Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti Rooibos-a za kožu, kosu i zdravlje

10 neverovatnih prednosti Rooibos-a za kožu, kosu i zdravlje

Ako se dogodi da vidite Rooibos biljka u divljini, možete lako pomisliti ova metla kao postrojenje za korov. Ali Južnoafrikanci su otkrili nevjerovatan prednosti ove biljke odavno!

Rooibos pripada mahunarki porodice biljaka. To je pogrešno identificiran kao biljka čaj, ali Rooibos je biljka koja se najčešće koristi kao čaj. Nefermentisani ili zelene rooibos imaju blagi okus, a fermentiranih rooibos ima sladak ukus. Tradicionalne Rooibos je prirodni proizvod koji nema konzervansa, aditiva ili bojila. Dajte nam uvid u The Amazing prednosti Rooibos za kožu, kosu i zdravlje!

Koža Prednosti Rooibos:

1. Anti-aging svojstva:

Rooibos je obogaćen odličan antioksidant poznat kao superoksid dismutaza. Ovaj antioksidans je odličan anti-aging supstanca. Superoksid dismutaza prisutan u rooibos pomaže u smanjenju bora i povećava proizvodnju zdrave stanice kože.

load...

2. Sprečava Skin Poremećaji

Visok nivo flavonoida u rooibos pomoći u prevenciji bolesti kože kao što su ekcem i akne. Možete ili piti Rooibos čaj ili nanesite ga direktno na kožu u borbi protiv akni. To također doprinosi zdraviju kožu.

3. Ublažio bakterijskih infekcija:

Rooibos ima antibakterijska i antialergijski svojstva. Ova svojstva pomažu u borbi protiv raznih bakterijskih infekcija na koži i da ih spriječi ponovo javlja. Ona također pomaže u ublažavanje alergija.

4. Potiče zdravu kožu:

Rooibos sadrži visok nivo vitamina i minerala poput vitamina D i cinka, koji pomaže da koža zdrava i sjajna iznutra. Pio taj zdravi čaj ne samo da daje lepu kožu, ali i pomaže ukloniti mrtve stanice iz naše kože.

load...

Kosa Prednosti Rooibos:

5. Poboljšava rast kose:

Redovno konzumiranje rooibos čaja može povećati rast kose. Rooibos je obogaćena mineralima kao što su cink, kalcij, bakar, i kalij koji ne samo da promoviraju rast kose uz jačanje korena kose.

6. Sprečava Grey kose:

Ne treba da se preko 40 imaju sijede kose! Zahvaljujući povećanju stresa i zagađenja, prosede kose više nije simptom starosti. Visoke razine bakra prisutan u ekstraktu rooibos pomoći spriječiti preuranjeno prosjed kose. Tako gutljaj Rooibos čaj za kosu bez trunke sive!

Zdravstvene prednosti Rooibos:

7. Pojačava imuni sistem:

Rooibos je prepun jedinstvenim i složenim mješavina antioksidansa. Ove Rooibos antioksidansi jača naš imuni sistem koji nam pomaže da održimo fitness dok nas održava zdravlje iznutra.

8. Sprečava Srce Napadi, Strokes, i Rak:

Antioksidansi prisutni u rooibos vezuje slobodne radikale prisutne u organizmu, što biste sprečili da ga oksidacije sa holesterola i začepiti krvne sudove. Začepljene krvne žile može izazvati srčani ili moždani udar. Antioksidansi prisutni u Rooibos takođe sprečavaju oštećenje ćelija i raka.

9. Pomaže oslobodite stresa i hipertenzije:

Rooibos je biljka koja je bez kofeina i nema kilodžulima. Potrošnja kofeina ima tendenciju da se podigne tijelo krvni pritisak, što dovodi do stresa i hipertenzije. Istraživanja su pokazala da konzumiranje Rooibos čaj je vrlo dobar u kontroli nivoa krvnog pritiska organizma, sprečava stres i hipertenzije.

10. Mršavljenje:

Fermentiranih Rooibos ima iznenađujuće slatkog ukusa. Zamjenom redovnih čaj sa rooibos čaj može pomoći da izbjegnete unos šećera. To je odličan način za kontrolu apetita i bacaju te dodatnih dinara iz organizma.

Dakle, sada znate zašto Južnoafrikanci pili Rooibos čaj s takvim uživanjem! Vi možete imati koristi od dobrote Rooibos. Najbolji način da žeti koristi od ove biljke je Rooibos čaj. To ne samo da nas čini zdravom i sprečava razne zdravlje, kožu, i problemi vezani za kosu, ali i nas vodi ka zdravijem načinu života.

Rooibos čaj ili labave bilja je lako dostupan na tržištu po vrlo povoljnoj cijeni. Ne postoje nuspojave od Rooibos, što ga čini vrlo zdrava opcija za vas. Ako želite da dijele bilo koje druge činjenice u vezi sa rooibos, slobodno ga podijelite s nama u komentarima ispod teksta.

load...