Zdravlje i wellness

10 neverovatnih koristi za zdravlje Cajeput eteričnog ulja

10 neverovatnih koristi za zdravlje Cajeput eteričnog ulja

Jeste li ikada čuli za Cajeput nafte? Da li ste znali da ima neke zaista dobre pogodnosti nudi? Ovo ulje se najčešće koristi u aromaterapiji za ublažavanje respiratornih problema.

Želite znati druge prednosti Cajeput eteričnog ulja? Onda vas molim da nastavite sa čitanjem!

1. Ublažava groznica:

Ovo eterično ulje pruža olakšanje od groznice. Možete miješati oko 20 kapi ulja u kantu vode i nanesite ga na kožu pamučnom tkaninom. Efekat hlađenja smjese polako smanjuje groznicu. Međutim, treba imati na umu da ga ne koristite ako patite od jeza uz groznicu.

2. Ublažava nosa i grudi zagušenja:

Respiratornih bolesti kao što su bronhitis, upala pluća, apneje, itd može biti razriješen s unosom Cajeput ulja. Također se često koristi za liječenje gripe, kašlja i hladno. Sve što je potrebno je nekoliko kapi ulja u isparivač.

load...

3. Ublažava bol:

Ako patite od bolova u leđima, artritis, išijas, neuritis, itd, možete koristiti ovaj eterično ulje da biste dobili olakšanje od bolova. Sve što trebate učiniti je miješanje oko 5 kapi ulja kotač ili maslinovim uljem i koristite je za masažu pogođenom području. Anti-upalni svojstva pružaju dugotrajnu olakšanje.

4. Eliminira zagušenja sinusa:

Cajeput ulje možete koristiti kao lijek za sinusitis i sinusa zagušenja. Miješanje oko 20 kapi ulja s kipućom vodom i udisanje pare će eliminirati zagušenja.

5. Treats Šuga I Psorijaza:

Šuga grinje mogu biti ispao iz vaše kože uz pomoć Cajeput ulja. Možete ga koristiti sa nima nafte, koja ima jake antibakterijska svojstva, za liječenje ovog stanja kože. Također se koristi kao prirodni lijek za druge stanja kože kao što su akne, ekcemi, itd

load...

6. Ublažava grčeve u mišićima:

Cajeput ulje je poznat kao prirodni lijek za grčeve u mišićima. Možete dodati 20 kapi na kupanje vodu zajedno sa solju Epsom soli i eteričnog ulja lavande. Nježno masiranje pogođenim područjima dok je sjedio u kadi će vam dati brzo olakšanje od bolova.

7. Zaraze:

Ovo eterično ulje se koristi i za posjekotine, opekotine i druge rane. Dodavanje nekoliko kapi Cajeput ulja za čišćenje vode i čišćenje zahvaćeno područje s tim će spriječiti bilo kakve infekcije.

8. Treats Candida:

Cajeput ulje se koristi za liječenje gljivičnih infekcija, kao što su Candida. Stručnjaci preporučuju da ga koristite razblažen za liječenje infekcije. Njegova antiseptička svojstva u borbi protiv bakterija koje uzrokuju infekcije (1).

9. Ograničava Gas Formacija:

Želudac gasa je iritantan, a ponekad je neugodno stanje. Ovo eterično ulje ima karminativ svojstva koja je efikasan tretman za probleme gas napraviti. Osim ograničavanja stvaranja plina, takođe pomaže u otklanjanju plina koja je već formirana u crevima.

10. Bori se protiv bakterija koje uzrokuju tifus Kolera, itd.:

Baktericidno i antiseptički Cajeput ulja boriti virusa (2), gljivica i bakterija. To je razlog zašto se može koristiti za prevenciju ili liječenje kolere, gripa, tifus, itd

Kao što možete vidjeti, Cajeput ulje ima obilje zdravstvenih prednosti, što ga čini jednim od najkorisnijih eteričnih ulja. Možete iskoristiti njegove prednosti razblaživanjem sa vodom i drugim eteričnim uljima. Međutim, treba imati na umu da je važno konsultacije sa lekarom pre upotrebe, naročito ako boluju od astme.

Kako ste mi se ovaj post? Nemojte nam reći komentarišući u okvir ispod! Također, javite nam ako ste svjesni bilo koje druge koristi od Cajeput eteričnog ulja. Mi bi rado čuti od vas!

load...