Zdravlje i wellness

8 neverovatnih prednosti ulja od granatnog semena za kožu, kosu i zdravlje

8 neverovatnih prednosti ulja od granatnog semena za kožu, kosu i zdravlje

Drevni spisi i artefakata iz mnogih religija i kultura su priznali divno nutritivna i ljekovita svojstva od nara. Vjeruje se da potiče iz Persije i Azije, nar je narančasta veličine plod listopadni grm, botanički zove Punica granatum koji se sastoji od velikog broja meke, crvena, jestivo arils sadržane u debelom crvenom plašt. Ovi arils sadrže sjeme pokriven sloj vode Ladena želatinozne mase koja može biti duboko crvene, bijele ili ljubičaste boje.

Osim što je ukusna voće, šipak su vlaknastih; bogata vitaminima C i B5, polifenola, kalija i drugih minerala i hranljivih sastojaka koji pomažu da održavaju zdravu tijelu. Ljekovite prednosti ovog bobičastog voća, koje su pomogle da se izliječiti bolesti kao što su rak, visok krvni pritisak i problema sa kožom, često se pripisuje antioksidantima i punicic kiselina dostupan u bogatoj naftom prisutan u sjeme ovog voća. Organska nara sjeme ulje je ulje izvađen iz ovog semena u aril voća i ima dovoljno za zdravlje i ljepotu prednosti.

Nar Seed Oil: Health Benefits

1. Betters srčani zdravlje:

Fitohemikalije prisutan u ulje semenki nara pomaže u regulaciji nivoa holesterola u organizmu i isporučiti sa dobrih masti, čime pomaže u prevenciji srčanog udara, visokog krvnog pritiska, ateroskleroze i drugih kardiovaskularnih bolesti.

load...

2. Sprječava rak:

Oštećenja DNK može izazvati prekid u staničnog ciklusa i na taj način promovirati rast raka. Antioksidansi prisutni u ovom ulja imaju sposobnost da štiti ćelije od takvih oštećenja i stoga su korisni u liječenju i prevenciji dojke, debelog crijeva, rak prostate; Leukemije i tumora.

3. Pomaže u gubitku težine:

Flavonoidi prisutan u ovo ulje pomoći da se smanji holesterol, čime se smanjuje akumulaciju loših masnih ćelija i rezultiralo je pao dodatnih salo iz tijela.

4. Zaštita protiv bolova u mišićima i upale:

Konjugovane masne kiseline kao što su punicic kiselina prisutna u ovo ulje pomoći da se tijelo otporni protiv upale, ublažiti bol u mišićima i smanjiti otekline u tijelu.

load...

5. Povećava imunitet i sprečava hormonalne neravnoteže:

Fitoestrogeni prisutan u ovo ulje su korisni za liječenje i izbjeći hormonalne neravnoteže, a osnovni vitamin B, vitamin C i minerala sadržaj ovog ulja pomoći da se razvije i ojača imunitet sistem organizma.

Nar Seed Oil: Skin Prednosti

6. Pomaže u održavanju zdrave i besprijekoran kože:

Prirodni antioksidansi prisutni u nara ulje sjemenki pomoć štite kožu od štetnih slobodnih radikala, pomoć u regulisanju proizvodnju sebuma i pomoći u liječenju hormonalne neravnoteže u tijelu što posljedično pomažu u liječenju i prevenciji akni, a hidratantni učinak ove hranljivim sastojcima bogat naftom revitalizira i pomlađuje kožu da pomogne da izgleda glatko, mekana i bez mane.

7. Pomaže poslastica problema s kožom:

Ovo ulje pomaže u liječenje problema sa kožom poput ekcema, psorijaze i opekotine. Njegova moćna ozdravljenja kvaliteti su pomoći u obnovi rana, posjekotina, bubuljice, pukotine i druge pauze outa na kožu bez ostavljanja ožiljaka ili maraka iza. Je punicic kiseline u ulje semenki nara pomaže da se poveća proizvodnju i smanjiti slom kolagenih vlakana, čime se sprečava pojavu bora i drugih znakova starenja na koži. Antioksidansi poput vitamina C povećati elastičnost kože, poboljšanje tonusa kože i balansira pH kože za stvaranje zdravog, blistav i mladalačke kože.

Nar Seed Oil Hair Prednosti

8. Stvara jak i prekrasnim uvojcima:

Nara ulje semena slučajno favorit prirodni tretman za kosu za mnoge zbog velikog sadržaja punicic kiseline u njoj, što pomaže da se revitalizira i jačanje kose i čine ga jak, sjajan i zdrav. Visoke antioksidans i vitamina sadržaj ovog ulja pomoći da se poveća protok krvi u vlasište, jačaju krvne sudove i na taj način promovirati zdrav rast kose. To je prirodni ovlaživač i pruža vitalne hrani kosu. To pomaže da se smanji Ljuspanje, svrab vlasišta i stoga je povoljan način da se bore opšte probleme kosu kao perut, pad kose, tupost, suhoće i proređivanje kose, s kojima se suočavaju svi ovih dana.

Pogledajte video od StylecrazeTV - 10 Amazing Health Benefits Of nara

Nadam se da ćete naći članak informativno. Ostavite nam vaš feedback ispod.

load...