Zdravlje i wellness

14 najboljih pogodnosti Black Cardamoma (Kali Elaichi) za kožu, kosu i zdravlje

14 najboljih pogodnosti Black Cardamoma (Kali Elaichi) za kožu, kosu i zdravlje

Kardamom ili elaichi je "kraljica Začini '. Ali, upravo ono što je crn kardamom? Dozvolite nam da vam kažem da pre nego što krenemo u prednosti.

Crni kardamom je mala biljka s jakim aromatičnim mirisima i može se iskoristio u dve varijante - "crni kardamom" i "zeleni kardamom. Crni kardamom ili brdo kardamom je najpopularnija vrsta među ova dva. To je naširoko koristi u kuhanju za svoj jedinstveni okus i moćan okus. Black Kardamon je poznat i kao 'Kali Elaichi' u Hindi, 'Nalla Elakulu' u Telugu, 'Karupu Elakkai' u Tamil, 'Karutta Elakka' u Malayalam, 'Kari Elakki' u kanada, 'Badi ilaychi' u Gujarati, 'Masalyaci Velci 'u Marathi, i "Baro Elaca' u bengalski.

Ulja izvađen iz sjemena biljke je poznat kao jedan od najefikasnijih eteričnih ulja i široko se koristi u aromaterapiji. Od promovisanja vaše Heath tome da vaša kosa sjajna, postoji nekoliko načina ovog začina mogu se koristiti. U ovom postu ćemo razgovarati o prednostima crnog kardamoma za zdravlje, kožu i kosu.

load...

Prednosti Black Kardamon za zdravlje:

Mnogi od nas još uvijek ne imati bilo koji ideja o tome kako crni kardamom nam pomaže u održavanju našeg zdravlja. Začin ima niz ljekovitih koristi i moramo naučiti o njima kako bi koristi od njega kao prirodni lijek.

1. Gastrointestinalnog zdravlje: Black kardamom ima visoku pozitivan utjecaj na gastro-intestinalnog trakta. To može stimulisati želuca i creva žlijezda tajnih bitne sokove uz pomoć svojih stimulativnih svojstava. Ona također pomaže u regulaciji postupku soka sekrecije kako bi se održao u iznosu od želuca kiselina pod kontrolom. Kao rezultat toga, šanse za razvoj čira na želucu ili drugih probavnih smetnji značajno smanjiti. Začin je također koristan u lečenju srčanih opekotina i grčeve u stomaku, koji su dva Najčešći simptomi poremećaja gastrointestinalnog. Probavni svojstva supstance su također vrlo važno da zaraste hronični zatvor i poboljšanje apetita. Osim toga, što karminativ u prirodi, crni kardamom može dati olakšanje od abdominalne gasa. To će Vam pomoći da se oslobodite loše probave, kao i nadutost uzrokovane to.

2. Kardiovaskularno zdravlje: Black kardamom također utječe na srčani zdravlje u velikoj mjeri. Kontroliranje srčani ritam je jedan od njegovih najvažnijih prednosti, što je na kraju održava krvni pritisak pod kontrolom. Vaše srce je i dalje zdrava uz redovno konzumiranje crnog kardamoma. Smanjuje vjerojatnost od krvnog ugruška. Ovaj začin je također vrlo efikasan u vas štiti od toplotnog udara ili sunce udara tokom Divan ljeta.

load...

3. Disajnih organa zdravlje: Ako ste pate od ozbiljnih respiratornih problema, crna kardamoma može biti odličan protuotrov za vas. Jedan broj respiratornih poremećaja, uključujući astmu, velikog kašlja, pluća zagušenja, bronhitis, plućne tuberkuloze, itd može uspješno tretirati sa ovim malim začin. Otopli svoj respiratornog trakta, tako da je cirkulacija zraka kroz pluća postaje lakše. Osim toga, crni kardamom radi kao ekspektorans i pomaže vam da ostanete daleko od kašlja, prehlade, upale grla itd ublažavajući sluznice i normalizaciju tok sluznice kroz respiratornog trakta.

4. Oralnog zdravlja: Nekoliko zubni poremećaji, kao što su zubi infekcije, desni infekcija itd mogu biti tretirani sa crnim kardamom. Osim toga, njegova jaka aroma može pomoći u lečenju zadah iz usta ili loš zadah.

5. Urinarnog zdravlje: Biti efikasan diuretik, crni kardamom može olakšati mokrenje i čuva vaše bubrega sistem zdrav.

6. Antitumorski Svojstva: Postoje dva antioksidansi zove 3'-Diindolylmethane (DIM) i indol - 3-karbinol (I3C) u crnoj kardamom, koje se bore protiv dojke, debelog crijeva, prostate i raka jajnika. Anti-kancerogenih svojstava začina i podići iznos glutation (antioksidant) u tijelu i spriječiti stvaranje i rast kancerogenih ćelija.

7. Detoksikacija: Istraživanja su pokazala da je crno kardamoma je dobar za detoksifikaciju za vaše tijelo. To je sposoban za eliminaciju kofeina iz krvi, tako da možete ostati siguran od negativnih efekata alkaloida.

8. Anesteziju Svojstva: Ulje vadi iz crnog kardamoma je izuzetno anestetik i sedativ. To može obuzdati akutni bol kao što su glavobolja i pružaju trenutno olakšanje. Esencijalno ulje priprema od začin se koristi u otklanjanju stresa i umora.

9. Antiseptik i antibakterijska svojstva: Pokazalo se da crni kardamom može uništiti mikrobe gotovo 14 različitih vrsta. Stoga, njegova unos povećava imunitet i daje vam zaštitu od bakterijskih ili virusnih infekcija.

Prednosti Black Kardamon za kožu:

Možete uzeti veliku brigu vaše kože pomoću crnog kardamoma i izvana i iznutra. Znati kako ovaj mali začin može poboljšati svoj izgled, proći kroz sljedeće sekcija:

10. Black kardamom je puna antioksidansa, vitamina C i esencijalni mineral kalij. Stoga, redovna konzumacija začin može zadržati svoj interni sistem slobodnog od toksičnih materijala, čime se poboljšava cirkulaciju krvi kroz površinu kože i držeći je zdrav. Dakle, ako želite da se čvrsto, zategnuta i mladenački izgled, početi konzumiranje crne kardamoma u redovnoj način.

11. Black kardamom ne samo da čuva vaše starenje u uvali, ali i pomaže vam u dobivanje pravednije ten kože.

12. Zbog svojih antibakterijskih svojstava, crni kardamom se koristi kao prirodni lijek za 'kontaktni dermatitis' ili alergija kože.

Prednosti Black Kardamon za kose:

Da li koristite crni kardamom u kuhanju ili koristite kardamom ulje površinski, možete koristiti kosu na oba načina. Znati više koristi od crnog kardamoma za kosu:

13. Anti-oksidativnog svojstva crnog kardamoma su od pomoći u pružanju hrani kožu glave i kosu nitima. Kao rezultat toga, možete dobiti jaka, debela i sjajna uvojcima.

14. Kao što je antiseptik i antibakterijski po prirodi, njegova potrošnja je također dobar za sprečavanje iritacije i infekcije na vlasište.

Ako vam se sviđa članak, ne zaboravite da nas ostavite komentar. Ostati u formi, ostati zdrav!

load...