Zdravlje i wellness

11 neverovatnih prednosti Hijacitnog bilja za kožu, kosu i zdravlje

11 neverovatnih prednosti Hijacitnog bilja za kožu, kosu i zdravlje

Često kupujemo proizvode koji sadrže sastojke za podmlađivanje naše raspoloženje i da ozdravi našem organizmu. Ali rijetko mi razumijemo da su mnogi od ovih sastojaka dolaze iz biljaka koje rastu u našem vrlo vlastitim vrtovima! Zumbul, nekada popularne narodne medicine u Engleskoj, povezana je sa Hyacinthus-velikog grčkog junaka, deo grčke mitologije! Nastao u istočnom Mediteranu, ova prekrasna biljka cvjetnica je rodom iz sjeveroistoku Irana i Turkmenistana. Biljka cveta tokom proljeća, najavljujući kraj zime. Kao Zumbul je toksičan, njegova list, SAP i lukovice uzrokovati alleregic reactions.The zumbul grah ili zumbul bataw, s druge strane, je loza koja ima u obliku srca lišća. Ljubičasta zumbul cvijeće imaju sposobnost da se pretvori u klastere mahuna. Zumbul grah izdanaka, zajedno sa svojim mahuna, može se koristiti za izvođenje mnoštvo zdravstvenih koristi. Postoje i druge vrste zumbula pasulj biljaka, koje imaju ili žute ili bijele boje cvjetni komponente kao što su latice. Ali uglavnom, Hyacinth grah rasti sa ljubičaste mahuna i latica na njih. Korištenje zumbul grah zavisi u kakvom je stanju-da li je još mlad ili sazreo. Ako su sazrela mahuna, zatim sjeme se uklanjaju iz njega i mahune su odbačene. Ali, ako mahune su još mladi, grube ivice to se uklanjaju i može jesti. Također se uzgaja kao stočnu hranu od strane nekih ljudi, dok neki to rasti samo u svrhu potrošnje. Je Zumbul grah su također poznat kao indijski grah, Calavance i egipatski grah širom svijeta. Zumbul grah biljaka i posađeno kao ukrasno bilje u nekim oblastima. Zrna ove biljke se koriste za kuhanje kari, dodajući okus riže jela, posebno se koristi za pripremu jela doručak, kao što su Akki Rotti u Karnataka, Indija. U nekim mjestima, a ne samo svoj grah već i cvijeće se konzumiraju direktno i ponekad te se koriste u posebnim receptima. Osim toga, svoje korijene može se jede.

Nutritivnu vrijednost zumbula:

Prednosti Zumbul cvijet Herb:

Gotovo sve biljke imaju neki medicinski kao i nutritivne vrijednosti u ponudi, tako se Zumbul!

Koža Prednosti Zumbul:

1. Treats Ekcem:

Ekstrakti list ove biljke mogu se miješati sa rižino brašno i kurkuma za liječenje problema sa kožom poput ekcema.

load...

2. Čini kožu zdravom:

Mnogi proizvodi za njegu kože sadrže zumbul. Korištenje zumbula i antimikrobnog, antifungalna i antibakterijskog svojstva čine ga savršenim izborom za liječenje mnogih kožnih oboljenja.

Kosa Prednosti Zumbul:

3. Nude veliku Fragrance do kose:

Iako Zumbul nije poznat po svojim prednostima za njegu kose, ali to pruža šampona i uređaja koji nevjerovatan miris svježeg cvijeća.

Zdravstvene prednosti Zumbul:

4. Treats Kolera:

Stabljika ove biljke mogu se koristiti za liječenje kolere. Simptomi kao što su mučnina i povraćanje se može smanjiti uz pomoć komešanja pržene zumbul grah.

load...

5. Heals upale grla:

Sok izvađen iz mahuna biljke zumbula mogu se koristiti da leči upale grla, kao i uši.

6. Treats Snake Bites:

Oblog, pripremljen uz ekstrakta zumbul grah lišća, može se koristiti za liječenje ugriza zmija.

7. Radovi na Treat SDIs:

Spolno prenosivih bolesti, kao što su gonoreja, može se tretirati uz pomoć infuzije pripremljen uz listova biljke zumbul.

8. Radovi kao anti-upalni:

U Filipina, kombinacija soka od limuna i zumbul sok je da se tretiraju apscesa. To se primenjuje lokalno da leči upalu.

9. Za zdravije Probava:

Promiješati pržena zumbul grah zaista može napraviti probavu glatko! Tradicionalnoj kineskoj medicini koristi grah da zadrži slezine zdrav. Biljka je također poznat za liječenje diarhea, mučnina, proširene želuca, creva, crva i nadutost.

10. Controls Cholestrol:

U hipolipemijski svojstva zumbul grah kontrolišu nivo holesterola u organizmu.

11. Specijalno za žene:

Žene mogu stvarno iskoristiti ove biljke da se zdravije tijelo! U Keniji, neki plemena koriste ove biljke za promociju dojenja. Novi majka može konzumirati kuhano zumbul grah da iskoristite ga. Njegova cvijeća, s druge strane, može pomoći ženama koje pate od neredovne menstruacije. 12. Ostale prednosti: Sunčanica, pad imuniteta, groznica, gojaznost sve ove i još mnogo toga može se tretirati uz pomoć zumbul grah.

Doziranje: zumbul grah može obaviti dio svog redovnog ishrane. Ili ga možete koristiti kao biljni ekstrakt. U slučaju da koristite biljni ekstrakti zumbula, vodite računa da ne uzimaju više od za 5 - 10 grama za jedan dan u obliku tableta ili u prahu. Riječ oprez:

  • Zumbul grah nikada ne treba udahnuti nekuvano. Raw zumbul grah se smatra otrovne i mogu izazvati želučane probleme. Dakle, to je savjetovao da ispari sva tečnost zumbul grah sjemena, tako da se ukloni otrov unutra i siguran za potrošnju. Također, osigurati da promeni vode koja se koristi za interval. To će dodatno pomoći da odvedu toksični sadržaj zrna.
  • Osobe koje pate od prehlade ili gripe treba izbjegavati upotrebu ove biljke u bilo kojem od svojih oblika.

Interakcije lijekova zumbula sa drugim lekovima i biljem nisu poznati. Dakle, obratite se lekaru pre nego što počnete da koristite biljke ili bilo koji od njegovih dijelova. Ako ništa drugo, posaditi biljke prekrasne zumbul u tvom vrtu-to izgledati lijepo! I kasnije, kada je grah su spremni da se izvukao, možete požnjeti njegove zdravstvene koristi previše! Nadam se da ste pronašli ovaj članak pomoći! Nemojte dijeliti vaš feedback s nama u komentarima.

load...