Zdravlje i wellness

Top 10 neverovatnih prednosti Coenzyme Q10

Top 10 neverovatnih prednosti Coenzyme Q10

Koenzim Q - 10, ili CoQ - 10 kao što se popularno naziva, je prisutan u cijelom tijelu. Međutim, ona se nalazi u većim količinama u pankreasu, jetra, bubrezi, i srce. Svako ljudsko tijelo ima oko 0,5 do 1,5 grama ovog enzima, s više od 50% prisutna u mitohondrije ćelija. Uz pomoć mitohondrijske enzime pretvori u ishrani hranjivih tvari u adenozintrifosfata, ATP [energetski rezervoar ljudskog tijela], ovi enzimi pomažu u ugasi oprezne radikala proizvedenih uz stvaranje energije skladišta. U Koenzimi Q10 također igraju važnu ulogu u očuvanju autentičnosti mitohondrijske membrane.

Dostupno majorly od morskih plodova i mesa, vegetarijanci mogu iskoristiti to u obliku umjetno sintetiziran koenzima Q10 dodaci. Uzmite brzo udubi u razne prednosti ovog koenzima ovde.

Prednosti Koenzim Q10

1. Poboljšava ukupnu zdravlje srca:

Ovih enzima pomoći u zadržavanju normalnog stanja oksidativnog LDL kolesterola je. Uz poboljšanje bolju cirkulaciju krvi u srce, ovih enzima također rade na optimalnu radnu srčanog mišića. Ovi enzimi su poznati i da ponudi koristi od očuvanja arterijskih zidova od raznih pretpostavlja opasnosti, uključujući i masnih naslaga.

load...

Milioni Japanci koriste ovu koenzima za liječenje i kontrolu svih vrsta srčanih problema. Japan je ujedno i glavni dobavljač Q - 10 u SAD-u i Kanadi. Istraživanja sprovedena na pacijentima srce uzimanje Q10 dodatak, kada se koristi zajedno s drugim lijekovima, imaju to može pomoći u bržem oporavku od zatajenja srca. Iako je rekao da je korištenje ovog enzima bi se verovatno smanjiti rizik od zatajenja srca, tek treba da se utvrdi činjenice.

2. Potencijalni da osujeti Off Dijabetička neuropatija:

Neuropatija, ili nerava, kao što se može nazvati, je primarni uzrok smrti među dijabetičarima. Studija provedenih na dijabetičarima pokazuju da poboljšanje nivoa Koenzim Q10 uz pomoć dodataka zapravo mogao smanjiti rizik od ove grobnice zdravstvenog stanja. Istraživači provedeno na dijabetičar miševima ukazuju na to da ovih enzima zapravo se može koristiti kao dugoročno preventivnu terapiju kod dijabetičara.

3. Ponuda Zbogom Gum Disorders:

Q - 10 suplementi su dobri za bolesti desni. Možete ih konzumirati oralno u obliku dodataka lako dostupna u većini apoteka ili koristiti Q - 10 mast direktno na desni.

load...

4. Pomaže u liječenju raznih Medicinski uvjeti:

Q10, kada se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima rak, zapravo mogao učiniti bolje rezultate ozdravljenja, posebno u slučajevima raka dojke. Droga i lijekova sa Q - 10, kao glavna komponenta su propisane za mozak i poremećaje u ponašanju, kao što su Parkinsonova bolest, Huntingtonova bolest, itd Ovaj enzim se koristi u liječenju mišićne distrofije, sindrom kroničnog umora ili CFS, i lajmske bolesti.

5. Pomaže u Mršavljenje:

S obzirom da je antioksidans, Q10 mogao osloboditi ljudsko tijelo od štetnih toksina, čime se osigurava bolji metabolizam. Što je veća metabolizam je brži gubitak težine će biti. Antioksidativni priroda ovog enzima pomaže u poboljšanju brzine sagorevanja masti tokom vežbanja, čime se promoviše gubitak težine.

6. Pomaže u Fortifying kose:

Ovaj antioksidans koenzim bori slobodni radikali oštećenja i jača kosu. Osim sprati otpadaka i prljavštine iz vašeg vlasišta, ona također smanjuje gubitak kose. Dakle, to pomaže kosu izgled puniji i deblji! Iako se pojavljuju dopuna ovog enzima je najbolji način za kontrolu pada kosu, možete koristiti i šampone koji sadrže enzim!

7. A Natural Energy Booster:

Koenzim Q10 koristi na usporavanje zgrušavanje krvi. Iako ne postoje studije da podrže ogromne prednosti Q - 10, to je naširoko koristi za povećanje energije u tijelu. To je zato što ovaj koenzim doprinosi proizvodnju ATP, što je molekula prisutna u ćelijama organizma. Ovo ATP, radi kao punjiva baterija i drži na prenošenju energije u ćelijama tijela, čime se povećava energetski nivo osobe.

8. Pomaže u liječenju genetskih i nasljednih bolesti:

Istraživači su proučavali Q - 10 efekat na nekoliko stečenih poremećaja i nasljednih oboljenja gdje postoji mitohondrija u kvaru. Q - 10 negira uticaj niskoenergetska disfunkcionalnih Mitohondriji i obnavljaju energiju potrebnu u organizmu. Od ovih enzima pomoći u poboljšanju izdržljivost u velikoj mjeri, oni se koriste za napajanje podizače i graditelji tijela.

9. Jačanje imunitet:

Ovaj koenzim je poznato da donese jači imuni sistem skupljaju neželjene radikala, koji inače otežavaju normalno funkcionisanje. To je razlog zašto je to propisano kao dodatak za one koji su izloženi uvjetima kao što je HIV / AIDS-a, migrena i glavobolja. Uz nudi olakšanje za muške probleme neplodnosti, također je efikasan u ublažavanju bolova u mišićima izazvan statina. Ovi enzimi su također jedna od propisane lijekove za snižavanje nivoa holesterola.

10. Za zdrava hrana, mladoliku kožu:

Studije pokazuju da aktuelna primjena Koenzim Q10 je korisno za vašu kožu. Antioksidativni priroda ovog enzima pomaže u popravljanje slobodnih radikala štete i olakšavanje fine linije, bore i druge znakove starenja. Prema tome, ovaj enzim može koristiti za posjedovanje čvršći, mlađi izgled kože.

Sada kada znate o Koenzim Q10 i njegove prednosti, da li ga neće uključiti u dijetu?

load...