Zdravlje i wellness

12 neverovatnih prednosti Queen's Flower-a za vaše zdravlje

12 neverovatnih prednosti Queen's Flower-a za vaše zdravlje

Kraljica je cvijet, poznat još u narodu kao Giant Crape Myrtle i Banaba, je listopadno drvo koje možete naći u Indiji i Šri Lanki. Poznati u Hindi kao Jarul, ovo je vrlo popularna biljka koristi u narodnoj lijekova. Desno od suzbijanje spiralno nivoa šećera u krvi za regulisanje krvnog pritiska, ova biljka ima priličan broj zdravstvenih prednosti za ponuditi. Bogata tanina, ellagitannin Lagerstroemin, korosolička kiselina, i gallotannins, ova biljka je skladište zdravstvene beneficije koje definitivno treba iskoristiti.

Top 12 Zdravstvene prednosti Banaba:

Hajde da pogledamo različite zdravstvene prednosti ove biljke da bi se zdravo:

1. Cure za trbuh Oboljenja:

Korijeni ove biljke se koriste u narodnoj lijekova kao lijek za različite uvjete želuca. A Ukuvano napravljen od kore Banaba je poznato da ponudi olakšanje od dijareje i olakšati grčeve uključeni.

load...

2. Prirodni lijek za zatvor:

Banaba je bogata dijetetskim vlaknima. Dakle, ljudi koji pate od opstipacije ili čvrstog stolice mogu koristiti lišće, kora, i cvijeće Jarul kako bi se olakšao stolice i izglađuju pokrete crijeva. To je, pak, nudi olakšanje od opstipacije. A Ukuvano napravljena pomoću lišća bio je prilično popularan kao sredstvo za čišćenje.

3. Cure Za aftoznih stomatitis:

Poznati češće kao rak rane, to su bolni plikovi koje se pojavljuju na rubovima jezika i obraza zidova. Oni su crvenkaste boje i imaju blago upale. Probajte ispirati grlo pripremljen pomoću korijena ili plodova Banaba. Ispirati grlo tri puta dnevno za brži oporavak.

4. Prirodni diuretik:

Diuretik priroda cvijeće i lišće ove biljke omogućava da se koristi kao snažan protuotrov za visoku temperaturu. Popijte Ukuvano napravljena pomoću korijena i cvijeća triput dnevno za obaranje temperature spiralne.

load...

5. Cure Za urinarnog uvjeti:

Infuzija ili Ukuvano pripremljene pomoću Banaba lišće se zna da imaju pozitivan utjecaj na razne urinarni poremećaji, uključujući dizurija i bubrega upala. Prema studiji, uključujući i vodeni ekstrakti Banaba lišća u vašoj ishrani može da spreči i leči hiperuricemije.

6. Antidote visokog krvnog Pressure Level:

Istraživanja se obavljaju na pozitivan utjecaj ove biljke u suzbijanju niz nivo nivo krvnog pritiska, čime se olakšava od hipertenzije i drugih povezanih zdravstveno stanje. Samo 2 šolje ovog čaja napravljen od sušenog lišća ove biljke može pomoći u ublažavanju hipertenzije. To u konačnici sprečava neželjene zdravstvenog stanja.

7. Snažan Antidote za dijabetes:

Ova biljka može se koristiti kao moćan oružje za kontrolu razine šećera u krvi u tijelu. Ona pomaže u što se razbije ugljikohidrata i šećera, dok olakšavajući njihovo izlučivanje iz organizma. Ellagitannin, prisutan u lišću kraljice cvijeća, poznato je da posjeduju snažan svojstva koja omogućavaju da se koristi protiv dijabetesa. Ona ima moć sličan inzulina, koji regulira apsorpciju glukoze. U isto vrijeme, ove hemikalije takođe prikazati sposobnost da ometaju adipocit diferencijacije. Plus, oni zapravo mogu otežati transport glukoze kroz tijelo.

Odlučite se za starije lišće i zreli plodovi jer je poznato da imaju bolje dijabetes kontrolu svojstva. Jedan 20 grama sušenog voća u 100 cc voda se zna da ima učinak od 7,5 jedinica inzulina. Zar to nije neverovatno?

8. Antikancerogeno Svojstva:

U corsolic kiselina prisutna u listovima kraljice cvijeća omogućava da se koristi kao opcija prirodni tretman za različite vrste raka, uključujući i jetre, dojke, grlića maternice i rak krvi.

9. Prirodni Antidote Za metaboličkog sindroma:

Metabolički sindrom je skup medicinskih stanja, koji, ako se ne zbrinuti na vrijeme mogla eskalirati kardiovaskularnog stanja, kao što su moždani udar i ateroskleroze. Studije su pokazale da ekstrakt lišća Banaba zapravo može pomoći u borbi protiv različitih medicinskih stanja. Neki od ovih uvjeta su gojaznost, hipertenzija i dijabetes koji spadaju u metabolički sindrom.

10. Čuva vaše srce Sef:

Kraljica je cvijet ima snažan utjecaj na suzbijanje holesterola, kao i nivo triglicerida, što zauzvrat pomoći u štiti srce od uslova, kao što su arterioskleroza i infarkt miokarda.

11. Innate Anti-upalni svojstva:

Slobodni radikali, ako se ostavi neukroćena, bi moglo da izazove bolnih upalnih stanja, kao što je artritis. Lišće Jarul se zna da imaju potencijal da očisti slobodnih radikala. Također sadrži mnoge anti-upalni agensi za liječenje raznih bolesti.

12. Pomaže u Mršavljenje:

Listovi ove biljke, zajedno s nekim drugim prirodnim dodataka, poznati su kao pomoć mršavljenja. Možete koristiti mješavinu kofeina i zelenog čaja sa ovim listovima da bi vaš metabolizam brzo pojačanje i zadržati svoj nivo apetit pod kontrolom.

Ostali Zdravstvene prednosti Queen cvijet

Dolje navedenih koristi tek treba da se dokaže i osnovana, ali istraživanja ukazuju i na ove potencijalne prednosti koje nudi Banaba:

  • Sjeme ekstrakti prikazati antibakterijska svojstva
  • Ekstrakti ellagic kiselina možda ćete zaštiti od zaraze HIV-om
  • Vodeni ekstrakt lišća pokaže ksantin oksidaze inhibicija svojstva

Vrlo malo istraživanje je provedeno na dugoročno korištenje kraljice cvijeća. Dok su prednosti su zaista primamljivo, pobrinite se da se obratite lekaru pre nego što počnete da koristite ovo izbjegli neželjene negativne efekte.

Da li koristite bilje bilo koje vrste? Da li mislite da bilje raditi u dajući vam zdravije tijelo? Hajdemo razgovor je počeo! Samo upišite svoje mišljenje u komentarima ispod teksta.

load...