Zdravlje i wellness

5 neverovatnih zdravstvenih prednosti sagaru voća

5 neverovatnih zdravstvenih prednosti sagaru voća

Onog trenutka kada neko izgovara riječ saguaro, to dočarava slike jugozapadu i Sonoran Desert u Arizoni. The Saguaro biljka je najupadljivije biljka na jugozapadu, visokim od 30 do čak 50 metara, kada mature.Aptly imenu Carnegiagigantea je saguaro kaktus je autohtoni na ravnice, kanjone i kamenitim terenima Sonoran pustinje u Kaliforniji i sjevernom dijelu Meksika.

Saguaro kaktus proizvodi delikatnog bijelog cvijeća koje su oko tri cm u promjeru. Kada se cvijet je oprašuju ptice, odmah počinje da se formira prekrasne Saguaro voća. Plod ima blagu slatkog ukusa. Mali crni sjeme ploda da je to vrlo orašasti okus.

The Saguaro voće da bude glavni hrane za određene Indijanac plemena, kao što su Pima i Papago, koji osušeni, fermentirani i sačuvali ga konzumirati tijekom cijele godine. Plodovi su korištene u religijskim praksama i trgovine, kao i. Čak i danas, to je vrlo tražen nakon voća od strane američkih domorodaca plemena i prilično je popularan među ljudima koji znaju o svom ogromnom zdravstvene prednosti.

load...

Nutrition vrijednost: Fresh Saguaro Cactus Fruit

Kalorija 167Natrijum 0 mg
Ukupna mast 5 g Kalijum 0 mg
Zasićeno 0 g Ukupni ugljeni hidrati 27 g
Polinezasićeno 0 g Dijetalno vlakno 0 g
Mononenasičeni 0 g Šećeri 0 g
Trans 0 g Protein 4 g
Holesterol 0 mg
Vitamin a 0%Kalcijum 0%
Vitamin c 0%Gvožđe 0%

* Dnevna doza se zasnivaju na 2000 kalorija. Vaša dnevna vrijednosti mogu biti veća ili manja u zavisnosti od vaših potreba kalorija. Nutritivnu vrijednost voća varira iz sezone u sezonu.

Zdravstvene prednosti Saguaro voća:

Posluživanje odličan ukus i zasićenosti, saguaro voće ima razne zdravstvene beneficije koje nisu široko poznati. Neke od zdravstvenih prednosti saguaro voća razrađeni su ovdje ispod:

load...

1. Vitamin C:

Sadržaj vitamina C u plodu je vrlo visoka. Vitamina ima anti-aging svojstva koja sprečava preuranjeno gužvanje u skin.Vitamin C također povećava funkcionisanje imunog sistema i štiti od kardiovaskularnih bolesti, bolesti oka i prenatalne zdravstvenih problema.

2. Hidratantna Svojstva:

Plod ima vitalne hranjive tvari koje pomažu ponovno hidrat tijelo. To može biti blagoslov za ljude koji uhvate u užarenom pustinjskom bez vode.

3. Vitamin B12:

Plod je bogat vitaminom B12 koji je potreban da bi krvnih zrnaca i držati nervnog sistema zdrav. Nedostatak vitamina B12 može dovesti do anemije i negativno utiču na nervni sistem. Nedostatak vitamina B12 je vrlo česta u strogoj vegane i saguaro voće je odličan izvor ovog vitamina za njih.

4. Liječi reumatizam:

Seri Indijanci vjeruju da saguaro voće ima mogućnosti za liječenje rheumatism.They i dalje ga koristiti za tu svrhu.

5. Dijetalna vlakna:

Saguaro voće je bogato fiberwhich osigurava redovnu stolicu. Ona također pomaže u održavanju probavnog trakta u savršenom stanju.

Brzo i jednostavno Načini uključivanja Saguaro voća u vašoj ishrani:

  • Jedite voće svježe ili pretvoriti ga u sok.
  • Neka voće suho i uživam u tome kao suho voće.
  • Napravite sačuvati, džem ili sirup od voća.
  • Kaktus sjeme Saguaro može se suši i prahu da ga koriste kao brašno ili napraviti kašu.

Obogaćen poseban okus, voće ima potrebe koje se kreću od kašu, vina, na korišćenje sjemena za ulje. The Saguaro biljka može da se koristi za udlaga, namještaj, ograde ili stočne hrane.

Ako ste ikada imati priliku posjetiti Sonoran pustinje, ne čine ga točku da probaju sočne Saguaro voća. I, molim te podijeliti svoje povratne informacije i stavove ostavljajući komentar ovdje.

load...