Zdravlje i wellness

21 neverovatne zdravstvene prednosti ribljeg ulja kapsula

21 neverovatne zdravstvene prednosti ribljeg ulja kapsula

Da li ste ljubitelj morskih plodova? Da li volite da klanac sve vrste riba? Pa, onda sada imate bolje razloga da žude više od njih. Većina od nas ne može jednostavno poludi pri pogledu na ukusan morskih plodova servirano na pladnju. Zašto ne? To je ukusna kao pakao i iznenađujuće zdrav. Nije baka ti reći da konzumiranje ribe može da poveća svoje pamćenje moć? Nauka ima vremena i vremenske jednom dokazao da je to, u stvari, nije hipoteza, ali je istina. Za mnoge ljude konzumiranje ribe je malo problematičan. Stoga, riblje ulje kapsula je uveden. Lako je imati, pa čak i lakši za skladištenje. A najbolje od svega, to vam pruža sve pogodnosti slična onoj ribe.

E sad, zašto gubiti vrijeme kada možemo pogledati kroz popis neverovatnih zdravstvene prednosti riblje ulje kapsule ima za ponuditi.

Hajde, pomaknite se prema dolje!

Riblje ulje Kapsule-A Brief

Kapsule ribljeg ulja su naširoko koristi dodatke je iz ulja riba poput bakalara, iverak, haringa, losos, cipal, skuša, tuna, plave ribe, sardine, pastrmka, kitove bešike, itd Biti bogata omega - 3 masnim kiselinama poput Dokosaheksaenoična kiselina (DHA) i Eikosapentaenoična kiselina (EPA), vitamine, minerale, proteine ​​i druge vitalne hranjive tvari, ovi dodaci nude širok spektar zdravlje i ljepotu prednosti. Osim toga, kapsule ribljeg ulja i nositi alfa-linolenske kiseline ili ALA i gama-linolenske kiseline, što je samo divno za nas.

load...

Riblje ulje Kapsula zdravlja Prednosti

Riblje ulje kapsula je samo kao zlato za nas, tako i za one koji mrze miris ribe, ali žele da iskoriste prednosti. Evo kako možete imati koristi od ribe potrošnju ulja.

Riblje ulje koristi

 1. Smanjuje triglicerida
 2. Kontroliše krvni pritisak
 3. Sprečava kardiovaskularne bolesti
 4. Zadržava Bones Healthy
 5. Otklanja rizik od raka
 6. Održava bubrega pitanja na Bay
 7. Štiti od tip-II dijabetes
 8. Olakšava Trudnoća Komplikacije
 9. Promovira Mršavljenje
 10. Shields od zagađenja
 11. Sprečava oštećenja od sunca izloženosti
 12. Poboljšava mentalno zdravlje
 13. Poboljšava imunitet i metabolizam
 14. Pomaže u liječenju ADHD
 15. Poboljšava plodnost
 16. Zdravu kosu i kožu
 17. Nosi antiinflamatorno dejstvo
 18. Olakšava Artritis Pain
 19. Poslastice depresije
 20. Dobar za oči
 21. Najbolje za ljude koji ostvaruju

Zdravstvene prednosti

1. Lowers triglicerida

Riblje ulje kapsula uspješno donosi niz razine triglicerida u krvi.

Zašto to radi

Trigliceridi određeni tip masti, koji se mogu naći u našem krvotoku u dosta. Kada je količina triglicerida prisutan u krvi postaje veća od standardne razine, postajemo ranjivi na razne metaboličke sindrome uključujući i dijabetes, bolesti srca, itd U takvim situacijama, kapsule ribljeg ulja može biti od pomoći, jer mogu značajno smanjiti nivo triglicerida. Prema mišljenju naučnika, jedan 1 gm. Riblje ulje kapsule mogu smanjiti za čak 50% triglicerida u našem tijelu (1).

load...

2. Kontrole krvnog pritiska

Kapsule izrađene od Omega - 3 riblje ulje može da sruši nivo krvnog pritiska, osiguravajući stignete na svoje stare dane bez ikakvih zdravstvenih problema.

Zašto to radi

Omega - 3 masne kiseline čine Eikosapentaenoična kiselina (EPA) i Dokosaheksaenoična kiselina (DHA), zna da igra značajnu ulogu u širenju krvnih žila. To čini protok krvi kroz arterije glatko i donosi svoj pritisak dole u velikoj mjeri (2). Omega - 3 masne kiseline također imaju odličnu serumom i anti-upalni svojstva, koja drži hipertenzije na odstojanju.

3. Sprečava kardiovaskularne bolesti

Dnevna doza ribljeg kapsule ulja može osigurati pravilno funkcioniranje vašeg kardiovaskularnog sistema.

Zašto to radi

Kao što je ranije spomenuto, kapsule ribljeg ulja može smanjiti triglicerida i smanjiti nivo visok krvni pritisak sa svojim Omega - sadržaj 3 masne kiseline. Ovo pomaže u prevenciji i lečenju fatalnih kardiovaskularnih bolesti (3). Redovno konzumiranje ovog dodatka može smanjiti šanse za razvoj ateroskleroze (kaljenje zidova) ili blokade (zbog plaka formiranja) u koronarnim arterijama. Takođe, stavlja tačku na srčanog ritma abnormalnosti i smanjuje rizik od smrtonosnih kardiovaskularnih bolesti kao što su moždani udar, srčani udar, itd za 27%.

4. Drži Bones Healthy

Možete zadržati svoje kosti zdrav po opredjeljuju za kapsule ribljeg ulja. To može liječiti osteoporozu ili slabe kosti kod starijih osoba efikasno povećanjem gustoće kostiju i smanjenje stope gubitka koštane mase.

Zašto to radi

Omega - prisutan u suplemenata 3 masnih kiselina kontrolirati količinu minerala prisutnih u kostima i njihovih susjednih tkiva, što ih čini znatno jači. Dosljedno korištenje kapsula ribljeg ulja može izliječiti reumatoidni artritis, zajedno sa akutnim krutost bol i jutra u vezi sa njim (4).

5. Otklanja rizik od raka

Kada je u pitanju sprečavanje određenih vrsta raka, riblje kapsule ulja smatraju kao pouzdan lijek.

Zašto to radi

Budući da je bogat izvor omega - 3 masnih kiselina, može stimulirati rast normalnih i zdravih ćelija u našem organizmu. To također osigurava da se ne pretvore u kancerogene tumore kroz mutacije. Ona je također utvrđeno da kapsule ribljeg ulja može identificirati abnormalan rast ćelija (ako ih ima) formirana u našem tijelu i da ih zaustaviti iz dalji rast. Obično, možemo ostati daleko od dojke, debelog crijeva i raka endometrija uzimanjem tih dodataka na redovnoj osnovi (5).

6. Održava bubrega pitanja na Bay

Bilo da želite da zaštitite svoje bubrege od teške bolesti ili su već pate od bubrega problema, kapsule ribljeg ulja može biti čudo lijek za vas. Sve što trebate učiniti je da se 4 do 8 grama ovih dodataka svaki dan i gledati svoje zdravlje bolje.

Zašto to radi

Istraživanja su pokazala da dugotrajna upotreba kapsula ribljeg ulja može spriječiti određeni oblik glomerulonefritisa pod nazivom "IgA nefropatija" ili "Berger bolest." Oni mogu čak i odgoditi mogućnosti otkazivanja bubrega u bolesnika visokog rizika. Ako su funkcionalnosti bubrega pogođena dijabetesa, kapsule ribljeg ulja može pomoći ograničiti gubitak proteina putem mokrenja (6).

7. Štiti od tip-II dijabetes

Oni koji imaju dijabetes tipa II mogu imati koristi od kapsule ribljeg ulja kao dodatak radi kao anti-upalni agens zbog prisustva omega - 3 masnih kiselina u njoj. Ovaj kvalitet sprečava upale naših masnom tkivu.

Zašto to radi

Utvrđeno je da je upala masnih ćelija može dovesti do dijabetesa tipa-II izaziva otpor inzulina u našem organizmu. Sada znate zašto ove kapsule su imperativ za vas (7).

8. Olakšava Trudnoća Komplikacije

Riblje kapsule ulja može promovirati glatku i zdravu trudnoću olakšavanjem komplikacije povezane s njim.

Zašto to radi

Omega - prisutan u njima 3 masnih kiselina sadrže puno Dokosaheksaenoična kiseline ili DHA, koja je, kao jedan od glavnih konstruktivnih dijelova našeg mozga, kože, i retina, može da podstakne ukupni razvoj i rast fetusa u našoj utrobi. Ovi dodaci mogu obuzdati različite komplikacije koje mogu nastati u trudnoći, ograničavajući preranog rođenja i vodeći računa da je novorođenče nije pothranjeno. Također je vidljivo iz različitih studija koje redovno uzimanje kapsula ribljeg ulja može spriječiti ponoviti pobačaja i povećanje stope nataliteta u žena koje imaju antifosfolipidna sindrom (8).

9. Potiče mršavljenje

Sanjati bikini tijelo, ali ne mogu to postići? Riblje ulje kapsula je put kojim treba ići.

Zašto to radi

Oba DHA i EPA komponente omega - 3 masne kiseline prisutne u dodatku su efikasni u otklanjanju dodatnih masti u organizmu. Prema nalazima, unos od 6 grama ovog dodatka dan nam može pomoći da spali dovoljno kalorija, čime se topi tjelesne masti (9).

10. Shields od zagađenja

Oni koji žive u gradovima će razumjeti očajničku potrebu da zaštiti kožu od zagađenog zraka u okruženju. Riblje ulje dobiva posao.

Zašto to radi

Štiti organizam od štetnih efekata zagađenja zraka, dok rješavanje efekti izloženosti zagađenja (10).

11. Sprečava štete od izlaganja suncu

Ne možete izbjegavaju izlazak na sunce, i krema za sunčanje ne pokriva sve za Vas. Ali riblje ulje može vas zaštititi od štetnog djelovanja UV zraka. To se može koristiti za liječenje efekte dugotrajnog izlaganja suncu poput opekotina od sunca i sunčanja (11).

12. Poboljšava mentalno zdravlje

Trošimo sati rade da bi se osigurala naše fizičko zdravlje, ali negdje niz cestu, zanemarimo svoje jednako važan partner-mentalno zdravlje. Omega - 3 masne kiseline u ribljem ulju zadržati naš mozak zdrav, koja se bavi svim vrstama mentalnih poremećaja.

Zašto to radi

Redovno konzumiranje ribljeg ulja smanjuje rizik od depresije. To smanjuje nivo agresivnosti kao dobro. Takođe je poznato da se smanji mogućnost šizofrenije. Riblje ulje poboljšava koncentraciju, poboljšava pamćenje, pa čak i poboljšava kognitivne funkcioniranje mozga. Trudnice se savjetuje da se riblje ulje tako da će beba imati dobar mozak moć. Riblje ulje i efikasno sprečava Alzheimerove bolesti (12).

13. Poboljšava imunitet i metabolizam

Vaš imuni sistem bi trebao biti jači od bilo bakterija, virusa ili bilo čega što može učiniti bolestan.

Zašto to radi

Riblje ulje poboljšava imunitet da se bori protiv svih stranih čestica koje pokušavaju da nered sa svojim telom. Osim toga, povećava vaš metabolizam, koji drži ne samo vaše tijelo zdravo, ali i pomaže u izbacivanja tog debelog stvarno brzo (13).

14. Pomaže u liječenju ADHD

Attention Deficit hiperaktivnost (ADHD) je problem naći u ljudima, bez obzira na njihovu dob-mladi, srednje dobi, kao i stara. Hiperaktivnost, disleksija, emocionalna nestabilnost i nestalnost, nedostatak koordinacije, slabe pažnje i koncentracije, slaba memorija-to su neki od simptoma i posljedice ovog poremećaja. Neke studije su pokazale da uzimanje ribljeg ulja pomažu u liječenju ovih poremećaja (14).

15. Poboljšava plodnost

Redovno konzumiranje ribljeg ulja Vjeruje se da se poboljša stanje plodnosti kod žena, što u konačnici povećava šanse za začeće (15).

16. Zdravu kosu i kožu

Riblje kapsule ulja može poboljšati vaše ljepote u velikoj mjeri tako što vaše kože i kose bolje. Koristi se površinski kao i potroši za liječenje i prevenciju mnogih bolesti kože. To efikasno tretira akne, ekcem, osip na koži, crvenilo kože, čireva, i psorijaze. Riblje ulje također pomaže da zadrži vlagu u suhu kožu, držeći je dobro hidrirani.

Zašto to radi

Omega - sadržaj kiselina 3 masne dodatka može povećati proizvodnju kolagena u našem tijelu, dajući mladenački izgled. To može pomoći zadržati prirodnu vlažnost naših ćelija, održavajući kožu dobro hidratizirana tijekom cijele godine. Redovno konzumiranje ovih kapsula možete osloboditi problema akni i osigurati mane-free kože (16). Osim omega - 3s, kapsule ribljeg ulja su bogata proteinima. To jača našu kosu pramenovi iznutra, što ih čini zdravijim, i na kraju stimulisanje njihov rast.

17. Nosi antiinflamatorno dejstvo

Riblje kapsule ulje može srušiti upale u našoj krvi i tkiva. Dakle, to je ne čudi da je redovno savjetuje da oni koji pate od različitih stupnjeva kroničnih upalnih bolesti poput celijakije, gastrointestinalni poremećaji i slično (17).

18. Olakšava Artritis Pain

Mnoge studije su primijetili da riblje ulje kapsule zapravo može ublažiti bol uzrokovana artritisom.

Zašto to radi

Koristeći kapsule ribljeg ulja može stati na kraj korištenje nesteroidnih anti-upalnih lijekova, čime je postala prirodni lijek za ovu bolest. Ona također ima veliku ulogu u smanjenju uticaja hrskavice uništavanje enzima (18).

19. Tretira depresije

Siguran sam da niste baš ovo dati misao. Ali da, riblje ulje kapsula je u stanju da nas vraćanju iz mraka depresije i negativnosti.

Zašto to radi

To je ne iznenađuje prisustvo omega 3 masnih kiselina koje nas oslobađa od osjećaja tuge, anksioznost, mentalni umor, stres i naravno, depresija. Riblje kapsule ulja i stabilizirati naše raspoloženje, stoga čini da se osjećamo pomalo mirna i sastavljen (19).

20. Dobra za oči

Riblje kapsule ulja su neverovatno u nas štiti od bolesti oka. Ona također pomaže izbjeći makularne degeneracije, dar u starosti.

Zašto to radi

Riblje ulje je bogato omega - 3 masne kiseline koje su samo najbolje za naše oči (20).

21. Najbolji za ljude koji ostvaruju

Jeste li znali da se pojavljuju kapsule riba će Vam pomoći da prolio nekoliko kilograma dok vježbate?

Zašto to radi

Očigledno, to je zbog prisustva omega tri masnih kiselina koje čine ovo rješenje masti-gubitak reguliše pravilan metabolizam u organizmu. Preporučljivo je da se redovno dozu ribljeg ulja kapsule u pratnji aerobne vježbe tri puta tjedno za tri mjeseca da biste dobili najbolje rezultate (21).

Riječ oprez

Riblje ulje nudi čudesnu pogodnosti za naše zdravlje, ali baš kao i drugi komercijalizovanim proizvoda, također nosi određene rizike. Proći kroz poena ispod kako bi bili sigurni da ne ubijaju sebe ne znajući o neposredne opasnosti.

 • Predoziranja ribljeg ulja može dovesti do krvarenja i krvarenje moždani udar. Dnevni unos omega - 3 kiselina preporučuje od strane FDA je ograničena na 3000mg. Ali, to je važno za ljude koji pate od bilo kog zdravstvenog stanja na prvu obratite se lekaru znati odgovarajuće doze ribljeg ulja.
 • Također, predator ribe kao što su Sharks su kontaminirani toksinima, i to je razlog zašto treba izbjegavati ulje potiče od predatora ribe. Nađi ribljeg ulja potiče od ribe kao što su losos, haringa, skuša, koji ne samo da su hranljive, ali i siguran za konzumaciju.

Dakle, uzmite bocu kapsula ribljeg ulja i uživati ​​u njegovim mnoge prednosti. Ali ne zaboravite da pročitate naljepnice prije kupnje. Koristite li riblje ulje? Da li ste primijetili nikakav utjecaj na vaše zdravlje? Dijele svoja iskustva s nama. Samo volimo čuti od vas sve.

Do tada, pazite!

load...