Zdravlje i wellness

15 najboljih pogodnosti semena squasha o kome biste trebali biti upoznati

15 najboljih pogodnosti semena squasha o kome biste trebali biti upoznati

Squash sjemenke su bogate nutritivne vrijednosti i odličan izvor vitamina kao što su B1, C i beta karotena. Dakle, sjeme nude mnoge prednosti, zajedno sa svojim različitih okusa i svojstava ozdravljenja. Squash sjeme se uzgaja u velikim količinama u Meksiku, Indiji, SAD-u i Kini.

Pogledajmo na vrhu 15 koristi od ove divne dar prirode:

1. Grickalice:

Squash sjemenke su odličan snack zbog pogodan dostupnost i za zdrave hranjive tvari koje sadrže. Squash sjemena može biti iskusni i pečeni.

2. Artritis:

Squash sjemenke su korisne za liječenje artritisa. Oni su protuupalno, čime se smanjuju ukočenost, bol i oticanje u slučaju artritisa. Ovi nemaju nuspojave poput povećane štetne masti, masti, peroksidi koji je zapravo red zglobova i povećati simptome artritisa.

load...

3. Bone Health:

Nedostatak cinka može dovesti do lomova kostiju. Squash sjemenke su dobar izvor cinka koji povećavaju gustoću kostiju. Osteoporoza može biti uzrokovana zbog niske razine cinka u organizmu, što dovodi do slabljenja kostiju kuka i kičme.

4. Iznutrice:

Squash sjemenke su korisne za liječenje crijevnih problema. Gastritis se leči konzumiranja squash sjemena. Indijanska plemena koriste squash sjemena za riješi parazita kao parazit i roundworm. Squash sjemena također slijedi laksativ.

5. L-triptofan- sero:

Squash sjemena sadrže L-triptofan- sero koji tretira depresiju. L-triptofan- sero, aminokiselina, je vitalni nutrijent i moraju se uzeti u umjerenom nivou.

load...

6. Prostate zdravlje:

Squash sjemena ulje ima pozitivne efekte na zdravlje prostate. Benigne hipertrofije prostate (BPH) povećava prostatu stimulacijom testosterona i dihidro testosterona. Sjeme ulje od tikvica i usporava umnožavanje stanica.

7. Anti-stres:

Ove sadrže glutamat koji je neophodan za sintezu γ-amino maslačna kiselina (GABA). Ovo je anti-stres neuro kemijske unutar mozga koji smanjuje anksioznost, razdražljivost, i druge neurotična problema.

8. Aminokiselina:

Sjeme sadrže protein - aminokiseline triptofan i glutamat. Triptofan biva pretvoren u serotonin i niacin, prirodni pilulu za spavanje.

 9. Antioksidansi:

Squash sjemenke su odličan izvor antioksidanta vitamina E koji je dobar liposolubilni antioksidans. To čini se ćelije tkiva od slobodnih radikala tijekom ozljede i održava integritet sluz membrana. Ovo također štiti kožu od slobodnih radikala.

10. Kolesterol:

Oni imaju visoku kalorijsku proteina, masti i bogati su mono-nezasićene masne kiseline (MUFA), što smanjuje loš LDL kolesterol i povećava dobar HDL holesterol u krvi. Ovo također pomaže u prevenciji koronarne bolesti i moždanog udara.

11. Dijabetes:

Squash sjemena ekstrakt tretira dijabetes i poboljšava regulaciju inzulina kod pacijenata. Održava funkciju bubrega kod dijabetesa. Ovo smanjuje oksidativni stres koji igra vitalnu ulogu za održavanje nivoa šećera u krvi.

12. Antimicrobial:

Squash sjemena ekstrakti i ulja imaju antimikrobna, anti-gljivične i anti-virusnih koristi.

13. Poboljšava raspoloženje:

To je prirodan način da se ohladi na vrućine, glavobolja, bol u zglobovima i poboljšava raspoloženja u PMS kod žena. Ovo također smanjuje nivo holesterola i krvnog pritiska.

14. Gubitak težine:

Squash sjemena može pomoći da izgubite težinu, jer oni su puni vlakana i proteina. Ovo također sadrži protein koji pomaže da vam potpuniji za duži vremenski period.

15. Seksualno prednosti:

Oni imaju mnoge seksualne prednosti i poznati su kao "spavaća soba Powerhouse '. Ovo djeluje kao seksualni stimulans, je prostata-prijateljski i podiže libido. Ovo pomaže u održavanju zdravog funkcioniranja prostate i povećava seksualnu aktivnost. Ovo sadrži fosfor koji igra važnu ulogu za zdrav erekciju i jak libido. Cinka u sjemenkama održava hormona testosterona i proizvodnju zdrave sperme kod muškaraca. Ona kontrolira oslobađanje sperme kod muškaraca pri mokrenju i sadrži aminokiseline, miozin za kontrakcije mišića i energije.

Da li jedete squash sjemena? Da ostavite nam komentar ispod.

load...