Zdravlje i wellness

11 neverovatnih prednosti vode Hyssop za kožu, kosu i zdravlje

11 neverovatnih prednosti vode Hyssop za kožu, kosu i zdravlje

Da li je voda hisopa riječ zvuči poznato? Da, govorimo o istom biljka koja se koristi za liječenje bezbroj zdravstvenog stanja i koji čini sastavni dio Ayurveda.

Iako je naučno ime ove divne biljke ili ljekovitog bilja "Bacopa Monnieri", to se češće naziva "Brahmi 'u indijskoj ajurvedske medicine i jednostavno poznat kao' voda hisopa 'među mnogo praktičara medicine zapadnom svijetu. To je divna biljka sa zadivljujućim zdravstvene prednosti i korisna je u liječenju neuroloških problema. Raste uglavnom na jugu azijskim zemljama Vijetnama, Pakistana, Indije, Šri Lanke i Kine. Ova biljka može se lako uzgaja u vlažnim uslovima ribnjak. Biljka je malo gorka ukusa i koristi se u salatama i supama. Također se koristi u mnogim dijelovima indijskog potkontinenta.

Hranljive vrednosti vode Hyssop:

Je Brahmi cvijet je pun vitalne vitamine i minerale potrebne za ljudski organizam i njegovo normalno funkcioniranje. To je dobar izvor betulinic kiselina, askorbinska kiselina, glutaminska kiselina, pektinske kiseline i masnih kiselina.

load...

Upotrebe vode Hyssop za kožu i kosu:

Hajde da pogledamo vode hisopa koristi za kožu:

1. Skin Miracle:

Voda miloduh je poznato da je efikasna kada je u pitanju liječenje problema sa kožom kao što su čir, psorijaze, ekcema, i apsces. Takođe leči drugi problem zajednički kože na koju su mnogi ljudi skloni.

2. Smanjuje bore:

Voda miloduha se koristi u nekoliko Ayurvedska masti koje se mogu koristiti za smanjenje bora. Kada velikodušno nanosi na kožu, ove biljke zateže kožu, čineći izgledate mlađe i blistava.

load...

3. Antiseptic:

Ako ste slučajno smanjiti ili opekotine na ruci, možete sigurno koristiti ekstrakt vode hisopa prirodno tretirati opekotine. Hyssop ulje kada se primjenjuje na otvorenu ranu osigurava da se ne dobije septičku. Takođe ubrzava proces ozdravljenja.

4. Astringent:

Sada možete odbaciti one skupe adstrigense kao i njegov skupi kolege su voda izopa tinktura ne samo čisti kožu, ali i zatvara pore na koži. To se može koristiti za suzbijanje nastanka bora i opuštene.

5. Potiče rast kose:

Brahmi je poznat i da stimulišu zdravu kosu i rast kože u ljudskom tijelu. Hisopa vode ili Brahmi poznato je da se smanji pada kose i promovirati zdrav rast kose.

Zdravstvene prednosti The Wonder Cvijet:

Biljka hisopa voda nam nudi brojne zdravstvene beneficije. Neki od njih su:

6. Pomaže poboljšati Koncentracija:

Koja je sastavni dio ajurvedske medicine, u Brahmi cvijet je poznato da stimuliraju moždane protok krvi. Takođe je poznato da stimuliše kognitivne sposobnosti učenja kod ljudi. Prema Ayurveda, voda miloduh je efikasan način da se poboljša nečije memorije i mentalne sposobnosti. Ajurvedski praktičari će jamčiti da vaš memorije i sposobnost da se fokusiraju će se poboljšati s gutanje ovog veoma moćna biljka.

7. Antioksidans:

Ova biljka također ima anti-oksidansa svojstva i lako se može koristiti u dan-to-dan kuhanju kao salatu. Kada se konzumira u pravu dozama, ova biljka može pomoći izbaci toksina iz organizma.

8. Potentni za ublažavanje bolova:

Koristi se za liječenje glavobolje, bolovi u zglobovima, epilepsija, i bol u leđima spomenuti nekoliko. Ova biljka ima svoj put u pripremama mnogih izmišljotine koje se koriste za ublažavanje bolova.

9. Wards Away Rak:

Najnovija istraživanja ukazuju da je ova biljka ima antikancerogena svojstva i pomaže odbiti raka mnogih vrsta, kao što su želudac i jednjak raka.

10. Drži Ostalo Zdravlje Oboljenja Na Bay:

Ova neverovatna biljka se koristi u liječenju respiratornih problema poput astme i bronhitisa. Također se koristi za liječenje lepre i leucoderma.

11. Diuretici:

Listovi vode hisopa može se koristiti kao diuretik. Njegova upotreba pomaže u dobar protok krvi u tijelu.

Riječ oprez:

Iako ove biljke se koristi za liječenje nekih od najvažnijih ljudskih bolesti i zdravstvenih problema, ima i svoja ograničenja. Ako ste trudni, posjetite doktora prije konzumiranja bilo kakve biljke. Self lijekove nikada nije dobra ideja, čak i sa biljnim lijekovima. Prednosti ove biljke može se ostvariti ako koristite u umjerenim količina.

Sada kada znate mnoge prednosti ove biljke, to je vreme da donesem kući i staviti ih u dobre svrhe. Lako možete pripremiti mnogim zdravstvenim izmišljotine kod kuće tako što zajedno vode miloscu i drugih potentan bilja. To je vrijeme da se napusti skupe proizvode i otići prirodno!

Da biljke čine dio vaše zdravlje rutinu? Koja biljka ti je pomogao? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...