Zdravlje i wellness

10 najboljih Leucine Rich hrane

10 najboljih Leucine Rich hrane

Jeste li znali da Leucin je jedan od najboljih aminokiselina za izgradnju mišićne mase? Ikada zapitali što hrana sadrži velike količine leucina? Ako niste znali o leucin ili nisu ni pomislio na namirnice koje su visoko na to, potrebno je da pročitate ovaj članak.

Leucin - kratak:

Leucin je esencijalna aminokiselina koja se koristi od strane masnog tkiva, jetre i mišićnog tkiva. Nedavne studije su ukazali na leucin i sumnjivim mišića stimulans svojstva. Osim toga, leucin pomaže sporo propadanje mišića s godinama. Vaše tijelo treba oko 39mg leucina po kilogramu vaše tjelesne težine. Ako ste teški oko 70kg, u idealnom slučaju trebalo bi imati oko 2,730mg leucina dnevno.

Zašto Uključiti Leucin u ishrani?

Sada kada znate šta je leucin, pogledajmo zašto je to tako važno. Jesti visok dijeta na leucin daje vaše tijelo uz stalan dotok ove amino kiseline, kao tijelo ne može sintetizirati ili prodavnicu leucin za duži vremenski period. To je razlog zašto je potrebno da budu uključeni u vašoj ishrani.

load...

Prednosti leucina:

Osim stimulisanje rasta mišićnog tkiva i poboljšanje funkcije jetre, leucin ima i druge zdravstvene beneficije, koje uključuju:

  1. Kontrola nivoa šećera u krvi stimulacijom proizvodnju insulina (1)
  2. Kontroliranje gojaznost (2)
  3. Spuštanje i kontrolu nivo holesterola
  4. Leucin također ima mnoge pozitivne efekte na jetru i mišiće (3)

Ove prednosti čine leucin važan deo ishrane, onaj koji mora biti uključen za stabilan rast. Mišiće stimulans prirode čini važan pre i posle treninga dodatak.

Dakle, leucin ima mnoge važne zdravstvene beneficije i esencijalna aminokiselina, što vaše tijelo ne može proizvesti. Ali kako dobiti preporučenu količinu leucina u vašoj ishrani? Pa, tako što visoke namirnica u leucina, naravno!

load...

Leucin Rich Foods:

1. Parmezan (RAW):

Osim što je zdrava i ukusna da se pokrene, parmezan i ima razlika da bude jedan od najbogatijih izvora leucina tamo. Parmezan sadrži nevjerovatnih 121% od preporučeni dnevni unos leucina, blizu 3452 mg u 100g sira.

2. Beef (na žaru):

Govedina je veoma popularan i odrezak je vjerojatno najčešći način pripreme ovog sočne mesa. Žaru govedina je ukusna, mesnata i bogata proteinima. Također je visoka u leucin, može se pohvaliti 116% od preporučeni dnevni unos leucina.

3. Soja (prženi):

Soja ima mnoge zdravstvene prednosti i da su bogate antioksidansima. Oni su samo povrće da se pojavljuju u ovoj listi leucina hrane bogate. Pržene soje sadrže oko 118% od preporučene dnevne unos leucina.

4. Tuna (kuhana):

Tuna je jedna od najpopularnijih konzervirane ribe na svijetu. Da biste dobili maksimalni iznos leucina, razmislite o upotrebi svježe tune i kuvanje to. Kuhana tuna pohvaliti od 84% od preporučene dnevne unos za leucin.

5. Chicken (kuhana):

Pileća prsa je jedan od najpopularnijih meso na tržištu danas. Ona se koristi za sve vrste jela piletina na bazi i sasvim zdrav. Kuhana pileća prsa je također dobar izvor leucin, sa oko 97% od preporučeni dnevni unos.

6. Svinjski (kuhana):

Svinjetina već dugo smatra loše za zdravlje srca, zbog svoje visoke masnoće i kalorija sadržaj trans. Svinjetina, međutim, jedan je od najboljih izvora leucina i sadrži oko 94% od preporučene dnevne unos amino kiseline.

7. Sjemenke bundeve:

Semenke bundeve su još jedan veliki izvor leucin, hvalisanje udoban 87% od preporučene dnevne unos.

Drugi izvori leucin hrane uključuju:

8. Octopus (kuhani):

Kuhana hobotnica sadrži oko 77% od preporučeni dnevni unos leucina.

9. Kikiriki:

Kikiriki sadrže 66% preporučene unos leucina.

10. Pasulj:

Bijelog graha sadrže 22% preporučene unos leucina.

Uključuju ove leucin bogate namirnice u ishranu i početi dobivanje u formu od danas. Dijeliti svoj napredak sa drugim čitaocima ovdje. Ostavite komentar ispod.

load...