Zdravlje i wellness

12 vežbi za jogu za ublažavanje lica

12 vežbi za jogu za ublažavanje lica

Autor Napomena: Pri istraživanje na moj članak o joga asane kako bi se smanjila trbuh masti, sam otkrio informacije o određenim asane koje su odlične za mršavljenje lice. Nakon mjesec dana da se to njih religiozno, imam sada napeta, mršavog lica. Nemojte ih probati. Ovdje je link na asane za smanjenje članak trbuh masnoće sam napisao, u slučaju da želite da ih probam.

Izvajana, sušeno i zategnuta lica su u modi. Ako je vaše lice je višegodišnje bucmast, zaobljenim i heruvima, sve što želim je potez nad nevinim izgled i pretvoriti ga u elegantan i sparnom jedan. Postoji mnoštvo lica mršavljenja vježbe će vam pomoći da to postići i ovdje su 12 od njih navedene za vas.

Face-Slimming Yoga vježbe

Joga nije toliko brz kao i druge mršavljenja prakse koje možete pribjeći, ali to je prirodno, bezbolno i dugotrajan. Pokušajte neke od ovih dole navedenih najmanje tri mjeseca da vidi pozitivne rezultate.

load...
 1. Simha Mudra (Lion Pose)
 2. Jivha Bandha (zaključano Tongue Pose)
 3. Jalandhar Bandha (Chin Lock)
 4. Fish Face
 5. Mouthwash Tehnika
 6. Cheek Uzdizanje
 7. Chin Lift
 8. Vrat Roll
 9. Usne Pull
 10. Vilice za javnost
 11. Eye Focus
 12. Puhanje zraka

1. Simha Mudra (Lion Pose)

Prednosti: Simha Mudra stimuliše i tonova sve mišiće lica. To je jedan od najboljih asana za lice.

Postupak: Klekni i stavite ruke na butine. Bacite vilice i otvori usta široko. Držimo ti jezik prema dolje, prema bradi, nasilno. Dok diše kroz usta, napraviti zvuk u grlo da replicira rika lava. Ponovite vježbu nekoliko puta.

2. Jivha Bandha (zaključano Tongue Pose)

Prednosti: Jivha Bandha dleta lice i oblikuje vaše vilice. Uz to, također tonira mišiće lica.

Postupak: Sedite u položaju lotosa. Stavite ruke udobno na krilu. Postavite vrhom jezika u odnosu na gornji zid usta kao da pokušavate da proguta usta. Držeći svoj jezik na taj način, otvori usta polako i potpuno dok ne osjetite istezanje u grlu i vratu. Ponovite nekoliko puta. Dišite normalno kroz nos.

load...

3. Jalandhar Bandha (Chin Lock)

Prednosti: Jalandhar Bandha oblikuje vaše lice i tonira vaše lica i vilice mišiće linije. To je blagodat za osobe sa francuskim bradu kao vježba je vrlo efikasna u uzimajući osloboditi od njih.

Postupak: Sedite u poziciju Lotus. Diši duboko. Stavite ruke na koljena, podignite ramena i savijati naprijed. Pritisnite bradu čvrsto protiv svoje grudi i između dva okovratnik kosti, zatvarajući svoj cijevi hrane. Zadrži dah što je duže moguće. Osloboditi i ponavljanja.

4. Fish Face

Prednosti: Riba tonove na licu i proteže obraza mišiće. To čini vaš obraze manje mlitavim i lice elegantan.

Postupak: Suck obraze i usne unutra i pokušati da ponovi ribu lice. Holding to lice, pokušaj da se osmehne. Ćete osjetiti burn u obraze i vilicu. Opustite se i ponovite vježbu.

5. Mouthwash Tehnika

Prednosti: Mouthwash tehnika tonovi obraze i drži podbradak na distanci.

Postupak: Napunite usta sa zrakom. Prenijeti zrak u usta iz jednog ugla u drugi sličan čišćenje usta uz ispiranje usta. Nastaviti postupak za nekoliko minuta, opustite se i ponovite nekoliko puta.

6. Cheek Uzdizanje

Prednosti: Cheek Uplifts su savršeni za jagodice, smanjenje masti u njima i toniranje vaše lice da izgleda mlađe.

Postupak: Sedite udobno i osmijeh širok kao možete. Sada postavite kažiprst i srednji prst obje ruke na oba obraza. Uz pomoć prstiju, podignite obraza prema vašim očima. Stanite na nekoliko sekundi i opustite se. Ponovite vježbu nekoliko puta.

7. Chin Lift

Prednosti: Chin lift će riješi svoj podbratka i proteže se vilica, grlo, i vrat.

Postupak: sedi ili stoji udobno. Sada, nagnite glavu prema gore do plafona i oči po istom. Zategnite vaše usne i vire ih naprijed kao da pokušava da poljubi plafon. Držite se da je za nekoliko sekundi i pustite. Ponovite isti nekoliko puta.

8. Neck Roll

Prednosti: Rolling vrata je najefikasniji način da se riješi podbratka. To tonovi bradu, vilica i vrat mišića. To zateže kožu vrata i smanjuje opuštene kože i bora.

Postupak: Sedite udobno i glavu okrenut prema naprijed. Sada, nagnite glavu prema jednoj strani u skladu sa brade i okreni glavu u kružnim pokretima. Držite kičme ravno i ramena dole dok to radite. Napraviti kružnim pokretima u oba smjeru kazaljke na satu i pravac u suprotnom smeru za nekoliko minuta.

9. Usne Pull

Prednosti: usne Vuci tonira mišiće lica i daje vam visoke jagodice i istaknuti vilica. To čini da izgledaju mlađe.

Postupak: sedi ili stoji udobno, držeći glavu okrenut napred i pravo. Podignite usnu koliko god možete gurajući svoj donje vilice van. Morate osjetiti istezanje u bradu mišićima i vilice dok to radite. Ostati u tom položaju nekoliko sekundi, opustite se i ponovite.

10. Čeljusti Release

Prednosti: Kompresivna oslobađanje daje oštar i atraktivan jagodice, istaknuti liniju vilice i smanjuje podbradak. Prostire se mišići oko usana, vilice, i obraze.

Postupak: Seat sebe udobno i potez vilicu kao da jedete sa zatvorenim ustima. Dišite i dok ovo radim. Nakon toga, otvori usta kao širok kao moguće sa svojim jezikom postavljen na donji zubi. Držite ga za nekoliko sekundi i ponovite to nekoliko puta na potezu.

11. Eye Focus

Prednosti: Čini obrve glatko.

Postupak: Širom otvori oči. Pobrinite se da vaša obrve nisu naborane. Ostati na taj način kao i fokus na točku u daljini. Održavati poziciju za oko 10 sekundi, i opustite se. Ponovite četiri puta.

12. Puhanje zraka

Prednosti: Radovi na lica i vrata mišiće. Smanjiti podbradak i daje vam lift prirodno lice i vitkiji izgled vaše lice.

Postupak: Držite kičmu uspravno i nagnite glavu unazad. Osigurati oči su usmjerene na plafonu i možete ga vidjeti. Izvucite tvoje usne i duva vazduh. Raditi ovo za 10 sekundi, a zatim se opustite. Ponovite 10 puta.

Početi raditi ove vježbe joge za mršavljenje lice, i vidim tvoje lice bolje ranije nego što možete zamisliti.

Jeste li ikad pokušali Joga za tanki lice? Recite nam kako je to ti je pomogao? Nemojte komentirati u kutiji dat je u nastavku.

Odgovori stručnjak za čitalaca pitanja

Mogu li da se suoči joge više od jednom dnevno?

Joga stručnjaci ne preporučuju radi lice jogu za više od jednom dnevno, jer ne radi ništa ekstra za toniranje lica. Kao što kažu, bilo koji oblik vježbanja treba redovno uradi i na umjerenost kako bi dobili željene rezultate. Preteruje lice joga moći napeto lice mišiće i uzrok boli. A 10 15 minuta dnevno režima za gornje i donje lice svaki je dovoljno dobar da dobije podatna, zdrava i sjajna lica. Ona također radi na svom ten i opušta mišiće lica, ih dovodi u savršenoj formi. Joga lice obično pokazuje pozitivne rezultate u roku od nedelju dana.

Kako lice joga utjecati na moju kožu?

Joga lica utječe na vaše kože na mnogo pozitivnih načina. Pokret strukturiran lice tokom joge radi hipoderm, dermisa i epidermisa, što nije ništa drugo nego niže, srednje i gornje slojeve kože. Ako se uradi kao što je preporučeno, povećava protok krvi, čime se hrani ćelije lica i dajući im potrebnu količinu kisika. Uz redovnu lice joga sesije, toksini u pore su uklonjene. To čini kožu lica vlažna i blistava. Yoga također stimuliše proizvodnju elastina i kolagena koji pomaže da se ton vaše lice. Joga lice je jednostavan, bezopasan, i efikasna.

Koliko dugo će trebati da vidite rezultate iz načina lice joga?

Ako se uradi redovno za za 10 - 15 minuta na gornje i donje lice svaki, lice joga počinje pokazuje početne rezultate u roku od nedelju dana. Ćete osjetiti vaše mišiće lica opustiti nakon svake sjednice, zatim vidljive rezultate. Kao što ste i dalje sa jogom lica za nekoliko tjedana, znaci zdrave kože i zategnuta mišići su evidentni ne samo na lice, ali i na vratu. Fine linije i mrlje početi nestaju ako držiš svoj režim za četiri mjeseca. Mnogi su podijelili svoja iskustva tražim i osjećaj godina mlađi nakon nastavka lice joga za više od godinu dana.

Imao sam kozmetičku / plastičnu operaciju, mogu li još uvijek suočavaju jogu?

Da! joga lice može učiniti čak i nakon kozmetički ili plastične kirurgije. To je bezopasno i da će, u stvari, oporavak oštećenja kože koje donosi operacije. Iako je poželjno da se mišljenje lekara pre početka lice joga režima, nikakvih pritužbi nikada nisu prijavili do danas. Joga lice će vratiti prirodan sjaj kože, što je zdrav i podatnom. Redovno rade to će zadržati potrebu za budućnost kozmetičke operacije na odstojanju. Ponekad se kozmetički kirurzi preporučuju neku vrstu vježbe lica nakon operacije. A šta može biti bolja opcija nego lice jogu?

Da li postoje sigurnosne aspekte treba uzeti u obzir?

Joga, u bilo kojem obliku, je apsolutno siguran sve dok se to radi na pravi način. Ono što je važno je da pažljivo slijedite upute i raditi samo ono što je preporučeno. Jezgra joge leži u usavršavanju tehnike disanja. Tako lični joga trener je uvijek bolja opcija od učenja joge online ili iz neobučeni osobe. Izuzetno je važno da obavijestite instruktor joge o vašim problemima kože, bolovi u zglobovima, i druge zdravstvene probleme u unaprijed. Ako se suočavaju sa ozbiljnim zdravstvenim problemima ili problema s kožom, savjetovanja sa svojim lekarom pre nego što se lice joga sesije je preporučljivo.

load...