Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti dugačkog Peppera (Pippali)

10 neverovatnih prednosti dugačkog Peppera (Pippali)

Jeste li ikada čuli za pippali ili duge biber? Ako niste, to dolazi iz iste porodice kao regularnom crno-bijeli papar. Najbolji dio duge paprike voće je to dolazi s mnogo zdravstvenih koristi.

Da li bi joj znaš šta su oni? Čitajte!

Prednosti Long Pepper:

1. Jetre Oboljenja:

Bolesti jetre muče mnoge od nas, jer smo gutati dosta masna, brze hrane. Svi oni hamburgere, pomfrit i ulja zalizana pržene hrane dovesti do problema sa jetrom. Međutim, dugo paprika je poznato da imaju ozdravljenje učinak na preopterećeni jetre (1). Ona također pomaže u uklanjanju toksina koji grade se u jetri zbog metabolizma ovih namirnica.

load...

2. Mršavljenje:

Istina, dugo paprika nije lek za mršavljenje, ali kao i svi drugi paprike, pomaže pri sagorijevanju masnih kiselina. Ona ima vrlo malo, gotovo ništa, neželjenih efekata. Dakle, to je mnogo zdraviji alternativa sintetiziran i klinička rješenja mršavljenja. Stajaće masnog tkiva je mobiliziran i ispao toksina objavio masti džepove.

3. Dijabetes:

Dijabetes je možda najgore stanje koje može pogoditi bilo koga, jer uništava pustoš u gotovo svaki sistem organizma. Sa preko 62 miliona dijabetičara, Indija ima jednu od najviših slučajeva ljudi sa dijagnozom dijabetes (2). Long biber je korisno za dijabetičare, jer se može regulirati stopu po kojoj se glukoze oslobađa u krvi. Proizvodnju insulina je također pojačan pippali biljka. Stoga, redovna konzumacija dugo paprike je korisno za sve dijabetičare.

4. Bakterijskih infekcija:

Bakterijske infekcije su u izobilju, pogotovo u ovim toplim sezone. Pitke nesigurno vode ili kontaminirane hrane možete dati infekcija dovodi do stomaku ili povraćanja. Za borbu protiv tih infekcija, dugo biber je savršen. Čak i bakterijskih infekcija koje dovode do upale sinusa (upala sinusa šupljine između očiju) i nos blokade mogu se boriti s dugim paprike.

load...

5. Kašalj:

Ako ste pate od kašlja, dugo paprika može dobro doći. Da bi lijek od duge paprike, trajati oko 1 do 2 grama začina, pržiti ga u malo gija. Jednom cool, progutaj cjelinu. Također se možete miješati dugo paprike i meda i progutaju za ublažavanje upale grla.

6. Loša probava:

Long paprika sadrži neke stomak umirujuće hemikalije, koje mogu tretirati loše probave. Dodaj dugo paprika u prahu u hrani, dok kuhanje i vidjeti efekt za sebe.

Ove naknade nisu uočeni u redovnim dugo paprike potrošača. Međutim, ne postoji konačan dokaz o tome da li postoji direktna veza između duge potrošnje biber i sušenja od sledećih uslova.

7. Groznica:

Long paprika je rekao da se smanji temperaturu. Ako imate groznicu, napravite toplu činiju dugo paprike supa. To može oboriti temperaturu i ako imate upalu grla, takođe će umiriti to. Ona ima velike antiseptik i antibiotik svojstva.

8. Zubobolja:

Ako imate zubobolju, dugo biber je dobar lijek. Umjesto soli grgljanje vode i ledene obloge, napravite pastu dugih papar, sol i vodu. Sada razmazati to na boli desni područje i držati ga tamo sat vremena.

9. Proliv:

Na isti način dugo paprika koristi loše probave, također smanjuje proljev. Piti dugo paprika juha za smirenje želuca.

10. Astma:

Rečeno je da redovna konzumacija dugo paprike može smanjiti intenzitet ili učestalost napada astme (3). Međutim, to je ni na koji način zamjena za medicinu.

Recite nam kako vam je ova poruka pomogao. Javite nam komentarišući u okvir ispod! Mi bi rado čuti od vas.

load...