Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti krilatih pasulja za ljepotu i zdravlje

10 neverovatnih prednosti krilatih pasulja za ljepotu i zdravlje

Krilati grah su kompletan paket. Njegova lišće, stabljike, cvijeće, sjeme, gomolji, itd su sve jestive na neki način ili drugi. Ovaj vegetarijanski je prepun ishranu i nudi nam niz pogodnosti.

Naučno ime krilatih graha je psophocarpus tetragonolobus. Također se zove šparoge grah, Goa grah, četiri ugla pasulj, ili princeza graška.

Različiti dijelovi krilatog pasulja su bogat izvor proteina, vitamina i minerala. Ove grah su posebno dobar izvor vitamina A. Ovo je jedna od povrća koje nudi kompletnu dozu hranjivih tvari u tijelu.

load...

Bilo da je to naše zdravlje ili naše vanjskom ljepotom, krilati grah rade svoju magiju na našim sveukupno zdravlje.

Ljepota Prednosti krilatih Beans:

Mi svi žele da izgledaju mlade i lijepe. Ono što jedemo odražava na našoj koži. Redovno konzumiranje ove zdrav grah mogu dati naš vanjski sebe pojačanje previše! Ovdje su neke od ljepota prednosti krilatog pasulja:

1. Sprečava preranog starenja:

Winged pasulj se učitavaju s vitaminom C i vitamina A. Oba vitamina rad kao antioksidansi. Ovi vitamini takođe sprečavaju prerane znakove starenja kao pojavu bora i finih linija na koži.

load...

2. Održava elastičnost kože je:

Visoke doze antioksidansa prisutnih u krilatog pasulja osigurava da kožu održava svoju elastičnost i održava ga tražim mlad.

Zdravstvene prednosti Winged Beans:

Zdrava tijelo je lijepo tijelo. Krilati grah su skladište zdravstvene beneficije. Ovdje su navedene neke od zdravstvenih koristi krilatih pasulja:

3. Niska u kalorija:

Tender i nezrelih mahuna krilatih grah su niske u kalorija. Jedan od 100 grama serviranje ovih zrna sadrže oko 49 kalorija. No, zrele sjemenke ponuditi oko 409 kalorija u svakih 100 grama. Oni koji žele da se oslobodi svoje ekstra kilograma mogu uključivati ​​nezrelo sjeme u ishrani.

4. Bogat vitaminom C:

Kao što je već spomenuto, krilati grah se učitavaju s vitaminom C, koji pomaže u jačanju imunološkog sistema organizma protiv mnogih infekcija. Takođe, pomaže u održavanju elastičnosti krvnih sudova i štiti organizam od raka.

5. Minerala i vitamina:

Krilati grah također sadrže dovoljno količine važne minerale, kao što su željezo, mangan, bakar, kalcij, fosfor, magnezij. Krilati grah također sadrže obilje vitamina A, koji je snažan antioksidans koji sprečava oštećenje DNK. Krilati grah također sadrže dobru količinu vitamina B. Ovaj važan vitamin poboljšava vitalnost, raspoloženje i energiju. Vitamin E je također naći u nezasićenim ulje potiče iz ovih zrna.

6. Bogat izvor folne kiseline:

Krilati grah je bogat izvor folne kiseline, koja je bitna komponenta za sintezu DNK i podjela ćelija. Kod žena, adekvatna folata sadržaj u ishrani oko začeća i tijekom trudnoće može pomoći u sprečavanju neuralne cevi nedostataka u novorođenče.

7. Bogata proteinima:

U pogledu količine i kvaliteta proteina, krilati grah sjeme je dobar kao soje! Istraživanja su pokazala da, kao i mnoge druge mahunarke, u kombinaciji s kukuruzom, krilati grah imati vrijednost proteina mlijeka. To može adekvatno njegovati protein-gladi novorođenčadi.

8. Sadrži zdrave masti:

Nisu sve masti je loš za naše zdravlje. Postoji nešto što se zove dobro masti, što je zapravo važno za naš organizam. Krilati grah sadrže čitav niz zasićenih masti, mono zasićenih masti i polinezasićene masti, od kojih svi rade zajedno da nam daju zdravije tijelo.

9. Bogata kalcijumom:

Krilati grah su bogate kalcijem i fosforom. Ovo pomaže u izgradnji jake kosti i pomažu proizvodnju energije u onima koji su bolesni i iscrpljeni.

10. Sadrži širok spektar Šećer:

Šećer, iako uglavnom povezane sa zdravstvenim problemima, nije uvijek loše. Naša tijelo treba adekvatnu količinu šećera da funkcionira kako treba i za održavanje optimalne razine energije. Krilati grah sadrže sve vrste šećera-fruktoza, glukoza, laktoza, saharoza, galaktoze, i maltoza. Neki od njih su važni za rast probiotičkih bakterija u našem stomaku, koji pomaže u pravilnom probavu hrane.

Krilati grah pružaju čitav spektar spojeva, koje su dobre za naše zdravlje. Ove grah su na raspolaganju tokom cijele godine. Mahune Poželjno je da se konzumira u svježem stanju da uživaju u prirodnim okusa. Ste van dodati ove grah salata, variva i juha. Također možete koristiti ove grah kao začin.

Krilati grah i druge dijelove biljke sigurno se može konzumirati svi bez ikakvih dilema, jer pruža niz zdravstvenih koristi. Međutim, ljudi sa imuno-alergiju na mahunarke i G6PD enzima nedostatak bolesti treba koristiti ove grah s oprezom.

Kako ti se sviđa tvoj pasulj? Da li imate omiljeni recept? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...