na redovnoj osnovi, da bi bilo najbolje da se držimo do 280 miligrama dnevno.

Neki stručnjaci su također rekao da uzimanje magnezija uz jabučna kiselina ostavlja bolje rezultate.

Ovo su neke od neverovatnih prednosti jabučne kiseline. Koristeći ovaj sastojak može samo promijeniti svoj život i zdravlje na bolje!

Kako vam se dopao post? Jeste li prije nego što znate o jabučne kiseline? Jeste li ga koristiti prije i iskusni njegove prednosti? Javite nam što mislite u komentar okvir ispod. Mi uvijek vole čuti od vas.

load...