Zdravlje i wellness

Top 10 prednosti Ananasovog sokova za kožu, kosu i zdravlje

Top 10 prednosti Ananasovog sokova za kožu, kosu i zdravlje

Ananas je kralj tropskog voća. To je bez sumnje jako ukusno voće, ali da li ste znali da je puna vitamina B1, B2, B3, B5, B6 i C, mangan, bakar, kalij, beta-karoten, folna kiselina i prehrambena vlakna? I znaš šta je najbolji način je da se svi ovi sastojci? Pa to je konzumiraju u obliku soka jer pomaže u pružanju hranjive tvari brže. Iako soka od ananasa nije prvi izbor svima, ja sam siguran da će ga uzeti u obzir kao opcija kada ste pročitali o svim prednostima za zdravlje i ljepotu ima za ponuditi.

Soka od ananasa Health Benefits

1. Efektivna Artritis Rješenje:

Ananas sok prepun enzim poznat kao Bromelin. Mnoge znanstvene studije pokazuju da bromelain je prirodni anti-upalni agens. Posebno je efikasan protiv artritisa tako da ako imate artritis onda bi trebalo odmah da ga dodate vašoj ishrani. Bromelain je također ljekovita svojstva koja se naglašen kada se koristi sa kurkuma.

2. Treats Loša probava i Probava povezanih problema:

Bromelain pomaže da razbije proteina. Proteini su teško vare i često se ponašaju kao uzrok loše probave i problema vezanih probavu. Također sadrži male komadiće vlakana koji mogu pomoći da de-začepiti probavni i crijevnih trakta tako umjesto svoj omiljeni probavnog pomoć ili antacid, popijte čašu soka od ananasa.

load...

3. Prirodni diuretik:

Dok svi znamo da jabuka dnevno drži liječnika daleko, ali ne i svi vole jabuku i možda ne sviđa da ga svaki dan. Ako ste dosadno jabuke ali žele zdravstvene prednosti koje nudi, pokušajte sok od ananasa. Soka od ananasa je prirodni diuretik pomaže u održavanju zdravlja vaših bubrega koji je organ odgovoran da se oslobodi toksina u organizmu.

4. Održava kardiovaskularno zdravlje:

Vitamina C, beta karoten i antioksidansi u sok od ananasa pomoći vašem tijelu da održava kardiovaskularno zdravlje. Ona također pomaže da se smanji krvni pritisak i veoma je efikasan u borbi protiv hipertenzije, što doprinosi smanjenju rizik za bolesti srca.

5. Remedy za menstrualnih poremećaja:

Soka od ananasa je vrlo djelotvoran pravni lijek kada je u pitanju menstrualnih poremećaja. Bromelain ima analgetik svojstva koja mogu pomoći ženama koje pate od neugodno ili bolne menstruacije.

load...

6. Potiče Bone Health:

Mangana prisutan u ananas je dobar jer pomaže u razvoju i održavanju snažnog i zdrave kosti. Kada sok se ananas, sok sadrži gotovo 73 posto mangana da tijelo zahtijeva. To je posebno korisno za uzgoj djecu jer pomaže u rastu i razvoju kostiju, a za odrasle; sprečava u vezi kostiju probleme poput osteoporoze jačanjem njih.

7. Održava vid:

Beta-karoten i vitamin A pomoć u održavanju vid jer su spriječiti makularnu degeneraciju koja je primarni razlog gubitka vida u starosti.

 [Read: Pineapple Diet & To je Prednosti]

8. Potiče oralnog zdravlja:

Ako želite da se osigura dobro zdravlje vaših zuba i spriječiti česta putovanja u zubara zatim dodajte sok od ananasa u svoju ishranu. Soka od ananasa sadrži veliku količinu vitamina C koji pomažu u jačanju desni i čuvanje zube zdrave i jake. Vitamin C također pomaže u sprečavanju stvaranja plaka i smanjuje rizik od parodontnih bolesti i gingivitis, jer ograničavaju bakterijske aktivnosti.

Ananas Prednosti za kožu

9. Čini kožu Slobodan:

Vitamina C u sok od ananasa je vrlo efikasan tretman akni. Možete riješi akni i akni oznake pomoću ovog kao tonera ili primjeni i pustiti da se osuši, a zatim pranjem hladnom vodom. Tako je, ananas za kožu jedan je od savršenog pravna sredstva kako bi koža jasno.

10. Najbolji izvor antioksidanata:

Kao što je sok od ananasa je pun vitamina C i kalijuma, to je jedan od najboljih izvora antioksidanata tamo. Anti-oksidansi ne samo povećati svoj imunitet, ali i pomoći da zadrži svoj osjećaj kožu i tijelo i izgledati mlađe.

Dakle, ne samo koristiti ananasa za uljepšati svoj čašu soka ili koktela, ali i troše svoj sok. To je posebno osvježavajući ljeti. Evo mali savjet - dodajte nekoliko kapi limuna. Ovo ne samo da će poboljšati okus, ali i povećati sadržaj vitamina C, koji kao što sam spomenuo ima brojne prednosti za vaš organizam.

load...