Zdravlje i wellness

10 ogromnih zdravstvenih prednosti plavog sira

10 ogromnih zdravstvenih prednosti plavog sira

Sam pomen sira čini nas sjetiti svih onih usta zalijevanje jela poput pljeskavice, salate, paste, propada i još mnogo toga, zar ne? Danas postoji bezbroj vrsta sireva na tržištu, plavi sir je jedna od njih. Pitate se što plavi sir i koje su koristi od plavog sira, ova poruka može vam pomoći! Nemojte čitati!

Ono što je plavo Sir:

Kao što ime sugerira, plavi sir je plavo-zelene boje, plijesni sir. Plavi kalupe prisutan u venama sira su zbog prisustva bakterija koje počinju starenje, čime prenoseći sir svojim karakterističnim plavim hladu.

Postoje različite vrste plavog sira, kao Roquefort, Danablu, Gorgonzola i Plava Stilton. To je niska u kalorija i puna različitih hranjivih tvari koje su bitne za naš organizam.

load...

Prednosti Blue Cheese

Kao što je već rečeno, plavi sir može biti korisno za naše zdravlje na nekoliko načina, a dat je u nastavku su 10 takvih plavim sirom.

1. Zdravlje srca:

Osim toga od plavog sira u vašoj ishrani može pomoći u smanjivanju rizika od kardiovaskularnih bolesti. Istraživanja su pokazala da ljudi koji konzumiraju plavog sira redovito imaju manji rizik od zaraze kardiovaskularnih bolesti nego njihovi kolege koji ne konzumiraju to. Plavi sir pomaže u snižavanju nivoa holesterola i sprečava upale arterija i zgrušavanje krvi u venama ili arterijama.

2. Borbe Artritis:

Kao što smo počeli starenja, više zdravstvenih problema su iskusni nas, artritis je jedna od njih. Plavog sira ima anti-upalni svojstva koja pomažu u smanjenju upale zglobova i ublažavanje artritisa bol. Osim toga od plavog sira u svoj plan prehrane smanjuje rizik od artritisa i pomaže u borbi protiv njega.

load...

3. Sprječava Osteoporoza:

Osteoporoza je stanje kad kosti postaju toliko slaba da oni imaju tendenciju da se slomi čak i blagi pad. To je češća kod žena nego kod muškaraca. Plavi sir je vrlo dobar izvor kalcija koji je važan za zdravlje kostiju. Jedne unce plavog sira ima oko 150 miligrama kalcija. Dakle, potrošnja plavog sira čini kosti zdrav i pomaže u prevenciji bolesti poput osteoporoze.

4. Poboljšava memorija:

Hranjive tvari prisutne u plavim sirom pomoći u jačanju memorije i borba memorije problema. Potrošnja plavog sira poboljšava rad mozga ćelije. Dakle, početi dodavanjem plavog sira dijeti svoju djecu "da poboljša svoju memoriju!

5. Izvor fosfora:

Plavi sir je vrlo dobar izvor fosfora. Ovaj mineral je veoma važan za zdrave kosti i zube. Nedostatak fosfora može dovesti do vezanih kosti probleme kao što rahitisa. Osim zdravih kostiju i zubi, fosfor i obavlja mnoge vitalne funkcije u organizmu.

6. Milk Protein:

Plavi sir sadrži proteine ​​mlijeka, tako da oni koji ne mogu piti mlijeko direktno zbog netolerancije na laktozu može ići za plavi sir kako bi dobili potrebne proteina.

7. Dental Health:

Jedan od manje govorio o prednostima plavog sira. Plavi sir je dentalni prijateljski. Prisustvo dobru količinu kalcija čini dobro za zube. Potrošnja plavog sira pomaže u prevenciji i borbi protiv plaka i karijesa.

8. Pojačava imuni sistem:

Istraživanja su pokazala da plava potrošnja sira jača imunološki sistem. Plavi sir može pružiti niz bitnih vitamina i minerala, uključujući vitamin A, vitamin D, kalij, natrij i cink. Drugim riječima, on igra važnu ulogu u prevenciji bolesti pružajući nam jak imuni sistem.

9. Protiv celulita:

Plavog sira ima anti-celulit imovine. Dakle, sprečava masti iz akumulira u obliku celulita.

10. Antiinflamatorni:

Upala je veliki problem koji muče većinu nas danas, a ukoliko se zanemare, mogu pretvoriti ozbiljne, pa čak i fatalne. Plavog sira ima protuupalno svojstva. Dakle, pomaže u borbi protiv različitih upalnih problema u našem tijelu. Stoga, uključuju plavi sir u ishrani danas i reći zbogom do upale!

Dakle, to je oko neverovatno zdravstvene koristi od plavog sira, sada pogledajmo u nutritivnu vrijednost od plavog sira.

Plavog sira Nutrition Facts (Iznos po 100 gm):

Informacije plavi sir u ishrani koristi se daje ovdje:

Kalorija 18%
Ukupni ugljeni hidrat 1%
Zasićene masti 93%
Holesterol 25%
Natrijum 58%
Vitamin a 15%
Vitamin b12 20%
Kalcijum 53%
Natrijum 58%
Fosfor 39%
Kalijum 7%
Selen 21%
Protein 43%

Nakon znajući iznad zdravstvene koristi od plavog sira, nećete imati svoje obroke bez porciju plavog sira, zar ne? Također javite nam kako vam je ova poruka pomogao. Komentar u okvir ispod!

load...