Ženska fitness

Top 10 vežbanja za žene

Top 10 vežbanja za žene

Barbells su oko zauvijek sada i ako idete u teretanu i ne vide skup Barbells, morate otići odmah. Barbells efikasno raditi većinu od glavnih gornjeg i donjeg dijela tijela mišićne grupe za promociju tjelesne mase, snage i izdržljivosti. Ovih deset mrena vježbe će sigurno pomoći sve što možete da postignete od jednostavnog skupa Barbells.

Mrena vježbe za žene

1. Bench Press

Bench press je vježba rutina mrene za početnike koji pomaže razviti mase grudi. Držite tijelo ravno na klupu i uhvatite šipku u širini ramena držanje. Udahnite kao što donijeti mrena do donji grudi i držati laktove blizu vaše strane u cijeloj. Izdahnite čak i pritisnete težine. Ponovite ovu osam do deset puta u tri seta.

2. Incline Bench Press

Slično kao i bench press, umjesto da to vrijeme koristili kosi bench, jer to pomaže u izgradnji gornje grudi. Za izgradnju mase učinkovito prianjanje na traci, kao u neposrednoj blizini centra kao što možete.

load...

3. Zatvorite Grip Bench Press

Isto kao i klasični benč, umjesto da to vrijeme drži ruke šest do osam centimetara. Spustite šipku, a zatim podignite da završi lock out. Da li tri seta deset do petnaest ponavljanja.

4. Stalna Curl

Stajati sa stopalima umjereno raspada. Držite na šipku sa malo šire od širine ramena držanje. Držite laktove pritisnut sa strane i uviti ruke dok vam bicepsi potpuno ugovorene. Da li tri seta 5-9 ponavljanja. Ova rutina će vam pomoći dodati masu biceps.

5. Reverse Curl

Umjesto da drži šipku sa podmuklo držanje, koristite prstima držanje. Držite laktove blizu vaše strane i povucite Barbells do grudi, a onda polako. Učinite to u 3 seta od 7-11 ponavljanja. Ova tehnika efikasno gradi svoj biceps i podlaktice.

load...

6. Ručni Curls

Odmoriti ruke na ravnoj klupi; držati zglobove čvrsto sa svojom dlanovima se samo malo preko ruba klupe. Ostati stabilan u ovom rutinu. Sada se opustite zglobove i sklupčati ruke gore da biste podigli mrene blizu podlaktice. 3 serija bez brojanja ponavljanja. Da li ih dok ste umorni. Ovaj izazovan način gradi veće mase za podlaktice.

7. Potisak iznad glave

Da li ovaj ili stoji ili sjedi, a možete donijeti mrena dole ispred ili iza vas. Uhvatite mrena sa malo šire od širine ramena držanje i zatim lagano spustite ga na ispred ili iza vrata. Da li tri seta od osam do dvanaest ponavljanja. Ovo učinkovito pomaže u izgradnji do ramena.

8. Squats

Baš kao potisak iznad glave, umjesto da ovaj put štap dovođenja mrene sve do vratu i čučne dole polako čak i donosimo vam težine dole. Ova tehnika efikasno gradi noge.

9. Upright Row

Ova tehnika je za izgradnju gubicu mišića i mase. Uzmite širine ramena prstima prianjanje na šipku i jednostavno dovesti ga na svoj nivo brade. Učinite to u tri seta od oko 9-15 ponavljanja.

10. Bent Over Row

Ova metoda uglavnom pomaže u jačanju leđa. Uhvatite šipku sa malo šire od širine ramena držanje i dovesti težine u vaš stomak sa svojim rukama leđa. Uz podmuklo držanje i noge blago savijena sa svojim gornji dio tijela naginje naprijed, povucite ruke leđa i povući težinu struka.

Nadam se da ćete naći ove efikasan. Da ostavite nam komentar ispod.

load...