Zdravlje i wellness

Kako to raditi Baddha Konasana i kakve su njegove koristi

Kako to raditi Baddha Konasana i kakve su njegove koristi

Sanskrit: बद्धकोणासन; Baddha - Bound, Kona - Angle, Asana - Pose; Proglašen BAH-dah kupe AHS-Anna

Ova asana je dobio ime po sanskritu riječi baddha što znači vezan, Kona znači kut ili split, i asana znači držanje. Najčešće, naći ćete obućari sjedi u tom položaju kao oni nastave sa svojim svakodnevnim poslovima. Dakle, drugo ime za Baddha Konasana je Cobbler pozu. Takođe se zove leptir Pose kao otvoreni kukovi pridružili stopala i gore i dolje pokreta podsjećaju na stav leptira u pokretu. Iako je krajnje jednostavna, ima puno koristi za svoje kreditne.

Sve što vam treba da znate o Baddha Konasana

 1. Ono što bi trebali znati prije to uradite Asana
 2. Kako da se uradi Baddha Konasana
 3. Mjere opreza i kontraindikacije
 4. Početnički Savjeti
 5. Advanced Pose Varijacije
 6. Prednosti Cobbler Pose
 7. Science Behind The Baddha Konasana
 8. Pripremni Poses
 9. Pratite-Up Poses

Ono što bi trebali znati prije to uradite Asana

Ova asana mora biti praktikuje sa drugim joga asane u ranim jutarnjim satima. Ali, u slučaju da ne može probuditi ili imaju druge poslove da prisustvuju na ovaj asana se može obaviti u večernjim satima.

load...

Samo budite sigurni da ostavite razmak od najmanje četiri do šest sati između obroka i vaše prakse. Vaš želudac i crijeva mora biti prazan kada to radite asane.

Nivo: osnovni stil: Vinyasa Trajanje: 1 do 5 minuta Ponavljanje: Nema Jača: kukova, noge, Donja leđa, stomaka Stretches: Koljena, bedra, prepone

Kako da se uradi Baddha Konasana

 1. Sjediti uspravno. Protegnuti noge. Izdahnite, i savijte koljena kao što povucite pete prema karlicu. Pritisnite tabane blizu zajedno, i neka vam koljena pasti na stranama.
 1. Ponesite pete što bliže karlicu što možete. Zatim, koristeći palac i svoj prvi prst, drži veliki palac od noge. Pobrinite se da vanjske rubove stopala uvijek mora biti pritisnut na pod.
 1. Jednom kada se ugodno u položaju, brzo provjeriti da li vaše stidne kosti i trtičnu kost su na jednake udaljenosti od poda. Karlice mora biti u neutralnom položaju, a perineum mora biti paralelno sa podom. Pobrinite se da vaša torzo je produženo kroz vrha grudne kosti, i vaše lopatice čvrsto pritisne na leđima. Sakruma također mora biti čvrsta.
 1. Uvijek imajte na umu da je vaša koljena treba nikada biti prisiljen na terenu. Možete pokušati smanjiti glave butne kosti prema podu. To će automatski dovesti kolena dole. Držite poza za oko jedan do pet minuta. Udahnite i podignite koljena i proširiti vaše noge. Opusti se!

load...

Mjere opreza i kontraindikacije

Bacite pogled na neke bodove oprez dok ovo radite asane.

 1. To je najbolje da se izbegne ovo asana ako imate povrede kolena.
 2. Ne praktikuju ovaj asana ako menstruaciju.
 3. Ako patite od išijasa, sjedi na jastuku i bave ovim asana.

Početnički Savjeti

Spuštanje koljena tako da sjede stan na katu može biti teško, pogotovo ako kolena su visoki, a leđa se zaokružuje. Možete sjesti na veliku podršku da stvari lakše dok se ne naviknete na asane. Podrška može biti kao visok kao jednu nogu od poda.

Advanced Pose Varijacije

Možete zadržati svoje noge dalje od srednje linije da se formira veći kut između donjeg i gornjeg dijela nogu. Ovo će intenzivirati pozu.

Kao drugi varijacija, jednom kad preuzme Baddha Konasana, izdahnite i nagne naprijed, kao da je vaš torzo je između koljena. Morate da gura naprijed iz kukova, a ne struka. Push laktove telad ili svoj unutarnji bedrima, ali bi bili sigurni da se nikada ne gurnuo protiv kolena. Odmoriti glavu na podu.

Prednosti Cobbler Pose

Ovo su neke sjajne prednosti Baddha Konasana.

 1. Ova asana u velikoj mjeri koristi trudnice, pomažući im da imaju glatku i lako isporuke.
 1. Ova asana poboljšava funkcioniranje reproduktivnog sistema kod žena.
 1. To pomaže da se poboljša cirkulaciju krvi po celom telu.
 1. Stimulira bubrege i prostatu uz mjehura i abdominalnih organa kao dobro.
 1. Ovo asana je veliki oslobađanje od stresa. Ona također pomaže smanjiti umor.
 1. Pomaže izliječiti menstrualne tegobe.
 1. Poboljšava prepone i fleksibilnost kukova regiona, dajući koljena, unutrašnje butine i prepone jako istezanje.
 1. Takođe je popravila držanje, jer se proteže vašu kičmu, i pomaže osloboditi išijas.
 1. Ova asana pomaže da se izliječiti astmu, ravna stopala, neplodnost, i visokog krvnog pritiska. Kaže se da je uobičajena praksa ove asane možete zadržati bez bilo koje vrste bolesti.

Science Behind The Baddha Konasana

Ova asana je tako lako da se radi samo o bilo ko može da uradi. To daje i svoj unutarnji bedra i prepone dobar istezanje. Takođe, poboljšava fleksibilnost kukova, stopala, gležnjeva i koljena. To otvara sredinom pojas regiji i povećava cirkulaciju krvi u ovoj oblasti. Možete dati kukove dobar masaža sele iz jedne strane na drugu.

To je također velika prenatalne poze. To ne samo da obogaćuje reproduktivni sistem, ali i povećava plodnost i olakšava rad.

Pripremni Poses

Supta Padangusthasana Virasana Vriksasana

Pratite-Up Poses

Jednom kada ste gotovi s ovom asana, možete to učiniti bilo koji stoji poza, naprijed krivinama, ili sjedi obrta.

The Butterfly Pose je zaista sretan poza. Naći ćete olakšanje, i fizički i psihički.

load...