Zdravlje i wellness

5 neverovatnih prednosti Gargle za slanu vodu

5 neverovatnih prednosti Gargle za slanu vodu

Ikada imao upalu grla? To definitivno nije dobar osjećaj, zar ne? Upalu grla su bolni i iritantan. A ponekad čak i lijekovi ne rade. Dakle, ono što se može učiniti? Sol ispirati grlo voda može biti jedan od najboljih načina da se riješi bolne upale grla. Je antibakterijska svojstva slane vode učiniti magije i osloboditi vas od bolova.

Želite znati više o tome? Onda morate pročitati ovaj post!

Ono što je bol u grlu?

Bol u grlu je bakterijska infekcija koja je uzrokovana zbog bakterija poznata kao streptokoka. Ova bakterija deluje na grlo i pukne mekih tkiva ili sluznice. Fluid ulazi u bol upala izaziva. Grlo počinje da postane suha i svrbi. Ako se ne tretira u pravo vrijeme, to može dovesti do ozbiljnih komplikacija u grlo.

load...

Ono što je Salt Water ispirati grlo?

Topla ispirati grlo slanom vodom je jednostavan i vrijeme testiran prirodni lijek za liječenje upale grla. Radi na jednostavan hemijski proces osmoze. U ovom procesu, tečnost kreće od koncentriranom obliku u razblaženom obliku.

Kada smo ispirati grlo s toplom otopinom soli, teži da izvuče upalnih tečnosti procesom osmoze. Slana voda je koncentriraniji od upalnih tekućina izazvane zbog bakterija. Stanične membrane upalnih tkiva služi kao membrane. To dovodi so po vodu iz upaljene ćelija koje su odgovorne za bol. Bakterija na taj način izgubiti tijelo tekućine i na kraju umrijeti i oslobađa osobu iz upaljeno grlo i bol.

Kako napraviti Salt Water ispirati grlo?

Ovdje je slana voda ispirati grlo recept. Prije svega, pripremiti rješenje slanom vodom dodavanjem malo soli u čašu tople vode. Stajati u blizini umivaonika i uzeti gutljaj rješenja. Sada, postepeno skloni glavu prema plafonu s rješenjem unutar usta. Sada pokušajte da se proizvede oplakivanje zvuk; primijetit ćete da će se slana voda počne da počne ključa u grlu.

load...

Učinite to za najmanje 20 sekundi prvi. Možete povećati put ako možete rukovati njime. Nakon što ste završili s tim, ispljunuti vodu. Ne zaboravite da ne guta vodu. Ponovite ovaj postupak sve dok ne završi cijelu čašu.

Jednom kada ste završili cijelu rješenje, isperite usta običnom vodom. Popij malo tople vode. To će dati mnogo olakšanje na svoj upale grla. Da bi se ubrzao proces ozdravljenja trebate ponoviti najmanje četiri do pet puta na dan.

Prednosti slane vode ispirati grlo za upalu grla:

Pogledati ovdje The Amazing slanom vodom ispirati grlo prednosti:

1. Neutrališe I Čisti:

Grgljanje sa slanom vodom ne samo neutralizira kiseline, ali i čisti neželjene sluz iz grla.

2. Potiče cirkulaciju:

To povećava protok krvi do grla i širi krvne kapilare da ubrzanje akciju na bakterije koje uzrokuju upalu.

3. Prirodni pH:

A slana voda ispirati grlo održava prirodnu pH ravnotežu koja je uznemiren zbog bakterijske infekcije.

4. Nazalna kongestija:

Kada upala grla javlja zbog alergijskih stanja ili infekcija sinusa, slanom vodom grgljanje također pomaže u čišćenju nazalna kongestija djelujući na nosne šupljine.

5. Dentalnog plaka:

Ispirati grlo također pomaže u uklanjanju plaka na zubima, usta čireve i drugih bolesti povezanih manjih guma. Slanom vodom djeluje na bakterije i pomaže u čišćenju bacila van.

Grgljanje sa slanom vodom je jednostavan način da se riješi upale grla. Međutim, ako imate problema i redovno zujanja ne pomaže, onda morate uzeti u obzir posjeti doktora za temeljnu pregledu. Možda postoji neki drugi faktori koji uzrokuju upalu grla.

Jeste li ikad pokušali grgljanje sa slanom vodom? Kakvo je vaše iskustvo? Da li udio u komentarima ispod teksta!

load...