Zdravlje i wellness

11 neverovatne prednosti crvene deteline za kožu, kosu i zdravlje

11 neverovatne prednosti crvene deteline za kožu, kosu i zdravlje

Kada vidite crvene djeteline, možda ćete pomisliti da za alfa alfa. Crvene djeteline Listovi su malo zeleniji, ali ove dvije biljke imaju slične ukus. Crvena djetelina ima svoje mjesto u svijetu bilja.

Ono što je crvena djetelina? Crvena djetelina (Trifolium pratense) je divlja, leguminoza, višegodišnje biljka koja raste na livadama Europe, zapadne Azije, Afrike, a sada je naturalizovani u mnogim drugim regijama svijeta. Slatko degustacija, maleni ružičasti cvjetovi biljke su jestive i koriste se za Garnishing i aromatizaciju salate i pića. Zeleno lišće su alternativni, s tri lista i svaki list je duga 15-30 mm i 8-15 mm široka sa vanjskim pola pretpostavljajući obliku polumjeseca. U želeniša biljke se koriste da bi slatko biljni čaj u terapeutske svrhe.

Alternativna imena crvene djeteline:

Trifolium, Trefoil, Krava Clover, ljubičasta Clover, Wild Clover, Meadow Clover, mliječ, Clovone.

Hranjiva vrijednost:>

Crvena djetelina sadrži izoflavone, koji hemijski promijeniti fitoestrogeni nakon ulaska naše tijelo. Fitoestrogeni su izuzetno korisni jer mogu funkcionalno imitirati estrogena hormona u našem tijelu. Je isoflavonoids prisutna u Clover pomoć za održavanje elastičnosti velikih arterija, što može pomoći jačanju reproduktivnu sposobnost kod žena u postmenopauzi. To je skladište puno vitamina, hranjivih tvari i minerala, kao što su kalcij, krom, magnezij, niacin, fosfor, kalij, tiamin, i vitamina C.

load...

Crvene djeteline je poznat po svojim neverovatnim zdravstvene beneficije. Koristi se široko za liječenje brojnih tegoba.

11 Amazing Prednosti crvene djeteline:

Kožu Prednosti:

Crvene djeteline je jedan od najpopularnijih biljke koji se mogu koristiti da se zračenja, zdravu kožu. Neke od prednosti koje se mogu izvesti iz crvene češanj su:

1. Smanjiti starenje kože:

Menopauza je često praćena mnogim problemima, kao što je gubitak kolagena kože, debljina kože i vlage. Ove se javljaju zbog "hypoestrogenism efekt", koja je nedovoljna ženskog hormona estrogena. Crvene djeteline usporava proces starenja kože zbog estrogena kao što su efekti i pomaže u održavanju mladenačke i žive na koži. To također osigurava odgovarajuće debljine kože i zdrave keratinizacije i vaskularnost kože.

load...

2. Ubrzava rane i Burn Healing:

Crvene djeteline ubrzava ranu i spali proces ozdravljenja. Topikalnu primjenu crvene djeteline u odgovarajućem procentu može pomoći izliječiti takve rane brzo.

3. Tretira Psorijaza Ekcem:

Topikalnu primjenu crvene djeteline u obliku kreme ili losiona se tradicionalno koristi u liječenju psorijaze, ekcema, kožu čireva, i druge takve anomalije kože.

4. Treats Rak kože:

Iako ne postoji medicinski dokaz da biljka može potpuno izliječiti rak kože, ali mnogi istraživači su pohvalili njegovu efikasnost u lečenju raka kože jer djeluje kao dopuna mainstream medicini.

Kosu Prednosti:

5.Makes dlake Strong:

Crvene djeteline čaj je efikasan kosu za ispiranje kao što je bogata izoflavonima. Takođe, čini kosu jakim sprečavajući peruti i vlasišta iritacija. Korištenje omekšava kosu i dodaje volumen i sjaj kose. To čini kosu lakše upravljati.

Zdravstvene prednosti:

6. Poboljšava kardiovaskularno zdravlje:

Crvene djeteline je koristan za zdravlje srca kao izoflavona prisutan u Clover je efikasan sastojak za povećanje HDL ili dobrog holesterola kako u pred i post-menopauzi. Mnogo istraživanja ukazuju na to da crvene djeteline je chemoprotective, što znači da štiti tkiva od štetnih radnji lijekova protiv raka. Sadrži i spoj protiv zgrušavanja krvi pod nazivom kumarin, koji pomaže da se održi fleksibilan i usklađen arterije. Zauzvrat sprečava zgrušavanje krvi i osigurava zdrav cirkulaciju krvi. Nakon što je to rekao, ljudi koji su već na antikoagulansi (ili krvi razrjeđivača), osobe oboljele od karcinoma dojke, trudna ili dojilja i dojenčadi treba izbjegavati konzumiranja biljke.

7. Poboljšava simptoma menopauze:

Mnoge nedavne studije pokazuju da izoflavoni prisutni u crvene djeteline pomoći u smanjenju simptoma menopauze, kao što su bljeskove, noćno znojenje, grudi nježnost (mastalgia) i pred-menstrualni sindrom (PMS). Iako takve studije nisu konačni, ali mnogi post-menopauze žene širom svijeta su koristi od ovog čudo-biljka. Ovo su neki od zdravstvene koristi od crvene djeteline. Pobrinite se da se obratite lekaru pre upotrebe ove biljke.

8. Treats neplodnost:

Osobe koje pate od niskog nivoa estrogena, neplodnost, preuranjena menopauza i ponavljaju pobačaja može se koristi u velikoj mjeri fascinantan izoflavona prisutan u crvene djeteline. Međutim, žene sa viškom estrogena u tijelu, kao u slučaju raka dojke, rak jajnika, endometrioze i mioma treba izbjegavati ga.

9. Sprječava osteoporozu:

Pre ili žena u postmenopauzi su na maksimalno rizik od niske gustoće kostiju, zbog tone razine estrogena, što može dovesti do osteoporoze. Izoflavona prisutan u crvene djeteline oponašaju estrogen interno i mogu pomoći povećati koštane gustoće i produžiti proces kosti amortizacije.

10. Sprječava rak:

Evo opet izoflavona prisutan u crvene djeteline, zajedno sa svojim estrogen kao efekte boriti kancerogene ćelije. Crvene djeteline je dokazano da je najefikasniji u prevenciji endometrija i prostate rak. Ali, bez obzira na čudesan svojstva djeteline, to ne pokazuje nikakve efikasnost za liječenje raka.

11. Poboljšava imunitet:

Crvene djeteline jača imunitet sistem organizma i štiti nas protiv kašlja, prehlade, bronhijalne astme, hripavca, respiratorne infekcije ili zagušenja i srodnih blage bolesti.

Crvene djeteline se može konzumirati u mnogim oblicima - čajevi, tinkture, tableta, kapsula i tečnih ekstrakata. Ove pripreme treba biti pod nadzorom stručnjaka. Čudo-biljke crvene djeteline sa svojim mnogobrojne prednosti je zadovoljena i doprineo mnoge živote.

Jeste li probali biljka ikada? To nam o svom iskustvu s crvene djeteline u prostoru za komentare.

load...